Mąka Migdałowa 250g Mielone Migdały Pilica

Mąka migdałowa 250 g Mąka migdałowa powstaje przez zmielenie migdałów na drobny proszek. Charakteryzuje się słodkim, migdałowym smakiem i białą barwą. Może być używana jako zdrowy zamiennik mąk tradycyjnie używanych do wypieku pieczywa i ciast. Migdały, zaliczane do grupy superfoods, zawierają …

od 10,70 Najbliżej: 48 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Mąka migdałowa 250 g Mąka migdałowa powstaje przez zmielenie migdałów na drobny proszek. Charakteryzuje się słodkim, migdałowym smakiem i białą barwą. Może być używana jako zdrowy zamiennik mąk tradycyjnie używanych do wypieku pieczywa i ciast. Migdały, zaliczane do grupy superfoods, zawierają mnóstwo zdrowych tłuszczów, bardzo dużo witaminy E oraz minerałów – wapnia, magnezu, cynku, potasu i fosforu. Dodatkowo wspierają pracę mózgu, pobudzając kreatywność i wzmacniając koncentrację. Mielone migdały można dodać do niemalże wszystkich potraw – zwłaszcza tych serwowanych na słodko. Rekomendujemy szczególnie przygotowanie z nimi naleśników, muffinek, zdrowych kulek mocy, gofrów i placuszków. Mąka migdałowa nie bez powodu nazywana jest często najzdrowszą i najsmaczniejszą. Każdy, kto szuka nowych smaków i chce uczynić swoją dietę bardziej wartościową, powinien na stałe wprowadzić do menu potrawy z jej dodatkiem Wartości odżywcze w 100 g: Wartość energetyczna 2393kJ/572 Tłuszcz 52 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,74 g Węglowodany 20,5 g - w tym cukry 4,2 g Błonnik 12,9 g Białko 20 g Sól** 0,04 g**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. *RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal). Informacje o alergenach: w zakładzie pakowane są również sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia śladowych ilości w produkcie tych surowców

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Targroch
Rodzaj
  • Migdałowa
Cechy
  • Nie zawiera cukru