Moya Matcha Herbata Zielona Bancha Bio 100G Płoty

Zielona herbata pozyskiwana z dojrzałych liści z drugiego i trzeciego zbioru. Bancha posiada oryginalny smak pozbawiony goryczki z lekką trawiastą nutą oraz blado-żółty kolor. W Japonii znana jako popularna herbata pita o każdej porze dnia. Japońska organiczna herbata Moya Bancha [picture_2039696 …

od 36 Najbliżej: 45 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Zielona herbata pozyskiwana z dojrzałych liści z drugiego i trzeciego zbioru. Bancha posiada oryginalny smak pozbawiony goryczki z lekką trawiastą nutą oraz blado-żółty kolor. W Japonii znana jako popularna herbata pita o każdej porze dnia. Japońska organiczna herbata Moya Bancha [picture_2039696 alt="Bez cukru" width="48" height="48"]Bez dodatku cukru [picture_2039697 width="48" height="48"]Bez dodatków [picture_2039698 width="48" height="48"]Bez wypełniaczy [picture_2039699 alt="Bez glutenu" width="48" height="48"]Bez glutenu [picture_2039700 alt="Bez gmo" width="48" height="48"]Bez gmo [picture_2039701 alt="Bez laktozy" width="48" height="48"]Bez laktozy [picture_2039702 alt="Bez soi" width="48" height="48"]Bez soi [picture_2039703 width="48" height="48"]Wegański [picture_2039704 width="48" height="48"]Wegetariański Bancha - Japońska herbata na każdy dzień Zielona herbata o żółto-złotym odcieniu, kwaskowatym aromacie i wyrazistym, goryczkowym posmaku orzecha włoskiego, który zawdzięcza dużej zawartości garbników. Nazwa bancha (番茶) pochodzi od słów „ban” i „cha.” „Cha” w języku japońskim to herbata. Słowo „ban” może być rozumiane jako odpowiednik tego co „codzienne” i “popularne” lub „późne”. Drugie znaczenie odnosi się do późnych zbiorów, z których pochodzą liście banchy zrywane z dolnej części herbacianych krzewów. Moya Bancha pochodzi z organicznych upraw na wyspie Kiusiu. Jak przygotować Banchę? Ilość herbaty: 3-4 g na 150 ml Temperatura wody: 70-80°C Czas parzenia: 3-4 min Ilość zaparzeń: 3 Właściwości Banchy W Japonii bancha jest uważana za herbatę codzienną i często podawana do posiłków. Można ją pić cały dzień, ponieważ zawiera około 70% mniej kofeiny niż gyokuro. Charakteryzuje się większą zawartością garbników niż inne herbaty, bo jej liście przez dłuższy czas są poddawane fotosyntezie. Garbniki, inaczej taniny, posiadają właściwości przeciwzapalne, ściągające i odtruwające. Obok innych japońskich zielonych herbat, bancha jest również źródłem katechin i antyoksydantów. Jej picie poprawia trawienie i przyczynia się do spowolnienia starzenia całego organizmu, oczyszczenia z toksyn, obniżenia poziomu złego cholesterolu, utrzymania poziomu cukru w normie, utrzymania zdrowych zębów i dziąseł, a nawet poprawy humoru. W jej liściach znajdują się dobrze przyswajalne witamina C, beta karoten, kwas foliowy, potas, wapń i fosfor. Składniki: 100% organiczna zielona herbata bancha

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Moya Matcha
Gatunek
  • Herbaty zielone
Forma
  • Liściaste
Kraj pochodzenia
  • Japonia
Waga (g)
  • 100
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Nie zawiera glutenu
  • Nie zawiera konserwantów
  • Nie zawiera substancji zbrylających
  • Produkt ekologiczny
  • Produkt niesiarkowany
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański
Certyfikat
  • Ekologiczny
  • Bio
  • Rolnictwo Ekologiczne

Opinie Moya Matcha Herbata Zielona Bancha Bio 100G Płoty

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • m...1
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Organiczna japońska zielona herbata bancha. Jakość doskonała.