Skeppshult Patelnia do smażenia głęboka 28 cm 0005 Olszyna

4,2
5 opinii

1 x patelnia do smażenia głęboka ze stalową rączką 28cm MATERIAŁ: korpus wykonano z najwyższej jakości żeliwa, rączkę ze stali WYMIARY: średnica ok. 28,5 cm ( średnica powierzchni smażenia 25,5 cm) ŚREDNICA DNA: (powierzchni przylegającej do płyty grzewczej, pieca) 22,7 cm WYSOKOŚĆ: ok. 5,2 cm …

od 692,75 Najbliżej: 9 km

Liczba ofert: 9

Oferta sklepu

Opis

1 x patelnia do smażenia głęboka ze stalową rączką 28cm MATERIAŁ: korpus wykonano z najwyższej jakości żeliwa, rączkę ze stali WYMIARY: średnica ok. 28,5 cm ( średnica powierzchni smażenia 25,5 cm) ŚREDNICA DNA: (powierzchni przylegającej do płyty grzewczej, pieca) 22,7 cm WYSOKOŚĆ: ok. 5,2 cm WAGA: ok. 3,15 kg ZMYWARKA: NIE PIEKARNIK: TAK RODZAJ KUCHNI: wszystkie rodzaje, również indukcja GWARANCJA: 25 LAT na żeliwo • Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z przyjaznych dla środowiska, naturalnych,składników. • Są trwałe, praktyczne i bezpieczne dla zdrowia. • Potwierdzeniem wysokiej jakości jest 25 letnia gwarancja na żeliwo. NAJWAŻNIEJSZE CECHY/ ZALETY PRODUKTU: Wszystkie produkty marki Skeppshult celem podniesienia ich walorów użytkowych są impregnowane olejem rzepakowym już podczas produkcji i w tej formie dostarczane do klienta. Oznacza to, że są one gotowe do użycia bez dodatkowych zabiegów. Należy je jedynie opłukać pod bieżącą ciepłą wodą celem usunięcia kurzu i pozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lub magazynowania. Produkty marki Skeppshult wytwarzane są wyłącznie z naturalnych składników, są trwałe i bezpieczne dla zdrowia. Podczas użytkowania naczyń z żeliwa, część zawartego w nich żelaza przedostaje się do pożywienia i wzbogaca jego skład . Wyroby z żeliwa można opisać zasadą " im starsze tym lepsze" - impregnowanie olejem zapobiega przywieraniu potraw, ale również w miarę upływu czasu powierzchnia naczyń staje się coraz bardziej odporna na przywieranie. Im częściej używamy produkt w wysokich temperaturach, tym bardziej impregnowany olej ochrania jego powierzchnię. Należy pamiętać o regularnym impregnowaniu naczynia. Produkty marki Skeppshult są trwałe i solidnie wykonane, cechuje je dość znaczna waga. Z pewnością ogranicza ona możliwości manualne, ale ma również swoje zalety. Każde naczynie marki Skeppshult ma powierzchnię o grubości 5 mm. Zapewnia to równoległy rozkład ciepła podczas nagrzewania oraz zapobiega ochładzaniu się naczynia np. patelni podczas dodawania żywności. Produkty żeliwne Skeppshult cechuje duża odporność na wysokie temperatury: dno naczynia jest wklęsłe, zapobiega to odkształceniu tak charakterystycznemu dla patelni o cienkim dnie np. teflonowych. Wszystkie naczynia marki Skeppshult nadają się do każdego rodzaju kuchenek, w tym indukcyjnych. Doskonały wygląd i jakość wykonania sprawiają, że naczynia marki Skeppshult mogą być używane bezpośrednio do serwowania potraw, które długo pozostają ciepłe. Produkty Skeppshult od początku do końca produkowane są w Szwecji. Potwierdzeniem wysokiej jakości produktów Skeppshult jest to, iż na żeliwo firma Skeppshult udziela 25 letniej gwarancji. PIELĘGNACJA 1. Do codziennej pielęgnacji wystarczy ciepła woda bez detergentów oraz szczotka. 2. Najlepiej czyścić naczynia, gdy są jeszcze ciepłe. Po umyciu dokładnie osuszamy naczynie. Możemy w tym celu umieścić je na gorącym palniku lub płycie. Jeśli naczynie nie będzie całkowicie suche, mogą pojawić się na nim ślady rdzy. Jeśli zauważysz na powierzchni naczynia brązowy kolor lub jakikolwiek inny kolor odbiegający od standardowej barwy żeliwa, może to oznaczać, że naczynie zostało umyte i osuszone w niewystarczająco dokładny sposób. W takiej sytuacji: - nasyp gruboziarnistej soli tak, aby pokryła całą powierzchnię dna naczynia i zalej niewielką ilością wody, - następnie rozgrzewaj naczynie w wysokiej temperaturze przez około 1-2 minuty, aż cała woda wyparuje, - usuń sól, która została po odparowaniu wody, - wytrzyj naczynie do sucha papierowym ręcznikiem 3. Produkt będzie miał teraz szarą barwę, a ten kolor sugeruje, że należy zaimpregnować naczynie olejem. Aby to zrobić nalej niewielką ilość oleju rzepakowego do suchego naczynia, a następnie rozgrzej naczynie do wysokiej temperatury. Pamiętaj, aby naczyń z drewnianą rączką nie ogrzewać w piekarniku/piecu! Po około 10-15 minutach usuń nadmiar oleju. Naczynie powinno mieć kolor czarny co oznacza, że jest ponownie gotowe do użycia.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Skeppshult
Kształt
  • Okrągłe
Informacje dodatkowe
  • Na indukcję
Średnica
  • 28 cm
Pokrywa
  • Bez pokrywy
Powłoka
  • Żeliwo
Waga
  • 3 kg
Kolor
  • Czarne
Materiał
  • Żeliwne

Opinie Skeppshult Patelnia do smażenia głęboka 28 cm 0005 Olszyna

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,2 na podstawie 5 opinii
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Bardzo dobra i solidna patelnia - warta swojej ceny. Zaraz po wzięciu do ręku czuć, że jest to solidna patelnia. Waży swoje i trzeba się z tym liczyć, ale w tym przypadku jest to zaleta, a nie wada. Gruba żeliwna patelnia bardzo dobrze rozprowadza ciepło i utrzymuje je jeszcze kilkanaście minut po wyłączeniu źródła ciepła. Bardzo dobre rozwiązanie dla osób spożywających mało żelaza (nie jedzących pysznego mięsa), gdyż w trakcie smażenia/duszenia na tej patelni do potraw uwalnia się żelazo wzbogacając naszą dietę w ten pierwiastek. Przed zakupem doradzam zapoznać się ze sposobem użytkowania żeliwnych patelni (po każdym smażeniu trzeba ją ręcznie umyć bez detergentów oraz naoliwić). Jedyna wada to fakt, iż nigdzie nie mogę dokupić pokrywki do tej patelni i będę musiał poszukać innej firmy.
    • funkcjonalność
    • równa dystrybucja ciepła
    • wygląd
    • wytrzymałość
  • l...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Wysoka jakość patelni. Świetna w użytkowaniu
    • funkcjonalność
    • wytrzymałość
  • Evarnak
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Znakomita patelnia
  • M
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • Użytkownik Ceneo
    1
    Najgorsza patelnia, jaka do tej pory kupilam. Mimo kilkukrotnego umycia nadal pozostawia czarny osad na reczniku papierowym. Potrawy smazone przywieraja do niej natychmiast nawet na wolnym ogniu i w zasadzie po jednorazowym smazeniu (np. schabowych), nalezy poswiecic 5 minut na wymycie jej i ponowne uzycie. Dodam, ze postepuje zgodnie z instrukcja, nie uzywam detergentow do mycia. Absolutnie nie warta swojej ceny, jesli ktos oczekuje smazenia bez przypalania, przyklejania sie do niej potraw.
    • wygląd
    • funkcjonalność
    • wytrzymałość