Staub Mini Rondel Do Fondue Ø 12 Cm Podkowa Leśna

Okrągły rondel do fondue mini z krótką rękojeścią Ø 12 cm francuskiego producenta Staub w czarnym kolorze docenią gospodynie, pasjonaci gotowania i profesjonaliści. Będzie wspaniałym pomocnikiem w przygotowaniu wyjątkowego serowego fondue. Wielkość rondli jest wprost idealna do rozpuszczenia dwóch …

od 279 Najbliżej: 15 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Okrągły rondel do fondue mini z krótką rękojeścią Ø 12 cm francuskiego producenta Staub w czarnym kolorze docenią gospodynie, pasjonaci gotowania i profesjonaliści. Będzie wspaniałym pomocnikiem w przygotowaniu wyjątkowego serowego fondue. Wielkość rondli jest wprost idealna do rozpuszczenia dwóch porcji aksamitnie delikatnych lub aromatycznych i pikantnych serów. Nieważne, czy wybiorą Państwo szwajcarski gruyère i ementaler, francuski ser comté czy włoską gorgonzolę – dzięki wykorzystaniu emaliowanych naczyń żeliwnych Staub, wynikiem starań będzie zawsze obezwładniający smak. Państwa goście będą myśleć jedynie o wzięciu chrupiącej bagietki, chleba lub opieczonych na złoto kawałków mięsa i maczania ich w łagodnym, roztopionym serze, znów i znów, i znów. Dzięki wspaniałemu rozprowadzaniu ciepła w naczyniach żeliwnych ser będzie rozpuszczał się powoli i równomiernie. Dajcie Państwo swoim daniom czas: właśnie dzięki powolnemu przyrządzaniu będziecie mogli cieszyć się doskonale kremowym przysmakiem bez przypalania i grudek. Żeliwo sprawia, że potrawy zachowają wysoką temperaturę przez dłuższy czas, więc podczas biesiady kawałki pieczywa lub mięsa będą maczane w ciągle ciepłej i wspaniale pachnącej mieszance roztopionych serów. Postawiony na stole rondel stanie się jego największą ozdobą i bez wątpienia przyciągnie uwagę zgromadzonych wokół gości. Oprócz fondue w rondlu wygodnie rozpuszcza się czekolada, która może stać się słodkim wariantem serowego deseru. Świeże truskawki, ananas, mango, gruszki, winogrona... Od Państwa zależy, czy połączycie je delikatną białą czekoladą czy z wyrazistym smakiem jej ciemnej wersji. Rondel jest także odpowiedni do gotowania na wolnym ogniu sosów i innych mniejszych posiłków. Naczynie może być używane na wszystkich źródłach ciepła, łącznie z indukcją. Jest także odpowiedni do zapiekania w piekarniku lub pod grillem. Wytrzymała i praktyczna rękojeść ułatwia manipulację podczas gotowania i serwowania. Ø 12 cm, Ø dna 10,2 cm, szerokość z rękojeścią 19 cm Wysokość 3,5 cm, objętość 0,35 l Łatwe przyrządzanie potraw, świetny wybór dla początkujących i profesjonalnych kucharzy Idealny do rozpuszczania sera do przygotowania delikatnego fondue dla 2 osób Świetnie sprawdzi się podczas rozpuszczania czekolady do słodkiego fondue z owocami Odpowiednie także do przyrządzania sosów i małych porcji posiłków Niezwykle trwałe naczynie z emaliowanego, odlewanego żelaza, utrzymujące kolor, odporne na korozję i odpryśnięcia Wspaniała przewodność cieplna gwarantuje powolne i równomierne rozpuszczanie się składników Długo utrzyma pokarm ciepły podczas serwowania na stole Odpowiedni na wszystkie źródła ciepła, łącznie z indukcją Krótka, wytrzymała rękojeść gwarantuje bezpieczną manipulację Produkt przeszedł surowe testy dla zagwarantowania trwałej i optymalnej funkcjonalności Łatwe w konserwacji – wystarczy ciepła woda z środkiem do mycia naczyń Odpowiednie do zmywarki do naczyń, zalecamy jednak mycie ręczne Ważna uwaga: Mimo tego, że emaliowana warstwa jest niezwykle wytrzymała, w celu powstrzymania ewentualnego zarysowania zalecamy podczas gotowania używanie plastikowych, silikonowych lub drewnianych przyborów. Emaliowane naczynia żeliwne należy rozgrzewać stopniowo, aby nie zostały narażone na uszkodzenia spowodowane szokiem termicznym! Francuska marka Staub wywodzi się z Alzacji, która znana jest ze sztuki kulinarnej i wybornych potraw przyrządzanych ze składników najwyższej jakości. Oferta produktów firmy obejmuje szerokie spektrum naczyń przeznaczonych dla zapalonych kucharzy-amatorów i profesjonalistów, którzy szukają autentyczności i emocjonujących przeżyć podczas przygotowywania tych najsmaczniejszych potraw. Do najbardziej znanych produktów Staub należą emaliowane garnki żeliwne z pokrywkami typu „Cocotte” w szerokiej gamie kolorów, wielkości i kształtów, ale i cały szereg dalszych, wytrzymałych żeliwnych produktów, od patelni, przez brytfanny, aż po czajniki do herbaty. W produktach Staub tradycyjne rzemiosło łączy się z bezkonkurencyjnymi technologiami produkcji. Najwyższą jakość produktów doceniają renomowani restauratorzy i szefowie kuchni na całym świecie, więc możecie być Państwo pewni, że dzięki naczyniom Staub wyczarujecie najpyszniejsze potrawy także w Waszych kuchniach.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Staub
Kolor
  • Białe
Przeznaczenie
  • Do czekolady
  • Do sera
Materiał
  • Drewniane