Skeppshult patelnia do smażenia z drewnianą rączką natural 26cm 0260t Olszyna

4,92
6 opinii

Skeppshult Patelnia do smażenia okrągła 26cm drewniana rączka Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest …

od 633,25 Najbliżej: 9 km

Liczba ofert: 9

Oferta sklepu

Opis

Skeppshult Patelnia do smażenia okrągła 26cm drewniana rączka Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest delikatnie wklęsłe, co z kolei zapobiega deformacjom podczas traktowania jej wysoką temperaturą. Patelnia do smażenia okrągła z drewnianą rączką. Wymiary: średnica ok. 26,5 cm ( średnica powierzchni smażenia 21 cm) Średnica dna (powierzchni przylegającxej do płyty grzewczej, pieca) 20 cm Wysokość: ok. 4 cm Waga: ok. 2,25 kg Nie można myć w zmywarce Nie może być używana w piekarniku. Patelnie marki Skeppshult są impregnowane olejem rzepakowym już podczas produkcji i w tej formie dostarczane do odbiorcy. Oznacza to, że są one gotowe do użycia. Należy je jedynie opłukać bieżącą ciepłą wodą w celu usunięcia ewentualnego kurzu i pozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lub magazynowania. Ponadto patelnie marki Skeppshult są produkowane wyłącznie z naturalnych składników, czego skutkiem są dwie podstawowe zalety wynikające z tego faktu: -po pierwsze, powierzchnia patelni jest jedynie impregnowana, a nie powlekana lub emaliowana. Naczynie jest zatem naturalnie wzbogacone żelazem, którego stale brakuje w naszej codziennej diecie. Podczas użytkowania naczyń żeliwnych, część tego pierwiastka przenika do potraw wzbogacając ich skład; -po drugie, impregnowany olej zapobiega przywieraniu potraw. Użycie patelni wymaga jednak wprawy i wyczucia: powierzchnia staje się coraz bardziej odporna na przywieranie w miarę upływu czasu. Im częściej używana w wysokich temperaturach, tym bardziej impregnowany olej ochrania jej powierzchnię. Należy jednak pamiętać o regularnym impregnowaniu patelni. Kiedy po raz pierwszy mamy do czynienia z produktem marki Skeppshult, od razu zwracamy uwagę na jego wagę. Z pewnością ogranicza ona możliwości manualne, ale ma również swoje zalety. Każde naczynie marki Skeppshult ma powierzchnię o grubości 5 mm. Zapewnia to równoległy rozkład ciepła podczas nagrzewania oraz zapobiega ochładzaniu się patelni podczas dodawania żywności. Innym aspektem jest odporność żeliwnych produktów na wysokie temperatury: dno patelni jest wklęsłe zapobiega to odkształceniu tak charakterystycznemu dla patelni o cienkim dnie np. teflonowych. Wszystkie naczynia marki Skeppshult nadają się do każdego rodzaju kuchenek, w tym indukcyjnych. Wierzymy w nasze produkty, jesteśmy przekonani co do ich wysokiej jakości i z tego powodu na żeliwo udzielamy 25 letniej gwarancji. PIELĘGNACJA Do codziennej pielęgnacji wystarczy szczotka i ciepła woda bez detergentów. Najlepiej jest czyścić patelnię, gdy jest jeszcze ciepła. Po umyciu dokładnie osusz patelnię – umieszczenie jej na gorącym palniku jest dobrą metodą osuszania. Jeśli patelnia nie będzie całkowicie sucha, mogą pojawić się na niej ślady rdzy. Jeśli zauważysz na powierzchni patelni brązowy kolor lub jakikolwiek inny kolor odbiegający od standardowej barwy żeliwa, może to oznaczać, że patelnia została umyta w niewystarczająco dokładny sposób. W takiej sytuacji nasyp gruboziarnistej soli tak, aby pokryła całą powierzchnię dna patelni i zalej niewielką ilością wody. Następnie rozgrzewaj patelnię w wysokiej temperaturze przez około 1-2 minuty, aż cała woda wyparuje. Usuń sól, która została po odparowaniu wody, a następnie wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Produkt będzie miał teraz szarą barwę, a ten kolor sugeruje, że należy zaimpregnować patelnię olejem. Aby to zrobić nalej niewielką ilość oleju rzepakowego do suchego naczynia, a następnie rozgrzej patelnię do wysokiej temperatury. Pamiętaj, aby naczyń z drewnianą rączką nie ogrzewać w piekarniku/piecu! Po około 10-15 minutach usuń nadmiar oleju. Naczynie powinno mieć kolor czarny co oznacza, że jest ponownie gotowe do użycia.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Skeppshult
Kształt
  • Okrągłe
Przeznaczenie
  • Uniwersalne
Informacje dodatkowe
  • Na indukcję
Średnica
  • 26 cm
Pokrywa
  • Bez pokrywy
Powłoka
  • Żeliwo
Waga
  • 2,6 kg
Kolor
  • Czarne
Materiał
  • Żeliwne

Opinie Skeppshult patelnia do smażenia z drewnianą rączką natural 26cm 0260t Olszyna

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,92 na podstawie 6 opinii
  • Użytkownik Ceneo
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    patelnia bardzo dobra z jednym minusikiem - mogłaby być gładsza... (część na której smażymy). Trzeba też pamiętać, że to naprawdę ciężkie patelnie
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Patelnia wymaga pewnej wprawy w używaniu, ale efekty zdecydowanie warte są wysiłku. Jest świetnie wykonana i bardzo ciężka.
  • m...k
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Patelnia jest bardzo ciężka, co dla filigranowych kobiet może być zaporą nie do przejścia, jest też umiarkowanie droga. Wymaga okresowj konserwacji, nie można jej myć w zmywarce, a nawet w płynie do naczyń. Pomimo wymieninych wad nie chcę innej! Smak potraw genialny- wszystko pięknie zarumienione, Świetna przewodoność cieplna żeliwa powoduje, że szybko się nagrzewa, patelnia jest piękna i ma duszę. Polecam
  • Użytkownik Ceneo
    5