BROWIN DRIED FRUITS BIAŁA 801021 Opole

Suszarka do grzybów, owoców, warzyw i ziół z regulacją temp, 240W, biała SYMBOL 801021 Moc 240.0 Wat Kontrola temperatury pracy tak Zakres temperatury pracy [°C] od 35 do 70 Kontrola czasu pracy tak Zakres czasu pracy [h] od 1 do 72 Parametry techniczne moc: 240 W, regulacja temperatury co 5°C w …

od 214,99 Najbliżej: 11 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Suszarka do grzybów, owoców, warzyw i ziół z regulacją temp, 240W, biała SYMBOL 801021 Moc 240.0 Wat Kontrola temperatury pracy tak Zakres temperatury pracy [°C] od 35 do 70 Kontrola czasu pracy tak Zakres czasu pracy [h] od 1 do 72 Parametry techniczne moc: 240 W, regulacja temperatury co 5°C w zakresie od 35°C do 70°C, regulacja czasu suszenia w zakresie od 1 h do 72 h. 5 sit,- kolor: biały. Wymiary produktu szerokość: 24,5 cm długość: 26,5 cm wysokość: min 21,5 max 26 cm długość przewodu: 90 cm Wymiary opakowania szerokość 27 cm długość 26,5 cm wysokość 22 cm Suszarka do żywności z regulacją temperatury pozwala na przyrządzenie zdrowych, pełnych wartości odżywczych suszonych owoców, warzyw, grzybów, mięs czy ziół bez potrzeby dodawania konserwantów, soli czy cukrów. Ciepłe powietrze o ustalonej temperaturze swobodnie cyrkuluje wewnątrz urządzenia pomiędzy spiralą grzejną, a poszczególnymi warstwami ułożonych na sitach produktów. Dzięki tej metodzie warzywa, owoce, czy grzyby tracą minimum witamin i substancji odżywczych. Suszarka pozwala przez cały rok przygotowywać zdrową żywność bez użycia szkodliwych substancji chemicznych. W niniejszym urządzeniu można również suszyć kwiaty, rośliny lecznicze oraz przygotowywać płatki zbożowe. ​Suszarka do owoców, warzyw, grzybów, mięs czy ziół umożliwia utrwalanie żywności, przedłużając jej termin do spożycia. Urządzenie zbudowane jest z 5 kwadratowych sit z podwójną możliwością regulacji wysokości (wystarczy podczas montażu obrócić sito), dzięki temu jednorazowo suszyć możemy większą ilość żywności. Możliwość regulacji temperatury - zakres od 35℃ do 70℃ (co 5℃) i czasu suszenia - zakres od 1 do 72 godzin na panelu sterowania. Kontrola ustawień temperatury i czasu suszenia na intuicyjnym, cyfrowym wyświetlaczu. Biały kolor oraz nowoczesny, minimalistyczny design sprawią, że suszarka zaprezentuje się świetnie zarówno w nowoczesnych, jak i tradycyjnych kuchniach.​ WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA WARZYW Nazwa / Przygotowanie / Stan po wysuszeniu / Czas -Bakłażan obrać i pokroić w plasterki o grubości 6-12mm kruchy 6-18 h -Brokuły podzielić na cząstki, zaparzyć przez 3-5min kruchy 6-20 h -Brukselka przekroić na pół chrupki 8-30 h -Burak odciąć korzeń i liście, obgotować, wystudzić, pokroić w plasterki chrupki 8-26 h -Cebula pokroić w krążki chrupki 8-14 h -Czosnek obrać, pokroić w okrągłe plasterki chrupki 6-16 h -Fasola szparagowa pokroić i zagotować, aż stanie się szklista kruchy 8-26 h -Grzyby pokroić w kawałki, małe suszyć w całości twarde / chrupkie 3-10 h -Kabaczek pokroić na plasterki o grubości 6mm kruchy 6-18 h -Kalafior podzielić na cząstki i zagotować aż zmięknie twardy 6-16 h -Kapusta pokroić w paski o grubości 3mm, usunąć trzon twardy 6-14 h -Karczoch pokroić w paski o grubości 3-4mm kruchy 5-13 h -Marchew zagotować aż zmięknie, poszatkować lub pokroić w plasterki chrupki 8-14 h -Ogórek obrać i pokroić w plasterki o grubości 12mm twardy 6-18 h -Ostra papryka (chili) nie wymaga krojenia twardy 8-14 h -Pieczarki pokroić w plasterki, małe suszyć w całości twarde 6-14 h -Pietruszka korzeń obrać i pokroić w plasterki, natkę ułożyć na sicie chrupki / kruchy 2-10 h -Pomidor obrać, pokroić na kawałki lub okrągłe plasterki twardy 8-24 h -Rabarbar obrać, pokroić w plasterki o grubości 3mm pozbawiony wilgotności 8-38 h -Seler pokroić w plasterki o grubości 6mm chrupki 6-14 h -Słodka papryka usunąć nasiona, pokroić w paski o grubości 6mm chrupki 4-14 h -Szczypiorek poszarpać na kawałki chrupki 6-10 h -Szpinak zagotować aS straci kolor chrupki 6-16 h -Ziemniak pokroić na plasterki, zagotować przez 8-10min chrupki 8-30 h WSKAZÓWKI NA TEMAT SUSZENIA OWOCÓW -Ananas świeży obrać i pokroić w plasterki lub w kostkę twardy 6-36 h -Ananas z puszki odlać sok i osuszyć miękki 6-36 h -Banany obrać, pokroić w krążki o grubości 3-4mm chrupki 8-38 h -Brzoskwinia kiedy owoc jest częściowo wysuszony przekroić i wyjąć pestkę miękki 10-34 h -Daktyle wyjąć pestkę twardy 6-26 h -Figi pokroić w plasterki lub przekroić na pół twardy 6-26 h -Gruszki obrać pokroić w plasterki miękki 8-30 h -Jabłka obrać, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w krążki lub plasterki miękki 8-30 h -Morele wyjąć pestkę i pokroić w plasterki miękki 13-28 h -Skórka pomarańczowa pokroić w długie paski kruchy 8-16 h -Winogrona nie wymagają krojenia miękki 8-38 h -Wiśnie nie wymagają krojenia, kiedy owoc jest częściowo suchy usunąć pestkę twardy 8-36 h -żurawina nie wymaga krojenia miękki 6-26 h

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Browin
Moc
  • 240 W
Liczba sit
  • 5
Kolor
  • Białe
Funkcje
  • Regulacja temperatury
Przeznaczenie
  • Grzyby
  • Owoce
  • Warzywa
  • Zioła
Model
  • 801021