Landmann (12093) Ożarów Mazowiecki

Wędzarnia Gazowa Landmann Rosnące Zapotrzebowanie Na Zdrowe, Wędzone Produkty Wolne Od Konserwantów, Ulepszaczy I Sztucznych Barwników Przyczyniło Się Do Dużego Zainteresowania Domowymi Wędzarniami. Niemiecka Firma Landmann Oferuje Gazowe Wędzarnie, Które Do Produkcji Dymu Wykorzystują Wiórki …

od 1 249 Najbliżej: 14 km

Liczba ofert: 4

Oferta sklepu

Opis

Wędzarnia Gazowa Landmann Rosnące Zapotrzebowanie Na Zdrowe, Wędzone Produkty Wolne Od Konserwantów, Ulepszaczy I Sztucznych Barwników Przyczyniło Się Do Dużego Zainteresowania Domowymi Wędzarniami. Niemiecka Firma Landmann Oferuje Gazowe Wędzarnie, Które Do Produkcji Dymu Wykorzystują Wiórki Uzyskane Z Wyselekcjonowanych Zrębek Drewna Z Drzew Liściastych. Rozgrzane Dzięki Gazowemu Palnikowi Mokre Wióra Dają Czysty, Wolny Od Gazów, Kwasów I Żywic Dym Przenikający I Konserwujący Wędzone Produkty. Palnik Gazowy O Mocy 4 Kw, Utrzymuje Potrzebną Do Wędzenia Wartość Temperatury, Którą Możemy Regulować Zwiększając Lub Zmniejszając Dopływ Gazu Z Butli. Możemy Dzięki Temu Poddawać Produkty Zadymieniu W Niskich Temperaturach Wydłużając Proces, Lub Stosować Wyższe Temperatury Przyspieszając Wędzenie. Dym Wytwarzany W Wędzarni Gazowej Landmann Sprawia, Że Produkty Żywnościowe Poddawane Procesowi Wędzenia Uzyskują Długą Trwałość Oraz Specyficzny Smak, Zapach I Kolor. Wędzarnia Gazowa Landmann Umożliwia Wędzenie Każdego Rodzaju Mięsa, Drobiu, Ryb, A Nawet Serów. Wędzarnia Gazowa Landmann Jest Bardzo Prosta W Obsłudze I Tania W Eksploatacji, A Produkty W Niej Przygotowywane Uzyskują Doskonałe Efekty Smakowe. Dzięki Takim Wędzarniom Każdy Z Nas Może Przygotować W Domowym Zaciszu Doskonałe Wędzone Produkty Na Potrzeby Swoje, Rodziny I Gości. Różne Rodzaje Drewna, Takie Jak Orzech, Dąb, Olcha, Klon, Wiśnia Czy Jabłoń Są Dostępne Do Użytku W Grillach I Wędzarniach W Formie Drewnianych Wiórek. Nie Należy Używać Miękkiego Drewna Drzew Iglastych (Np. Sosny Czy Świerka) Ponieważ Zawierają Dużo Soków Żywicznych, Które Nadają Potrawom Zły Smak. Wiórki Należy Zawsze Przygotować Zgodnie Z Instrukcjami Producenta. Zazwyczaj Powinny One Być Przed Użyciem Moczone Przez 30 Minut. Takie Przygotowanie Umożliwi Ich Długotrwałe Dymienie, Mokre Drewno Bardziej Się Do Tego Nadaje Niż Suche, Ponieważ To Drugie Szybko Się Pali W Płomieniach Ognia. Dane Techniczne Wędzarni Landmann: Moc Głównego Palnika 4.0 Kwh Palnik Ze Stali Nierdzewnej. Dwie Szuflady: 1/ Na Wodę Oraz 2/Na Zrębki Drewna System Dwóch Szuflad Umożliwia Niezależne Uzupełnienie Płynów I Zrębków Bez Utraty Temperatury. Przesłony Wentylacyjne Do Regulacji Przepływu Dymu I Powietrza Przez Komorę Wędzenia. Główna Powierzchnia Robocza 3348 Cm. Kw. 3 Chromowane Ruszty O Wymiarach 36 X 31 Cm Wąż I Reduktor Ciśnienia Gazu. Piezoelektryczna Zapalarka Termometr W Drzwiczkach Wieszaki Na Wędzone Potrawy Misa Na Wytapiający Się Tłuszcz Waga 24 Kg Wymiary: Wysokość /Głębokość /Szerokość | 108,5 Cm /46,5 Cm /56 Cm Wędzarnia Gazowa Wykończona Jest Czarną Proszkową Farba Epoksydową

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Landmann

Opinie Landmann (12093) Ożarów Mazowiecki

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
3 na podstawie 3 opinie
  • Użytkownik Ceneo
    2
    Równie dobrze można wziąć starą lodówkę i wypruć z niej plastiki a w środku postawić kuchenkę gazową. Ale od początku. Obudowa robi bardzo fajne wrażenie. Kłopoty zaczynają się przy użytkowaniu. Chcąc nasypać wiórki do pojemnika znajdującego się w dolnej szufladzie musimy omijać uchwyt wyższej szuflady (tej z pojemnikiem na wodę). Jest to bardzo niewygodne. Ale to drobiazg. Producent uparcie twierdzi, że wędzarnia umożliwia wędzenie na zimno. Bzdura! Na najniższym ustawieniu pokrętła temperatura wewnątrz wędzarni nie spada poniżej 100 st.C. Przedstawiciel producenta powiedział mi, że palnik służy tylko do zainicjowania tlenia się wiórków. Jestem pewny, że koleś nigdy niczego nie wędził, a jeśli już to na 100% nie w tej wędzarni. Tak więc konieczna jest przeróbka. W moim wypadku to: wymiana dyszy gazowej, koncentracja płomienia na pojemniku z wiórkami za pomocą tuby z blachy oraz znaczne obniżenie tego pojemnika. Po tych wszystkich przeróbkach mogę nadal wędzić tylko na ciepło (ok. 70 st.C), ale przynajmniej potrawy się nie grillują (grill gazowy już mam). Wędzę tylko ryby i sery więc jest ok. Gdybym chciał wędzić na zimno musiałbym podłączyć generator dymu a palnika w ogóle nie uruchamiać. PODSUMOWUJĄC: Ładny pionowy grill. Trochę niefunkcjonalny. A żeby cokolwiek w nim uwędzić, to się trzeba napracować. W sumie polecam tylko majsterkowiczom. Jakby ktoś chciał się dowiedzieć o szczegóły przeróbek, zapraszam - kkg(at)gazeta.pl
    • wygląd
  • Użytkownik Ceneo
    2
    Wędzarnia ładnie wygląda i to jej pierwsza i ostatnia zaleta za wysoka temperatura w komorze wędzarniczej Główną wadą jest brak możliwości wędzenia na zimno i brak funkcjonalności Pojemnik na zrębki gorący bardzo ciężko wyjąc zawadza górna szuflada jest za mały zrębki spalone trzeba w procesie wędzenia często wymieniać co czyni cały sens wędzenia w wędzarni uciążliwym i mało efektywnym Bez generatora dymu wędzarnia nie nadaje się do wędzenia na zimno Ewidentnie odradzam zakup tego urządzenia
    • jakość
    • wygląd
    • trwałość
  • Użytkownik Ceneo
    5