Chleby, bułki i słodkie wypieki. Domowe receptury na zakwasie i drożdżach Poznań

Pachnący, puszysty, domowy chleb sprawia, że nasz dom staje się przytulny i pełen miłości. Gromadzi wszystkich domowników w jednym miejscu – przy stole. Bo kiedy mamy przepyszne jedzenie, wszyscy są szczęśliwi. Takiego chleba próżno dziś szukać w sklepach, a nawet w wielu piekarniach. Ta książka …

od 47,86 Najbliżej: 0 km

Liczba ofert: 8

Oferta sklepu

Opis

Pachnący, puszysty, domowy chleb sprawia, że nasz dom staje się przytulny i pełen miłości. Gromadzi wszystkich domowników w jednym miejscu – przy stole. Bo kiedy mamy przepyszne jedzenie, wszyscy są szczęśliwi. Takiego chleba próżno dziś szukać w sklepach, a nawet w wielu piekarniach. Ta książka pokaże ci, jak zacząć samodzielnie wypiekać go w domu. Krok po kroku nauczysz się prowadzić własny zakwas, dowiesz się, jak odpowiednio wyrabiać ciasto i poznasz różne techniki wypieku. Znajdziesz tu sprawdzone receptury na chleby na zakwasie i na drożdżach, takie jak chleb orkiszowy z prażonym sezamem, chleb z makiem i pomidorami czy chleb pszenny ze śliwką, a do tego przepisy na bułki, bagietki i domowe ciasta. Wiele osób myśli o chlebie na zakwasie jako o czymś kwaśnym i ciężkim. Z tą książką przekonasz się, że taki chleb może być zaskakująco puszysty i miękki, o niesamowitej strukturze miąższu i chrupiącej skórce. Moment, w którym po raz pierwszy ujrzysz swój pięknie wyrośnięty bochenek i wgryziesz się w jeszcze ciepłą, posmarowaną masłem kromkę, zostanie w tobie na długie lata. Niech ta książka zabierze cię w podróż, która potrwa całe życie – bo każdy, kto chociaż raz wypiekał w domu chleb na naturalnym zakwasie, już nie zatęskni za tym ze sklepu. Chleby, bułki i słodkie wypieki – Domowe receptury na zakwasie i drożdżach Odkryj radość z pieczenia w domu! Ta książka to nie tylko zbiór przepisów, ale prawdziwy przewodnik po sztuce wypieku, który sprawi, że Twój dom wypełni się zapachem świeżego chleba i miłości. Dla kogo jest ta książka? Miłośnicy domowego pieczenia Osoby pragnące nauczyć się prowadzenia zakwasu Rodziny szukające przepisów na zdrowe i smaczne pieczywo Osoby, które chcą zaskoczyć bliskich wyjątkowymi wypiekami Co zyskasz dzięki tej publikacji? Umiejętność samodzielnego wypieku chleba w domu Praktyczne porady dotyczące prowadzenia zakwasu i wyrabiania ciasta Sprawdzone przepisy na różnorodne chleby, bułki i ciasta Wiedzę o technikach wypieku, które pozwolą uzyskać idealną strukturę i smak Kluczowe tematy i obszary Wypiek chleba na zakwasie i drożdżach Przepisy na chleb orkiszowy, chleb z makiem i pomidorami, chleb pszenny ze śliwką Techniki wyrabiania ciasta i pieczenia Przepisy na bułki, bagietki i słodkie wypieki O Autorze Karolina Smyk to pasjonatka kulinariów, która z zamiłowaniem dzieli się swoją wiedzą na temat pieczenia. Jej doświadczenie i miłość do domowych wypieków sprawiają, że każdy przepis jest nie tylko prosty, ale i pełen smaku. O Wydawcy Wydawnictwo Pascal to renomowany wydawca książek kulinarnych, który od lat dostarcza czytelnikom inspiracji do gotowania i pieczenia. Dzięki ich publikacjom, każdy może stać się mistrzem w kuchni. Producent/osoba odpowiedzialna za bezpieczeństwo produktuPascalZapora 2543-382 Bielsko-Białapascal@pascal.pl338282888

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Karolina Smyk
Wybrane wydawnictwa
  • Pascal
Okładka
  • Twarda
Rok wydania
  • 2024
Ilość stron
  • 320
Tematyka
  • Chleb
ISBN
  • 9788383172811

Opinie Chleby, bułki i słodkie wypieki. Domowe receptury na zakwasie i drożdżach Poznań

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 2 opinie
  • j...2
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Książka pięknie wydana z mnóstwem swietnych przepisów.
  • a...k
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Muszę wypróbować przepisy. Na ten moment jest ok.