Wyroby spożywcze specjalnego zastosowania - Odbiór w księgarni 0 zł | 10,99 zł wysyłka lub BEZPŁATNIE przy zamówieniu od 149 zł Piła

To kolejna książka grupy naukowców z AGH poświęcona badaniu i ocenie jakości towarów handlowych – tym razem dotycząca grupy towarów z kategorii używki. Proces badania używek jest podstawowym elementem zapewnienia wymaganej jakości w ich produkcji. Zarówno producenci, jak i dystrybutorzy używek są …

od 75,20 Najbliżej: 0,7 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

To kolejna książka grupy naukowców z AGH poświęcona badaniu i ocenie jakości towarów handlowych – tym razem dotycząca grupy towarów z kategorii używki. Proces badania używek jest podstawowym elementem zapewnienia wymaganej jakości w ich produkcji. Zarówno producenci, jak i dystrybutorzy używek są zobowiązani do wprowadzenia na rynek towarów w pełni bezpiecznych i niezagrażających zdrowiu i życiu konsumentów. To uniwersalny przewodnik-kompendium po ujętych normami metodach badania i oceny jakości następujących grup używek, przeznaczonych do obrotu handlowego: substancje psychoaktywne, napoje alkoholowe (piwo, wina i miody pitne, napoje spirytusowe, destylaty rolnicze etc.), kawa i herbata, kakao, tytoń, przyprawy i inne. Zaprezentowany szczegółowy opis wykonanych badań, nowoczesna aparatury, sposoby kontroli i interpretacji wyników, czyni tę książkę nowatorską i niezbędną lekturą dla wybranych grup specjalistów. Publikacja kierowana jest przede wszystkim do studentów technologii żywności, towaroznawstwa czy inżynierii produkcji, ale również do praktyków – pracowników działów kontroli jakości, technologów w przedsiębiorstwach oraz specjalistów wykorzystujących omawiane w książce towary itd.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Wybrane wydawnictwa
  • PWN
Ilość stron
  • 382
Rok wydania
  • 2024
Okładka
  • Miękka
ISBN
  • 9788301238971