Domowa Maszyna Do Waty Cukrowej Maszynka Do Robienia Waty + Cukier 2X 100G Pieniężno

Domowa Maszyna do Waty Cukrowej Maszynka do Robienia Waty + Cukier 2x 100g Maszyna do Waty Cukrowej Witaj! Pragniemy przedstawić naszą ofertę - domową maszynę do waty cukrowej w kolorze niebieskim. Do maszyny standardowo dołączone są: patyczki (w formie wykałaczek), miarka. Od siebie dodajemy …

od 139,90 Najbliżej: 45 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Domowa Maszyna do Waty Cukrowej Maszynka do Robienia Waty + Cukier 2x 100g Maszyna do Waty Cukrowej Witaj! Pragniemy przedstawić naszą ofertę - domową maszynę do waty cukrowej w kolorze niebieskim. Do maszyny standardowo dołączone są: patyczki (w formie wykałaczek), miarka. Od siebie dodajemy również: 2 saszetki cukrów po 100g: niebieski o smaku gumy balonowej, czerwony/różowy o smaku truskawki. W naszych pozostałych ofertach znajdziesz większe zestawy, cukry, patyczki oraz wiele innych różności. Krótka instrukcja użytkowania nakładamy misę z osłonką oraz głowicę znajdującą się na spodzie urządzenia (uwaga na dopasowanie do specjalnego wycięcia) wsypujemy cukier do głowicy (nie przepełniać) włączamy maszynę (głowica się kręci i podgrzewa) po kilku minutach cukier karmelizuje się, w tej postaci wylatuje z kręcącej się głowicy i pod wpływem chłodu powietrza robią się z niego nitki waty, które nawijamy na patyk czekamy, aż wata przestanie się pojawiać i wyłączamy maszynę smacznego! Dane techniczne maszyny: Czas przygotowania waty: 3-4 minuty Średnica misy: 25 cm Moc: 450W Zasilanie: 220-240V, częstotliwość 50/60Hz Wymiary: 25 x 25 x 17 cm Waga z opakowaniem: 1,25 kg Kolor: niebieski dołączona instrukcja obsługi Kilka cennych uwag: (przed zakupem prosimy o zapoznanie się z nimi) Maszynka nie jest profesjonalnym sprzętem. Jest mała i zaprojektowana z myślą o dzieciach i ich bezpieczeństwie, więc jej wydajność nie jest porównywalna np. z maszynami z festynów. Pozwala na zrobienie tylko małych watek w warunkach domowych. Wata zaczyna pojawiać się dopiero po kilku minutach w dość wolnym tempie. Podczas produkcji oprócz waty zawsze powstaje też "odpad cukierkowy". Osadza się na misie i osłonce, czasem cukierki mogą się odbić i wylecieć poza maszynę. Maszynka nie jest zaprojektowana do pracy ciągłej, po kilku zrobionych watkach warto dać jej odpocząć, a nawet wyczyścić/umyć, jeśli powstało dużo odpadu. W przeciwnym wypadku każda kolejna watka może powstawać z coraz mniejszą wydajnością. Głowiczki w tych maszynkach nie są idealnie wyważone, przez co przy ruchu obrotowym cała maszynka może delikatnie wibrować. Pod głowiczką są 2 grzałki i blaszka, jeśli cukier przypadkiem trafi na te rozgrzane elementy, może się na nich bardzo szybko spalić. Należy więc z dużą starannością wsypywać cukier tylko do głowicy przy wyłączonej maszynie. Czarny spalony cukier będący na grzałkach oraz blaszce świadczy o nieprawidłowym użytkowaniu sprzętu. Nie należy wyłączać maszynki w trakcie produkcji waty, można to zrobić dopiero, gdy przestanie się ona pojawiać, czyli głowiczka będzie pusta, bez cukru. Inaczej może on w jej wnętrzu przypalić się. Chcąc zachować czystość maszyny po jej pracy wystarczy jej zdjęte elementy (głowicę, misę, osłonę) opłukać ciepłą wodą do momentu rozpuszczenia drobinek cukru/karmelu. Uwaga na gorącą głowicę i grzałki bezpośrednio po pracy urządzenia! Cukry dołączone do maszyny (na oddzielnych aukcjach można dokupić także inne warianty cukrów (inna waga, smaki))

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Admaj
Model
  • Maszyna domowa niebieska
Rodzaj
  • Maszyny do waty cukrowej