Grano Bezglutenowa Mieszanka Chleb Promnicki 500g Piechowice

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA PROMNICKIEGO Z ZIARNAMI BEZGLUTENOWA 500 g GRANO (mieszanki do wypieków) SKŁADNIKI mąka ryżowa, skrobia modyfikowana z manioku (tapioka), siemię lniane (12 %), pestki dyni (10 %), nasiona słonecznika (10 %), mąka lniana, mąka gryczana, cukier, sól, mąka z wiesiołka, …

od 12 Najbliżej: 45 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA PROMNICKIEGO Z ZIARNAMI BEZGLUTENOWA 500 g GRANO (mieszanki do wypieków) SKŁADNIKI mąka ryżowa, skrobia modyfikowana z manioku (tapioka), siemię lniane (12 %), pestki dyni (10 %), nasiona słonecznika (10 %), mąka lniana, mąka gryczana, cukier, sól, mąka z wiesiołka, drożdże piekarnicze suche, mielona łuska babki płesznik, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym. OPIS Mieszanka piekarnicza bezglutenowa do wypieku chleba promnickiego jest to produkt otrzymany w wyniku zmieszania w mieszalniku półproduktów w określonych recepturą proporcjach. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przygotuj: 380 ml wody, 3 łyżki oleju, foremkę • Przygotuj foremkę do chleba, natłuść i obsyp mąką bezglutenową, • Suchą mieszankę przesyp do wysokiej miski i dokładnie ją przemieszaj, • Ciągle mieszając dodaj do masy 3 łyżki oleju i 380 ml wody, • Ciasto dokładnie wyrabiaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji, • Pozostaw ciasto w misce na około 15 minut w ciepłym miejscu, • Po upływie czasu, wyrabiaj ciasto jeszcze przez około 2 minuty, • Następnie przełóż masę ciasta do przygotowanej formy, • Foremkę przykryj ściereczką i odłóż w ciepłe miejsce na około 25 minut, • Rozgrzej piekarnik z funkcją termoobiegu do 200°C, • Wstaw foremkę do piekarnika i piecz przez 20 minut, • Zwiększ temperaturę na 225 - 230°C i piecz chleb przez kolejne 7 minut, • Po upływie czasu, wyłącz piekarnik i studź chleb w foremce około 5 min, • Wyjmij chleb z foremki i studź przez około 15 minut tak aby odparował. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1728 kJ / 412 kcal Tłuszcz: 16 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,6 g Węglowodany: 53 g w tym cukry: 3,8 g Błonnik: 6,2 g Białko: 14 g Sól: 2,9 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu Jednostka: szt Masa brutto: 0,554 Wysokość opakowania jednostkowego (cm): 25.00 Masa netto (g): 500 Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 90 BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja) BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach) Producent: GRANO (mieszanki do wypieków) PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES: Młyn Niedźwiady A.Siewkowski Spółka komandytowa, 59a, 62-800 Niedźwiady WEGAŃSKI: WEGAŃSKI WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI Kategoria specjalna: _Mieszanki do przygotowywania potraw; _WSZYSTKIE; _* Szerokość opakowania jednostkowego (cm): 12.00 Głębokość opakowania jednostkowego (cm): 5.00 Kraj pochodzenia: Polska

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • GRANO
Waga (g)
  • 500
Cechy
  • Nie zawiera glutenu
Certyfikat
  • Licencja na Znak Przekreślonego Kłosa

Opinie Grano Bezglutenowa Mieszanka Chleb Promnicki 500g Piechowice

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 2 opinie
  • m...i
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Próbowałem różne bezglutenowe mieszanki na chleb. Promnicki jest bezkonkurencyjny (moim zdaniem), łatwy w pieczeniu i niezawodny. Marian
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Wyjątkowo wysoka cena, jak za mąkę na chleb. 23zł/kg