Dzieci Gotują. 4 pory roku Pacanów

Dzieci Gotują. 4 pory roku - Marzena Wieczorek [KSIĄŻKA] *** PREMIERA *** Wysyłka nastąpi po dacie premiery: 2024-11-07 Autor: Marzena Wieczorek Wydanie: 1 Rok wydania: 2024 Opis W książce Dzieci gotują. 4 pory roku pokazujemy, że pora roku powinna mieć duży wpływ na to co jemy i dlaczego warto …

od 44,84 Najbliżej: 31 km

Liczba ofert: 5

Oferta sklepu

Opis

Dzieci Gotują. 4 pory roku - Marzena Wieczorek [KSIĄŻKA] *** PREMIERA *** Wysyłka nastąpi po dacie premiery: 2024-11-07 Autor: Marzena Wieczorek Wydanie: 1 Rok wydania: 2024 Opis W książce Dzieci gotują. 4 pory roku pokazujemy, że pora roku powinna mieć duży wpływ na to co jemy i dlaczego warto korzystać z sezonowych składników. Oczywiście, że smaki i zapachy takich potraw będą nie do podrobienia, ale? Jest naprawdę wiele atutów krajowych produktów sezonowych. Najważniejszy z nich, to wyjątkowa wartość odżywcza - skutek naturalnych warunków wzrostu i dojrzewania oraz krótkiego czasu od zbiorów do trafienia na talerze. Świeże owoce i warzywa sprawiają, że jesteśmy po prostu zdrowsi. Natomiast frykasy przywożone z daleka, w stanie niedojrzałym, są zabezpieczone różnymi chemikaliami przed psuciem i uszkodzeniami mechanicznymi. Zatem WIOSNĄ stawiajmy na nowalijki. Pamiętajmy o kiełkach, zielonych koktajlach na bazie świeżych liści (pietruszki, mięty, szpinaku) i? sięgajmy po inne dary natury, takie jak? chwasty! LATEM obfitującym w owoce, w czasie upałów, serwujmy zupy na zimno, komponujmy swoje lody i sorbety, aromatyczne koktajle i lemoniady. Sięgajmy także po młode warzywa i świeże aromatyczne zioła. JESIEŃ, to czas zbiorów owoców i warzyw, które trafiają do nas "prosto z pola". Na straganach pysznią się grzyby i orzechy, w których oddziela się skórka od chrupiącego słodkawego wnętrza - niebo w gębie! A charakter jesiennemu jadłospisowi nadaje? dynia. A ZIMĄ jest czas na sycące ciepłe posiłki. W zastępstwie świeżych produktów postawmy na kiszonki. Korzystajmy z korzennych przypraw i? cytrusów, na które sezon przypada w grudniu i styczniu. Zima pachnie także świątecznymi potrawami, piernikami, pieczonymi mięsami uzupełnionymi kunsztownymi sałatkami. Każdy może spróbować swoich sił w sezonowej kuchni z przepisami z tej książki. Są, i całkiem łatwe, i nieco trudniejsze, pracochłonne i niewymagające wiele czasu. Zachęcamy do eksperymentowania! Przy każdej potrawie znajdują się wskazówki, jak ją zmodyfikować. ŻYCZYMY POWODZENIA W ODKRYWANIU KULINARNYCH UROKÓW WSZYSTKICH PÓR ROKU! Stan produktu Produkt ORYGINALNY. Książka zupełnie nowa. ISBN: 9788379127467 Dział: KSIĄŻKA Ilość stron: 290 Okładka: twarda Liczba nośników: [1xKSIĄŻKA] SKU: 3216702

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Wieczorek Marzena
Wybrani autorzy
  • Praca zbiorowa
Wybrane wydawnictwa
  • Demart
Okładka
  • Twarda
Rok wydania
  • 2024
Ilość stron
  • 290
Tematyka
  • Alkohole
ISBN
  • 9788379127467