Zdjęcie Polvac Worki Moletowane Do Gotowania Sous-Vide 250X350Mm 25X35Cm 50Szt - Olkusz

Polvac Worki Moletowane Do Gotowania Sous-Vide 250X350Mm 25X35Cm 50Szt Olkusz

Worki Do Gotowania i Pasteryzacji (SOUS VIDE) Worki do pakowania próżniowego w rozmiarze 250x350mm. Opakowanie zawiera 50szt. Worki przeznaczone do pakowarek próżniowych listwowych. Specjalne worki przeznaczone do obróbki termicznej produktów spożywczych, o podwyższonej wytrzymałości, zapewniającej …

Ostatnia znana cena: 83,00 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Podobne produkty nowe i używane

Opis

Worki Do Gotowania i Pasteryzacji (SOUS VIDE) Worki do pakowania próżniowego w rozmiarze 250x350mm. Opakowanie zawiera 50szt. Worki przeznaczone do pakowarek próżniowych listwowych. Specjalne worki przeznaczone do obróbki termicznej produktów spożywczych, o podwyższonej wytrzymałości, zapewniającej kontrolowany poziom migracji globalnej oraz szczelność utrzymywaną również podczas przechowywania w chłodni lub zamrażarce. W workach można przechowywać i obrabiać mięso wołowe, wieprzowe, drobiowe, ryby oraz warzywa. Opakowania są wykorzystywane do wolnego gotowania (sous vide) oraz pasteryzacji. Technika obróbki produktów bezpośrednio w opakowaniu, w kąpieli wodnej z kontrolowaną temperaturą, pozwala na wydobycie pełni smaku i aromatu potraw, przy znacznie mniejszym, niż przy tradycyjnym gotowaniu w wodzie, poziomie wypłukiwania minerałów i witamin. Oznacza to również redukcję ubytków wagowych i lepszą penetrację marynat do wnętrza produktów. Zastosowanie atestowanych opakowań gwarantuje wymagany poziom bezpieczeństwa, ochrony zdrowia i życia Konsumentów oraz zgodności z przepisami. Podstawowy rodzaj worków PAPE nie daje tej pewności przy próbie ich stosowania w wysokich temperaturach. Zalecane temperatury wolnego gotowania w zamkniętych workach w zależności od rodzaju żywności: 100°C dla warzyw i owoców 90°C dla ryb, skorupiaków 80°C do białego mięsa, drobiu i niektórych ryb 70°C dla mięsa czerwonego ZALETY MATERIAŁU: wysoka przezroczystość, dobre parametry zgrzewania, pełna kompatybilność z pakowarkami listwowymi.ZASTOSOWANIE: - gotowanie Sous-Vide - tradycyjne pakowanie próżniowe świeżego mięsa, wędlin, ryb, serów niedojrzewających, produktów drobiarskich i innych artykułów spożywczych. Oferowane przez nas worki posiadają deklarację zgodności z przepisami Unii Europejskiej. Grubość woreczka 115 um Wymiary 250x350 mm Opakowanie 50 szt worków Produkt przeznaczony do bezkomorowych pakowarek próżniowych.