Moya - Matcha Tradycyjna Herbata Zielona Proszek 100G Pilica

Moya Matcha Tradycyjna posiada intensywnie zieloną barwą, dobrze zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak. Idealnie pasuje do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, smoothie i koktajli. Pozyskuje się ją z wyłącznie pierwszego i drugiego zbioru …

od 139 Najbliżej: 48 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Moya Matcha Tradycyjna posiada intensywnie zieloną barwą, dobrze zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak. Idealnie pasuje do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, smoothie i koktajli. Pozyskuje się ją z wyłącznie pierwszego i drugiego zbioru świeżych liści krzewów, które dojrzewają pod specjalnymi przeciwsłonecznymi osłonami. Dzięki temu liście uzyskują wyższą zawartość chlorofilu i l-teaniny i nabierają intensywnego zielonego koloru. Po zebraniu liście są delikatnie suszone i ścierane na drobny proszek. Moya Matcha Tradycyjna jest uprawiana w regionie Uji w prefekturze Kioto, który słynie z żyznej gleby i czystych wód. Zielona herbata ma tam idealne warunki do wzrostu dzięki dużej ilości opadów, dobrze nasłonecznionym wzgórzom i tworzącym się między nimi mgłom, które chronią delikatne listki krzewów przed mrozem. Krzewy, z których pochodzi Moya Matcha są starannie uprawiane na małych, rodzinnych polach herbacianych wolnych od pestycydów. Zebrane liście są suszone i ścierane na drobny proszek lokalnie w Japonii i wysyłane do Europy w małych partiach, aby zapewnić jej najwyższą świeżość. Pomaga to zachować wszystkie właściwości liści herbaty oraz utrzymywać wysoki poziom minerałów i przeciwutleniaczy. Sposób przygotowania: Zalej łyżeczkę herbaty matcha niewielką ilością ciepłej wody w czarce i energicznie wymieszaj bambusowym mieszadełkiem aż cała matcha się rozpuści a na powierzchni powstanie charakterystyczna gęsta pianka. Następnie powoli dolej wodę tak, aby uzyskać porcję ok. 200 ml. Do mieszania najlepiej nadaje się tradycyjny bambusowy chasen, czyli mieszadełko. Matchę można też przygotować przy użyciu ręcznego spieniacza do mleka, a tradycyjną czarkę zastąpić szklanką lub kubkiem. Woda powinna mieć temperaturę ok. 80°C. Możesz ją uzyskać korzystając z czajnika z miernikiem temperatury lub odstawiając zwykły czajnik z wrzącą wodą na 10 min. Matchy nie powinno się zalewać wrzątkiem, gdyż traci wtedy część swoich właściwości odżywczych.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Moya Matcha
Gatunek
  • Herbaty zielone
Forma
  • W proszku
Kraj pochodzenia
  • Japonia
Waga (g)
  • 100
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Nie zawiera soi
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański
Certyfikat
  • Ekologiczny
  • Rolnictwo Ekologiczne

Opinie Moya - Matcha Tradycyjna Herbata Zielona Proszek 100G Pilica

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 4 opinie
  • paulinaa204
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Super chociaż ku mojemu zaskoczeniu codzienna smakuje mi bardziej
  • p...2
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Moja ulubiona matcha. Polecam!!!
  • m...l
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    uwielbiam
  • r...k
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.