Rafex Przyprawa do kimchi lobo 1kg Parczew

Skład Sól, chili, czosnek granulowany, papryka słodka, cukier brązowy, cebula w proszku, imbir w proszku, regulator kwasowości: E330, sezam biały. Charakterystyka Przyprawa Do Kimchi Lobo to jedna z kluczowych przypraw kuchni koreańskiej, gdzie jest używana między innymi do narodowego dania: …

od 27,50 Najbliżej: 40 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Skład Sól, chili, czosnek granulowany, papryka słodka, cukier brązowy, cebula w proszku, imbir w proszku, regulator kwasowości: E330, sezam biały. Charakterystyka Przyprawa Do Kimchi Lobo to jedna z kluczowych przypraw kuchni koreańskiej, gdzie jest używana między innymi do narodowego dania: kimchi, czyli marynowanych liści sałaty pekińskiej, która fermentuje przez kilka miesięcy. Dzięki tej mieszance przypraw, która jest gotową marynatą do kimchi, możemy w polskich warunkach spróbować smaku koreańskich delicji. Zastosowanie Kimchi na szybko Składniki: Kilogram kapusta pekińskiej 3 cebule dymki 50g papryki czerwonej 100g białej rzodkiewki Przyprawa Do Kimchi Lobo Wycinamy głąb z umytej kapusty, po wysuszeniu kroimy ją wzdłużnie na pół. Dymki, paprykę i rzodkiew po umyciu kroimy w podłużne, krótkie paski. Warzywa wraz z przyprawą Do Kimchi Lobo przekładamy między liśćmi kapusty, po czym szczelnie zamykamy i zostawić na noc w temperaturze pokojowej. Następnego dnia kapustę kroimy na niewielkie plastry, owijamy folią spożywczą i przez 48 godzin zostawiamy w lodówce: po tym czasie można próbować koreańskiego specjału. Ciekawostki Według tradycyjnej receptury koreańskiej Kimchi może być przechowywana w glinianych słojach nawet przez rok.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Rafex
Waga (g)
  • 1000