Nobi Tykwa Kanpy W Zalewie Karmelowej Tianpeng Food Uniwersalny 500g Otwock

Tykwa należy do rodziny dyniowatych. Jej włókna są cięte w paski i zalewane słodzoną cukrem zalewą sojową tworząc kanpyo, które jest nieocenionym źródłem błonnika. Tykwę marynowaną stosuje się jako dodatek do sushi oraz wypełnienie kanpyo-maki i futo-maki. Świetnie smakuje w połączeniu z rzepą …

od 18,90 Najbliżej: 44 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Tykwa należy do rodziny dyniowatych. Jej włókna są cięte w paski i zalewane słodzoną cukrem zalewą sojową tworząc kanpyo, które jest nieocenionym źródłem błonnika. Tykwę marynowaną stosuje się jako dodatek do sushi oraz wypełnienie kanpyo-maki i futo-maki. Świetnie smakuje w połączeniu z rzepą marynowaną, paluszkami krabowymi lub rybą, ogórkiem i avocado. Tykwa kanpyo (czasem zapisywane też kampyo) stosowana jest w kuchni japońskiej. Po ugotowaniu i przyprawieniu używana jest m.in. jako dodatek do sushi oraz wypełnienie kanpyo-maki i futo-maki. Składniki: paski ciętej tykwy (53,63%), cukier (23,21%), sos sojowy (woda, odtłuszczona soja, pszenica, sól) (22,8%), skrobia modyfikowana (0,2%), barwnik: karmel (E150d) (0,12%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (0,04%). Alergeny: gluten, soja Wartości odżywcze w 100g/100ml produktu: wartość energetyczna - 554 kJ / 130 kcal tłuszcz - 0 g w tym: kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g węglowodany - 30 g w tym cukry - 23 g białko - 2,6 g sól - 3,7 g

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Asia Kitchen
Waga (g)
  • 500
Cechy
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański