Kiszone Specjały Młoda Kapusta Kiszona 800g Prochowice

Młoda kapusta kiszona 800g Kapusta kiszona z miłością Przyrządzana według 30-letniej receptury Dziadka Czesia. Jest idealnym, szybkim, gotowym dodatkiem do każdego dania oraz dzielnym składnikiem Twoich kulinarnych podbojów. Świetna do bigosów czy jako farsz na pierogi i krokiety. Dlaczego jest …

od 17 Najbliżej: 46 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Młoda kapusta kiszona 800g Kapusta kiszona z miłością Przyrządzana według 30-letniej receptury Dziadka Czesia. Jest idealnym, szybkim, gotowym dodatkiem do każdego dania oraz dzielnym składnikiem Twoich kulinarnych podbojów. Świetna do bigosów czy jako farsz na pierogi i krokiety. Dlaczego jest taka dobra? Przede wszystkim kapusta kiszona nie zawiera octu. Do kiszenia wybieramy wysokiej jakości składniki, czyli intensywna marchew czy najlepsza sól kłodawska kamienna niejodowana. Bez drogi na skróty i oszukiwania - podajemy uczciwie prawdziwy skład, niczego nie ukrywamy, a nasze produkty sami jemy/pijemy codziennie. Kapusta kiszona jest niskokaloryczna i zawiera bardzo mało cukru, dzięki temu jest świetnym składnikiem różnych diet. Na przykład keto. Podsumowując nasza kapusta kiszona jest bez konserwantów bez octu bez dodatku cukru niepasteryzowana kiszona naturalnie w kontrolowanej temperaturze kiszona z miłością! Jak ją robimy? Biała kapusta jest kiszona krótko z dodatkiem marchewki i z najlepszą solą kłodawską niejodowaną, w kontrolowanej temperaturze na bieżąco przez cały rok, dzięki czemu jest zawsze świeża. Najpierw delikatnie ukiszona, "małosolna", a z czasem nabiera kwaśności. Jeśli nie chcesz czekać zostaw ją na jedną/dwie doby w pokojowej temperaturze, a szybko ukisi się mocniej. Nigdy jej nie płucz. Z czym ją jeść? Kapusta kiszona to nieodłączny element polskiej kuchni. Używana jako główny składnik kapuśniaków i bigosów, jako farsz do pierogów i pasztecików albo zwyczajnie jako dodatek do schabowego. Aktywnie fermentuje - co to oznacza? Dlaczego nasze kiszonki „buzują”? Kapusta jest niepasteryzowana, czyli fermentacja cały czas trwa. W słoiku widzimy fermentację i działanie bakterii kwasu mlekowego, a to one stoją za najlepszymi wartościami kiszonek. Ich wieczka nigdy nie są zassane. Mogą być wypukłe. Zdarza im się sączyć ze słoika, nawet gdy są zamknięte oraz z niego "wychodzić" po otwarciu. Czy to oznacza, że jest zepsuta? Nie, wręcz przeciwnie. Oznacza to, że została dobrze, naturalnie ukiszona i fermentacja nie została przerwana. To pożądany efekt. Poczytaj więcej na ten temat... Jak przechowywać? Ze względu na to, że kapusta jest niepasteryzowana i nie zawiera konserwantów fermentacja aktywnie pracuje. Żeby zwolnić ten proces, a tym samym wydłużyć jej czas przydatności do spożycia najlepiej jest przechowywać ją w lodówce lub w ciemnym, chłodnym miejscu (max. 10 stopni). Ile przetrwa? Okres przydatności do spożycia to 4 miesiące od dnia produkcji. Nie jest długi, bo jest niepasteryzowana, jak już wspomnieliśmy. Składniki: kapusta, marchew, sól kłodawska Masa netto: 800g. To nie są zwykłe kiszonki. To Kiszone Specjały. WAŻNE! Nie wysyłamy paczek w piątki, żeby fermentowane produkty nie leżały w magazynie kurierów.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Kiszone Specjały
Rodzaj
  • Kapusta
Cechy
  • Nie zawiera konserwantów