Domowe pyszności łatwe do zrobienia Bellersen Quirini Cosima Olsztyn

Odkrywamy na nowo proces fermentacji: własnoręczny wyrób kiszonej kapusty, kimchi, miso, ketchupu, sera i szynki, a także warzenie piwa i pieczenie chleba są bardzo proste dzięki maleńkim pomocnikom: bakteriom i drożdżom. Fermentacja jest pradawną metodą, umożliwiającą wyrób i konserwowanie wielu …

od 24,27 Najbliżej: 1,8 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Odkrywamy na nowo proces fermentacji: własnoręczny wyrób kiszonej kapusty, kimchi, miso, ketchupu, sera i szynki, a także warzenie piwa i pieczenie chleba są bardzo proste dzięki maleńkim pomocnikom: bakteriom i drożdżom. Fermentacja jest pradawną metodą, umożliwiającą wyrób i konserwowanie wielu artykułów żywnościowych. Powstałe produkty spożywcze są zdrowe i lekkostrawne, regulują trawienie, wzmacniają układ odpornościowy, a przede wszystkim - mają niezrównany smak! Przekonajmy się sami i dajmy zainspirować ponad 250 przepisom na smaczne produkty! Domowe pyszności – Odkryj magię fermentacji w swojej kuchni „Domowe pyszności” to inspirujący przewodnik po świecie fermentacji, który pozwoli Ci na nowo odkryć radość z własnoręcznego wytwarzania zdrowych i smacznych produktów spożywczych. Dzięki ponad 250 przepisom, stworzonym przez Cosimę Bellersen Quirini, nauczysz się, jak łatwo przygotować kiszoną kapustę, kimchi, miso, ketchup, ser, szynkę, a także warzyć piwo i piec chleb. Dla kogo jest ta książka? Miłośników gotowania i kulinarnych eksperymentów Osób pragnących zdrowo się odżywiać Rodzin szukających prostych przepisów na domowe przetwory Entuzjastów fermentacji i tradycyjnych metod konserwacji żywności Osób chcących wzbogacić swoją dietę o naturalne probiotyki Co zyskasz dzięki tej publikacji? Praktyczną wiedzę na temat procesu fermentacji Łatwe do wykonania przepisy na zdrowe produkty spożywcze Umiejętność samodzielnego wytwarzania kiszonek, serów i innych przetworów Wzmacnianie układu odpornościowego dzięki zdrowym, fermentowanym produktom Możliwość eksperymentowania z różnorodnymi smakami i składnikami Kluczowe tematy i obszary Fermentacja jako metoda konserwacji żywności Przepisy na kiszonki i fermentowane warzywa Wytwarzanie domowych serów i wędlin Warzenie piwa i pieczenie chleba Korzyści zdrowotne płynące z fermentacji O Autorze Cosima Bellersen Quirini to pasjonatka kulinariów, która z zamiłowaniem dzieli się swoją wiedzą na temat fermentacji. Jej doświadczenie i kreatywność sprawiają, że każdy przepis staje się nie tylko łatwy do wykonania, ale także pełen smaku i zdrowotnych korzyści. O Wydawcy Delta W-Z Oficyna Wydawnicza to renomowane wydawnictwo, które specjalizuje się w publikacjach kulinarnych i poradnikowych. Dzięki starannie dobranym treściom, wydawnictwo inspiruje czytelników do odkrywania nowych smaków i technik kulinarnych.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Bellersen Qurini Cosima
Wybrane wydawnictwa
  • Delta
Okładka
  • Miękka
Rok wydania
  • 2015
Ilość stron
  • 128
Język oryginału
  • Niemiecki
ISBN
  • 9788371758621
Model
  • miękka ze skrzydełkami

Opinie Domowe pyszności łatwe do zrobienia Bellersen Quirini Cosima Olsztyn

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • Alicja
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    ciekawe opisy, ładne zdjęcia, dużo ciekawych informacji.