Buonissima! Podróż po kuchni włoskiej Ostroróg

4,5
1 opinia

Jakie słowo przychodzi nam do głowy kiedy myślimy o kuchni włoskiej? Przepyszna, wyborna, smakowita, najlepsza – słowem buonissima! Książka “Buonissima” to smaczna podróż po Italii od Alp po Sycylię. Wyprawa po smakach, zapachach, krajobrazach głównych regionów Włoch. Po wielu latach podróżowania …

od 45,40 Najbliżej: 40 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Jakie słowo przychodzi nam do głowy kiedy myślimy o kuchni włoskiej? Przepyszna, wyborna, smakowita, najlepsza – słowem buonissima! Książka “Buonissima” to smaczna podróż po Italii od Alp po Sycylię. Wyprawa po smakach, zapachach, krajobrazach głównych regionów Włoch. Po wielu latach podróżowania po Półwyspie Apenińskim i pracy w tamtejszych restauracjach autorka opisuje włoską kulturę jedzenia, regionalne produkty i typowe potrawy. Książka przedstawia włoskie podejście do jedzenia – celebrację i przeżywanie każdego kęsa wszystkimi zmysłami. Bo taka jest właśnie kuchnia włoska – zmysłowa jak urocze czerwone ciasteczka i ponętna jak subtelna cielęcina w winie Marsala. “Buonissima” to ponad 100 przepysznych łatwych przepisów, podzielonych na regiony, okraszonych przewodnikiem po najlepszych włoskich wędlinach, serach, oliwach, przyprawionych opisami włoskiego rzemiosła i kultury jedzenia. “Ta książka jest dla mnie podróżą do mojej umiłowanej Italii. Miejsca, krajobrazy, zapachy, smaki – wszystko mnie urzeka. Uwielbiam te najprostsze potrawy, aglio, olio i peperoncino, które autorka przypomina, a mnie leci ślina!” Jerzy Stuhr “To bardzo kompetentny przewodnik po kuchniach całego Półwyspu Apenińskiego, pozwalający zrozumieć fenomen la dolce vita i jego koniecznego elementu, il buon mangiare. Z przyjemnością stawiam książkę Pani Justyny na półce mej kulinarnej biblioteczki, świetnie zarazem wiedząc, że nader często będzie stamtąd wyjmowana.” Robert Makłowicz “Nie tylko wspaniałe przepisy ale i wspomnienia osoby, która przez lata zgłębiała wiedzę na temat prawdziwej włoskiej, domowej kuchni przemierzając Italię z północy na południe” Elżbieta Penderecka “Trzymają Państwo w dłoniach książkę rzetelną, ciekawą, niebanalną. Wraz z autorką podróżujemy przez regiony Włoch, ucząc się ich różnorodności. Opisane na stronach jedzenie prosi się jedynie o dźwięk rodzinnej biesiady.” Aleksander Baron Buonissima! Podróż po kuchni włoskiej – Odkryj smaki Italii Książka "Buonissima" to wyjątkowa podróż po kuchni włoskiej, która zabierze Cię od malowniczych Alp po słoneczną Sycylię. Autorka, Justyna Czekaj-Grochowska, dzieli się swoją pasją do włoskiej kultury jedzenia, oferując ponad 100 przepisów, które celebrują smaki i zapachy Włoch. Dla kogo jest ta książka? Miłośnicy kuchni włoskiej Osoby pragnące odkryć regionalne smaki Włoch Kucharze amatorzy i profesjonaliści Podróżnicy i entuzjaści kultury włoskiej Osoby szukające łatwych i smacznych przepisów Co zyskasz dzięki tej publikacji? Przepisy na ponad 100 tradycyjnych włoskich potraw Wiedzę o regionalnych produktach i ich zastosowaniu w kuchni Inspirację do kulinarnych podróży po Włoszech Umiejętność celebrowania jedzenia jako ważnego elementu kultury Przewodnik po najlepszych włoskich wędlinach, serach i oliwach Kluczowe tematy i obszary Kultura jedzenia we Włoszech Regionalne potrawy i składniki Przepisy kulinarne podzielone na regiony Włoskie rzemiosło kulinarne Celebracja jedzenia i zmysłowe doznania O Autorce Justyna Czekaj-Grochowska to pasjonatka kuchni włoskiej, która przez wiele lat podróżowała po Włoszech i pracowała w tamtejszych restauracjach. Jej doświadczenie i miłość do włoskiej kultury jedzenia sprawiają, że "Buonissima" to nie tylko zbiór przepisów, ale także osobista opowieść o Italii. O Wydawcy Wydawnictwo Filo specjalizuje się w publikacjach kulinarnych, oferując książki, które łączą pasję do gotowania z bogatą kulturą kulinarną. Dzięki ich publikacjom, czytelnicy mogą odkrywać smaki z różnych zakątków świata. Producent/osoba odpowiedzialna za bezpieczeństwo produktuWydawnictwo FILOPuławska 31402-819 Warszawafilo@filo.com.pl

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Justyna Czekaj-Grochowska
Wybrane wydawnictwa
  • Filo
Okładka
  • Miękka
Format
  • 21x28.5 cm
Rok wydania
  • 2016
Ilość stron
  • 352
Język oryginału
  • Polski
Tematyka
  • Kuchnia włoska
  • Sławni kucharze: Robert Makłowicz
ISBN
  • 9788362903276

Opinie Buonissima! Podróż po kuchni włoskiej Ostroróg

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,5 na podstawie 1 opinia
  • Użytkownik Ceneo
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.