Kai Nóż Deba 10,5 Cm Wasabi Black (Ka6710D) Olsztyn

Na tej aukcji sprzedajemy: Nóż Wasabi Black DEBA 6710D, ostrze 4,25 ", 10,5 cm, rękojeść 12,6 cm. Ostrze jednostronnie ostrzone Nóż zapakowany w pudełko Tradycyjny japoński nóż Deba wyposażony jest w grube i sztywne ostrze przeznaczone do obróbki ryb, mięsa i drobiu. Znakomicie sprawdza się przy …

od 269 Najbliżej: 0,7 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Na tej aukcji sprzedajemy: Nóż Wasabi Black DEBA 6710D, ostrze 4,25 ", 10,5 cm, rękojeść 12,6 cm. Ostrze jednostronnie ostrzone Nóż zapakowany w pudełko Tradycyjny japoński nóż Deba wyposażony jest w grube i sztywne ostrze przeznaczone do obróbki ryb, mięsa i drobiu. Znakomicie sprawdza się przy oddzielaniu od kości lub krojeniu mięsa z kością. Wasabi Black to seria noży z czarną rękojeścią wykonaną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, by zapewnić najwyższy poziom higieny poprzez wykorzystanie antybakteryjnych właściwości bambusa. Ostrze wykonane z polerowanej stali kutej o twardości 58 +/-1 HRC jest w całości obejmowane przez rękojeść co zapobiega gromadzeniu się brudu pomiędzy elementami noża. Wasabi Black to seria noży firmy KAI z czarną rękojeścią wykonaną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, by zapewnić najwyższy poziom higieny poprzez wykorzystanie antybakteryjnych właściwości bambusa. Ostrze wykonane z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest w całości obejmowane przez rękojeść co zapobiega gromadzeniu się brudu pomiędzy elementami noża. Firma Kai, której mamy zaszczyt być przedstawicielem i dystrybutorem w Polsce to producent między innymi profesjonalnych nożyczek oraz wyjątkowych ekskluzywnych noży kuchennych używanych przez najbardziej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Wśród produkowanych przez firmę Kai noży znajdują się japońskie wzory ostrzy: Santoku, Deba, Yanagiba, Nakiri (najczęściej jednostronnie ostrzone ) oraz ostrza w kształtach europejskich ostrzone dwustronnie. Noże firmy Kai są produkowane z najwyższej jakości stali (wśród nich stali damasceńskiej - serie SHUN) są wykuwane z wielu warstw nakładanych kolejno na siebie o różnej twardości i elastyczności dzięki czemu są niezwykle ostre i nie korodują. Ich charakterystyczną cechą są widoczne na nich warstwy przypominające linie papilarne i podobnie jak one są tak samo niepowtarzalne.Noże firmy KAI są niezwykle ostre i znakomicie wyważone, tworzone w oparciu o tradycję produkcji mieczy samurajskich. Są idealne do precyzyjnego cięcia nawet najcieńszych plastrów i tworzenia fantazyjnych dekoracji. Kupując nóż warto poznać jego twardość, od niej zależy ostrość, szybkość tępienia i skuteczność ostrzenia (dlatego nie wszyscy o jej stopniu informują ) Twardość jest określana liczbą w skali HRC dla stali i im wyższa tym nóż twardszy i ma wyższe wcześniej wspomniane parametry. Wzrost twardości o 1HRC to duża różnica !!! Stal ostrzowa musi mieć minimum 50 HRC !!! Uwaga - dobra stal ostrzowa nie jest całkiem odporna na korozje szczególnie w wysokich temperaturach i w wilgotnym otoczeniu. __________________________________________________________________________________________________________________ Warunki użytkowania i konserwacji noży Kai Kai-Noże najwyższej jakości wymagają szczególnej opieki i troski, dzięki czemu będą ostre przez długi czas. Przed rozpoczęciem korzystania z noży po raz pierwszy należy wypłukać je gorącą wodą . Po każdym użyciu należy dokładnie opłukać je pod bieżącą wodą a następnie wytrzeć je miękką szmatką. Dla własnego bezpieczeństwa należy zawsze wycierać nóż ręcznikiem lub szmatką z tyłu łopatki w kierunku krawędzi . Nie używać agresywnych środków czyszczących !!! Po kontakcie z kwasami zawartymi w niektórych produktach takich jak np. sok z cytryny należy niezwłocznie opłukać i wytrzeć nóż. Nigdy nie myć noży Kai w zmywarce !!!. Należy używać desek drewnianych, mat do krojenia Kai (ekskluzywne produkty dedykowane Kai również dostępne w naszej ofercie) lub ewentualnie desek z tworzywa o średniej twardości Nie wolno kroić nożami Kai na deskach szklanych lub z granitu itp. Mogą być łatwe do czyszczenia , ale zniszczą krawędź ostrza nawet z najtwardszych stali . Należy przechowywać noże w bloku drewnianym, na listwie drewnianej (magnetycznej ) lub nowość etui magnetyczne Kai - produkty dedykowane Kai również dostępne w naszej ofercie Należy unikać kontaktu ostrza noży z metalowymi przedmiotami. Seria noży WASABI BLACK ZAPRASZAMY DO ZAPOZNANIA SIĘ Z PEŁNĄ OFERTĄ NOŻY NOŻYCZEK I OSTRZAŁEK FIRMY KAI NA INNYCH NASZYCH AUKCJACH INTERNETOWYCH

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Kai
Rodzaj
  • Noże do mięsa i wędlin
Kolor
  • Czarne
Długość ostrza
  • 10,5 cm
Materiał uchwytu
  • Plastikowe
Materiał ostrza
  • Ze stali