Roślinny Nabiał Olsztyn

4,5
4 opinie

Roślinny Nabiał. 133 Przepisy Na Potrawy Bez Lakto Wydawnictwo: Zwierciadło EAN: 9788381321846 Kompendium wiedzy dla wegetarian i wegan oraz wszystkich, którzy kochają eksperymentowanie w kuchni. Roślinny nabiał w całości poświęcony jest zamiennikom produktów mlecznych pochodzenia zwierzęcego. …

od 11,99 Najbliżej: 2,7 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Roślinny Nabiał. 133 Przepisy Na Potrawy Bez Lakto Wydawnictwo: Zwierciadło EAN: 9788381321846 Kompendium wiedzy dla wegetarian i wegan oraz wszystkich, którzy kochają eksperymentowanie w kuchni. Roślinny nabiał w całości poświęcony jest zamiennikom produktów mlecznych pochodzenia zwierzęcego. Znajdziesz tu przepisy na m.in. fetę z migdałów lub orzechów nerkowca, czekoladowy serek jaglany, śmietanę z białego ryżu, serek ze słonecznika, kefir sojowy, jogurt z kaszy jaglanej, ser z ziemniaka, majonez łubinowy, mleko z siemienia lnianego oraz sery do krojenia w plasterki na kanapki. To książka kulinarna nie tylko dla osób na diecie wegańskiej, ale również dla tych, którzy unikają produktów mlecznych ze względu na alergię, chorobę hashimoto czy nadwrażliwość na białko mleczne lub laktozę. W książce znajdziesz: - ponad 130 przepisów na mleka roślinne, śmietany, masła, jogurty, kefiry, twarożki, majonezy i sery - wspaniałą bazę podstawowych przepisów do inspiracji w codziennym gotowaniu - sposoby na estetyczne podanie dań - wskazówki jak elastycznie podchodzić do gotowania - informacje dotyczące zdrowotnych właściwości produktów Wiem doskonale, że coraz więcej osób ma problemy z alergią lub nadwrażliwością na laktozę i kazeinę. Wiele osób dowiaduje się o alergiach codziennie i chcą lub muszą zmienić sposób odżywiania, bez rezygnowania ze znanych i lubianych smaków. Przygotowałam tę książkę również dla matek dzieci na dietach bezglutenowych, alergicznych oraz dla kobiet zmagających się z hashimoto i innymi chorobami autoimmunologicznymi, dla których zmiana sposobu odżywiania jest koniecznym elementem poprawy zdrowia. Olga Smile Blogerka kulinarna, dietetyk, fotograf, intendent, coach dietetyczny. Plastyczka i rysowniczka z zamiłowania. Uwielbia tworzyć w kuchni i na papierze. Myśli smakami, które wiążą się z emocjami, wspomnieniami, zapachami, obrazami zapisanymi w głowie. Energetyczna i emocjonalna, żyje chwilą. Najbardziej cieszy ją życie domowe i rodzinne. Zaraża radością gotowania i tworzenia lepszego, smaczniejszego życia! Prowadzi bardzo popularnego bloga kulinarnego. Autor: Olga Smile Wydawnictwo: Zwierciadło ISBN: 978 83 8132 184 6 Rok wydania: 2020 Liczba stron: 300 Oprawa: twarda Format: 24.50x19.50x2.50 cm. Ciężar: 0.946 kg Typ publikacji: Książka Kategoria: Diety

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Olga Smile
Wybrane wydawnictwa
  • Zwierciadło
Okładka
  • Twarda
Format
  • 19.0 x 24.0 cm
Rok wydania
  • 2020
Ilość stron
  • 280
Tematyka
  • Kuchnia wegetariańska
ISBN
  • 9788381321846
Model
  • twarda

Opinie Roślinny Nabiał Olsztyn

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,5 na podstawie 4 opinie
  • Anna
    5
    Z twórczością autorki książki Pani Olgi Smile miałam okazję zaznajomić się nieco wcześniej w wydanej książce pt. '' Roślinna kuchnia rodzinna'' napisaną wspólnie wraz z jej córką Weroniką, gdyż wiem, że potrafi ona we właściwy sposób zachęcić do gotowania oraz posiada pozytywne podejście do życia, do Czytelnika. Podziwiam w autorce książki to, że ma ona wciąż to nowe i niezwykłe możliwości do tworzenia nowych przepisów, które wykonuje się prosto. Książkę pt. '' Roślinny nabiał'' uważam za bardzo dobrze opracowaną pod każdym względem, gdyż jej autorka Pani Olga Smile potrafi, zaskoczyć nowym kunsztem kulinarnych smaków szczególnie dla tych Czytelników, którzy lubią eksperymentować w kuchni, a szczególnie podczas przygotowania dań wegetariańskich i dla wegan. Warto w trakcie czytania tej kulinarnej książki zapoznać się ze wstępem, z podrozdziałem o nazwie Smile food, jakich używa w swojej kuchni sprzętów do przyrządzania skonstruowanych przez nią autorskich przepisów, 10 zasad gotowania według jej przepisów, konieczne dodatki spożywcze. Pani Olga wyjaśnia w prosty sposób, jak można gotować smacznie, zdrowo, z pomysłem, dzieląc się przy tym jej kulinarnym doświadczeniem, w którym odsłania osobiste kulinarne sekrety, które posłużą doskonale tym osobom, które mają problemy zdrowotne, a trudno jest dla nich dobrać odpowiedni posiłek. Zwróciłam w tej oto książce na następujące przepisy: mleko kokosowe z suszonych wiórków kokosowych, mleko z orzechów i pestek, mleko z nerkowców, mleko migdałowe, mleko arachidowe ekspresowe, mleko sojowe, jogurt z nerkowców, majonez wegański, wegański sos tatarski, majonez z ziemniaka, masło wegańskie, proste masło kokosowe, ser z ziemniaka, serek z pestek słonecznika na kanapki, ser z dodatkiem marchwi, ser ze suszonymi pomidorami, posypka z pestek słonecznika. Zaproponowane przepisy przez Panią Olgę Smile sprawią wiele radości podczas ich przygotowania. Autorski projekt Seria Smile Food moim zdaniem odsłania wiele odcieni świata kulinarnego, który poznajemy właściwie cały czas na nowo. Elementem dodatkowym w tej oto kulinarnej książce są piękne wykonane autorskie zdjęcia potraw przez autorkę, trafnie dobrana czcionka w tekście oraz okładka książki nawiązująca do jej tytułu. Warto jest mieć tę książkę.
  • Elżbieta
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    bardzo przydatna pozycja
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania
  • m...9
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Super książka🙂
  • j...a
    3
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.