Forgast Piec Konwekcyjno Parowy 10 Gn 1/1 Fg09511 Olkusz

Profesjonalny piec konwekcyjno-parowy Forgast przeznaczony jest dla gastronomii oraz piekarni i cukierni i sklepów. Na 10 pojemników GN 1/1 lub 10 blach 60x40 cm. Sterowanie cyfrowe. Profesjonalny piec konwekcyjno-parowy Forgast znajdzie zastosowanie wszędzie tam, gdzie najistotniejsza jest …

od 17 698,30 Najbliżej: 46 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Profesjonalny piec konwekcyjno-parowy Forgast przeznaczony jest dla gastronomii oraz piekarni i cukierni i sklepów. Na 10 pojemników GN 1/1 lub 10 blach 60x40 cm. Sterowanie cyfrowe. Profesjonalny piec konwekcyjno-parowy Forgast znajdzie zastosowanie wszędzie tam, gdzie najistotniejsza jest najwyższa jakość gotowania na parze, pieczenia oraz grillowania. Dzięki perfekcyjnemu przepływowi powietrza wewnątrz komory i jej jednoczesnej wentylacji, możliwe jest uzyskanie idealnych efektów kulinarnych. Urządzenie daje możliwość obróbki warzyw, mięs, produktów cukierniczych zarówno mrożonych i przygotowanych z surowego świeżego ciasta. Możliwość pracy na dwóch standardach blach daje pełną uniwersalność zastosowań zarówno w gastronomii i piekarnictwie. Uwaga: Piec dostarczany bez pojemników GN i blach. Do pieca należy dokupić podstawę. Elektronicznie sterowane dozowanie pary daje idealne efekty przy gotowaniu warzyw, pieczeniu mięs, zachowując ich właściwości odżywcze minimalizując ubytki masy. 99 programów umożliwia zapis najczęściej stosowanych przepisów. 4 kroki każdego programu umożliwiają automatyczne przejście w kolejne fazy obróbki bez udziału obsługi. W pełni cyfrowy, intuicyjny panel sterowania, gwarantuje precyzję ustawień i komfort obsługi. Kompaktowe wymiary dają możliwość instalacji urządzenia w miejscach o ograniczonej przestrzeni pracy. Wysoka moc ma wpływ na efektywność i szybkość pracy przy maksymalnym obciążeniu pieca. Szczegółowa charakterystyka: Idealne rozwiązanie dla obiektów gastronomicznych, piekarni, cukierni i sklepów Niewielkie rozmiary dają możliwość instalacji pieca na minimalnej powierzchni kuchni lub sklepu. System zaparowania sprawia, że piec nadaje się nawet do najbardziej wymagających procesów kulinarnych. Obudowa oraz komora pieczenia wykonana z wysokogatunkowej stali nierdzewnej Drzwi przeszklone i wentylowane grawitacyjnie dają pełne bezpieczeństwo eksploatacji Odległość między prowadnicami: 80 mm Cyfrowy panel sterowania z obsługą wszystkich parametrów procesów kulinarnych z możliwością zapisu 99 programów w 4 krokach Pojemność 10 x 600x400 lub 10 x GN 1/1 2 wentylatory z rewersem obrotów zapewniają równomierność obróbki na każdym poziomie blach lub pojemników GN. Termostat sterowany elektronicznie umożliwia precyzyjne sterowanie temperaturą w zakresie - 30°C do 260°C Nawilżanie iniekcyjne (bezpośrednie), precyzyjnie sterowane elektronicznie umożliwia pracę z różnymi stopniami zaparowania komory Oświetlenie komory Piec dostarczany jest bez blach. Do pieca pasuje podstawa o kodzie FGP1160 z prowadnicami na GN 1/1. Podstawa przeznaczona do blach 40x60 cm dostarczana na specjalne zamówienie. Dane techniczne Wymiary (dł; szer; wys):78x85x120 cm Zasilanie:400 V Moc:15.7 kW Wsad:10 GN 1/1 Wytwarzanie pary: natryskowe (iniekcyjne) Odległość między półkami:8 cm Rodzaj zasilania: elektryczne Waga netto:121 kg Waga brutto:145 kg

Specyfikacja

Producent
  • Forgast
Model
  • FG09511