PROFICOOK PC-VK 1146 Opole

4,5
2 opinie

NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI ZGRZEWARKA PRÓŻNIOWA DO FOLII, ŻYWNOŚCI RENOMOWANEJ FIRMY PROFICOOK model: PC-VK 1146 W pełni automatyczne urządzenie do pakowania próżniowego z obudową ze stali nierdzewnej. Doskonałe do dzielenia dużych ilości produktów spożywczych na mniejsze porcje Oszczędność miejsca i …

od 273,44 Najbliżej: 9,1 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI ZGRZEWARKA PRÓŻNIOWA DO FOLII, ŻYWNOŚCI RENOMOWANEJ FIRMY PROFICOOK model: PC-VK 1146 W pełni automatyczne urządzenie do pakowania próżniowego z obudową ze stali nierdzewnej. Doskonałe do dzielenia dużych ilości produktów spożywczych na mniejsze porcje Oszczędność miejsca i bezpieczne przechowywanie bez stosowania konserwantów. Witaminy i składniki odżywcze są zachowane ProfiCook PC-VK 1146 to urządzenie w pełni automatyczne. Użyj dotykowego panelu sterowniczego, a resztę zrobi za Ciebie zgrzewarka próżniowa. Urządzenie jednocześnie zgrzewa i separuje. Temperatura jest monitorowana elektronicznie, a do tego zgrzewarka korzysta z czułej pompy próżniowej. Dostępne są aż 4 stopnie podciśnienia. Urządzenie jest niezawodne, wydajne, a do tego trwałe dzięki solidnej obudowie z elementami ze stali nierdzewnej. Niebanalny design sprawia, że zgrzewarka doskonale pasuje do nowoczesnej aranżacji kuchni. PC-VK 1146 umożliwia bezpieczne przechowywanie produktów bez konserwantów. Żywność w próżni pozostaje świeża nawet 8x razy dłużej a witaminy i składniki odżywcze zostają zachowane. Jest idealna również dla produktów sezonowanych i marynowanych - dzięki próżni zachowujemy intensywny aromat. Zgrzewarka próżniowa jest niezbędna do przygotowania potraw metodą Sous Vide która umożliwia delikatne gotowanie we własnym soku. Bez wysychania i bez utraty składników odżywczych podczas przygotowywania. Co to jest pakowanie próżniowe? Hermetycznie pakowane sery i wędliny znaleźć można w asortymencie każdego supermarketu. Przyzwyczajeni do ich formy rzadko zastanawiamy się na czym rzeczywiście polega próżniowe pakowanie żywności. Jedna z najbardziej popularnych metod zabezpieczenia jedzenia przed utratą świeżości – nazywana również pakowaniem vacuum – polega na usuwaniu powietrza z wnętrza foliowego opakowania, które następnie zostaje szczelnie zamknięte (najczęściej poprzez zgrzanie jego krawędzi). Dzięki izolacji od powietrza produkty spożywcze nie są narażone na psucie oraz działanie szkodliwych bakterii. Można je wygodnie przechowywać w lodówce, zamrażarce i temperaturze pokojowej, a także bezpiecznie przewozić. Właśnie dlatego próżniowe opakowanie doskonale sprawdzają się w podróży, gdy zależy nam na przedłużeniu świeżości produktów, a także ochronie bagażu przed zabrudzeniami czy intensywnym zapachem jedzenia. Co można pakować próżniowo? Pakowanie hermetyczne jest jedną z najbardziej uniwersalnych metod przechowywania pożywienia. Technikę tę można stosować w przypadku większości produktów spożywczych – zarówno tych, które można „magazynować” w temperaturze pokojowej, jak i tych wymagających temperatur chłodniczych oraz mrożenia. Co więcej przeznaczona do zgrzewania folia nadaje się do gotowania w wodzie oraz podgrzewania w kuchenkach mikrofalowych. Zamrożone produkty można więc z powodzeniem rozmrażać w mikrofalówce czy kąpieli wodnej. DLACZEGO PAKOWANIE PRÓŻNIOWE TO NAJLEPSZY WYBÓR? najwyższej jakości materiał typu CAST posiadający certyfikaty do kontaktu z żywnością ryflowana struktura duża elastyczność i wytrzymałość mechaniczna bardzo dobra bariera na aromaty strona gładka służąca efektownej prezentacji produktu całkowicie przylega do produktu po zapakowaniu i oszczędza miejsce w lodówce wysyłany w opakowaniu foliowym chroniącym przed warunkami zewnętrznymi Pakowanie próżniowe żywności – zalety Podstawową zaletą samodzielnego próżniowego pakowania jedzenia jest ochrona żywności przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych oraz wydłużanie jej trwałości. Rozwiązanie to niesie jednak za sobą wiele dodatkowych korzyści, które warto wziąć pod uwagę rozważając zakup domowej zgrzewarki: przedłuża okres przydatności produktów chroni ich smak, aromat oraz wartości odżywcze ułatwia przechowywanie i transport chroni przed zabrudzeniami oraz rozprzestrzenianiem się intensywnych zapachów żywności (np. wędzonych ryb czy serów) pozwala na oszczędność pieniędzy (paczkowane wędliny czy sery są zazwyczaj droższe niż te na wagę) umożliwia porcjowania zakupionych produktów na mniejsze paczki Służy do próżniowego pakowania i przechowywania (a także mrożenia): mięs, wędlin, serów, ryb, warzyw, owoców, grzybów, przypraw, ziół i wielu innych produktów, nie tylko spożywczych... Woreczki są idealne do użytku zarówno domowego, jak i profesjonalnego. Wykonane są w technologii, która pozwala na wielokrotny użytek w zgrzewarkach automatycznych. Wytrzymała i bardzo mocna, pozwala na wygodne korzystanie podczas odsysania hermetycznego dzięki zastosowaniu mocnych szwów. Można w niej rozmrażać żywność, gotować oraz użytkować w mikrofalówce Najważniejsze cechy zgrzewarki próżniowej ProfiCook PC-VK 1146: W pełni automatyczna, wysokowydajna zgrzewarka do pakowania próżniowego żywności Obudowa z elementami ze stali nierdzewnej Idealna do dzielenia dużych ilości jedzenia na mniejsze porcje Bezpieczne przechowywanie bez konserwantów - po zamknięciu, żywność pozostaje świeża nawet 8x razy dłużej a witaminy i składniki odżywcze zostają zachowane Idealna również dla produktów sezonowanych i marynowanych - dzięki próżni zachowujemy intensywny aromat Niezbędna do przygotowania potraw metodą Sous Vide Gotowanie w próżni (Sous Vide) umożliwia delikatne gotowanie we własnym soku. Bez wysychania i bez utraty składników odżywczych podczas przygotowywania Elektroniczny panel dotykowy z czujnikiem Elektroniczna regulacja podciśnienia (4 stopnie) również dla delikatnych produktów Moc ssania: 12 litrów / min. Około 90% próżni, -0,8 bara Może być stosowany z dostępnymi na rynku strukturalnymi plastikowymi workami i rolkami z plastiku (maks. 30 cm szerokości, długość według potrzeb) Opakowanie zawiera 18 profesjonalnych, hermetycznych worków 10 sztuk o wymiarach 22 cm x 30 cm / 8 sztuk o wymiarach 28 cm x 40 cm, dostępnych również jako akcesoria). Worki nadają się do gotowania i użycia w kuchence mikrofalowej 4 lampki kontrolne Demontowalna tacka ociekowa dla wilgoci resztkowej Zasilanie: 220–240 V~, 50/60 Hz, 120 W max. Wymiary zgrzewarki: Wymiary (ok. szer. x wys. x gł.) i waga Urządzenie: 375 x 75 x 160 mm; 1.66 kg Opakowanie: 412 x 190 x 115 mm; 1.98 kg ZASTOSOWANIE PAKOWANIA PRÓŻNIOWEGO: do sklepu i do domu folie moletowane sprawdzą się przy pakowaniu: świeżego mięsa, ryb, serów produktów poddanych obróbce: pieczonych, gotowanych, marynowanych, wędzonych gotowych porcji do szybkiego podgrzania i podania produktów garmażeryjnych dla wędkarzy - na rybę folie moletowane sprawdzą się przy pakowaniu: świeżych ryb ryb wędzonych owoców morza gotowych zanęt surowej i poddanej obróbce przynęty dla myśliwych - na dziczyznę folie moletowane sprawdzą się przy pakowaniu: amunicji części broni i akcesoriów prowiantu na wyprawę surowego mięsa produktów przetworzonych: wędzonych, suszonych, pieczonych dla kierowców - na trasę folie moletowane sprawdzą się przy pakowaniu: gotowych dań obiadowych składników do przyrządzania posiłków produktów garmażeryjnych suchych przekąsek np. kabanosów dla regionalnych producentów - na wyroby własne folie moletowane sprawdzą się przy pakowaniu: serów wędlin kiełbas wędzonek produktów garmażeryjnych dla profesjonalnych szefów kuchni folie moletowane sprawdzą się przy pakowaniu: świeżego mięsa, ryb, serów produktów poddanych obróbce: pieczonych, gotowanych, marynowanych, wędzonych gotowych porcji do szybkiego podgrzania i podania produktów garmażeryjnych Mięso pakowane próżniowo Słysząc o opakowaniach próżniowych z pewnością wiele z nas myśli właśnie o płaskich paczuszkach wędliny w plasterkach czy szczelnie zafoliowanych parówkach. Rzeczywiście, tego rodzaju opakowania doskonale sprawdzają się właśnie w przypadku produktów mięsnych. Dotyczy to zarówno wspomnianych wcześniej wędlin czy parówek, jak i świeżego, surowego mięsa. Dzięki domowej zgrzewarce można je dowolnie porcjować i mrozić, co zdecydowanie ułatwia planowanie posiłków i pomaga unikać marnowania jedzenia. Pakowanie próżniowe warzyw i owoców Hermetyczne opakowania pozwalają również przedłużyć świeżość warzyw i owoców oraz ułatwiają ich przechowywanie. Wykorzystywane są m.in. do porcjowanie sezonowych owoców czy obranych i pokrojonych warzyw przeznaczonych do mrożenia. Dzięki szczelnemu zamknięciu produkty nie wysychają, zachowują smak oraz cenne wartości odżywcze. Bezpośrednio po rozmrożeniu są gotowe do dalszej obróbki, co usprawnia i przyspiesza gotowanie. Hermetyczne pakowanie pieczywa Któż z nas nie docenia smaku świeżutkich bułeczek czy chrupiącego, domowego chleba? Niestety, pieczywo zwykle traci swoje pierwotne właściwości już po kilkunastu godzinach od wypieku. W codziennym biegu mało kto może pozwolić sobie na regularną domową produkcję czy poranne spacery do piekarni. Kupowane na zapas wypieki szybko czerstwieją lub pokrywają się pleśnią. Jak temu zapobiec? I w tym przypadku doskonałym rozwiązaniem są domowe opakowania próżniowe. Zamknięte w próżni wypieki można przechowywać kilka dni w kuchennym chlebaku lub podzielić na porcje i zamrozić. W podobny sposób można poradzić sobie z nadmiarem słodkości, które zostały po świętach czy rodzinnej imprezie. slimtex

Specyfikacja

Informacje podstawowe

Marka
  • Proficook
Moc
  • 120 W
Kolor
  • Szare
Szerokość listwy zgrzewającej
  • 280 mm
Waga
  • 2 kg

Opinie PROFICOOK PC-VK 1146 Opole

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,5 na podstawie 2 opinie
  • Asha
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Super zgrzewarka próżniowa.
  • Użytkownik Ceneo
    4