Domowe konserwy w słoikach i puszkach oraz kiszonki bożenki -t op Olsztyn

Wyrób konserw w słoikach i puszkach to zbiór 160 przepisów. Domowe przetwory nie tylko pozwalają na dłużej zachować sezonowe smaki, ale także są dumą każdej gospodyni i gospodarza. Zawsze warto robić zapasy – gdy robimy je samodzielnie, mamy kontrolę nad wykorzystanym surowcem i dodatkami. …

od 77,55 Najbliżej: 2,7 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Wyrób konserw w słoikach i puszkach to zbiór 160 przepisów. Domowe przetwory nie tylko pozwalają na dłużej zachować sezonowe smaki, ale także są dumą każdej gospodyni i gospodarza. Zawsze warto robić zapasy – gdy robimy je samodzielnie, mamy kontrolę nad wykorzystanym surowcem i dodatkami. Krzysztof Leśniewski zebrał, przetestował i opracował receptury wykorzystywane m.in. w epoce PRL-u, podczas wojen światowych (a nawet w XIX wieku). To książka wyjątkowa, bo na polskim rynku brakuje publikacji o tej tematyce. Niezależnie od tego, czy konserwy przechowujemy w puszkach czy w słoikach, świetnie sprawdzą się nie tylko podczas przygotowywania domowych posiłków, ale także w podróży. Konserwy są także less waste – w ten sposób możemy utrwalić żywność, która trafiłaby do kosza Dotyczy do żurku, bigosu, ale nawet ciast takich jak babka, czy sernik! Wyrób konserw w słoikach i puszkach to 160 sprawdzonych przez autora przepisów. Za każdym razem możesz wybrać, czy chcesz zakonserwować przetwór w słoiku czy puszce. Część z nich bazuje na uznanych, prl-owskich recepturach, w których nie wykorzystywało sie wielu chemicznych dodatków. Wszystkie składniki są łatwo dostępne – znajdziesz je w pobliskim sklepie spożywczym albo na straganie. Samo wyposażenie kuchni również nie jest poważnym wyzwaniem. Autor uzupełnia je o szczegółowe porady i wskazówki. Porady i przepisy zredagowane są w przystępny i przejrzysty sposób. Konserwy w puszkach to skuteczny sposób przedłużania trwałości żywności dla kierowców samochodów ciężarowych, pracowników wyjeżdżających za granice, czy jako dodatkowy dochód dla restauracji lub gospodarstwa agroturystycznego. Receptury podzielone zostały na 8 rozdziałów: - Konserwy z nabiału - Konserwy mięsne - Konserwy rybne - Konserwy z warzyw i owoców - Konserwy wojskowe - Prezerwy - Konserwy z pieczywa, ciast i produktów mącznych - Dodatki Ilość stron: 254 Format: 176x250 mm Oprawa: Oprawa miękka ze skrzydełkami

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Winckiewicz robert
Wybrani autorzy
  • Robert Winckiewicz
Wybrane wydawnictwa
  • Olesiejuk
Okładka
  • Twarda
Rok wydania
  • 2022
Ilość stron
  • 306
ISBN
  • 9788382627688

Opinie Domowe konserwy w słoikach i puszkach oraz kiszonki bożenki -t op Olsztyn

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • U...k
    5
    Drogo
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania