Nasiona na kiełki soczewica 20g toraf Oława

Kiełki nasion to doskonały składnik diety ze względu na dużą ilość witamin i substancji odżywczych, które będąc we wczesnej fazie wzrostu są łatwo przyswajalne przez organizm człowieka. Kiełki są źródłem mikroelementów, soli mineralnych i innych składników odżywczych, a ze względu na mniejszą …

od 2,10 Najbliżej: 32 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Kiełki nasion to doskonały składnik diety ze względu na dużą ilość witamin i substancji odżywczych, które będąc we wczesnej fazie wzrostu są łatwo przyswajalne przez organizm człowieka. Kiełki są źródłem mikroelementów, soli mineralnych i innych składników odżywczych, a ze względu na mniejszą kaloryczności niż same nasiona i produkty z nich wytwarzane, stanowią wartościowe uzupełnienie codziennej diety i ochronę przed takimi chorobami cywilizacyjnymi jak chociażby zawał czy rak. Stanowią też doskonały punkt wyjścia do rozpoczęcia życia w stylu fit, nawet dla bardzo zajętych lub zabieganych osób. Ich uprawa jest szybka i nieuciążliwa – już po kilku dniach od rozpoczęcia domowej hodowli kiełków możesz cieszyć się ich wyjątkowym smakiem. Jeśli Ty także chcesz rozszerzyć swoją dietę o zdrowe produkty, własnoręcznie wyhodowane kiełki to świetny pomysł. OPIS: Kiełki soczewicy to bogate źródło białka, witaminy: B1, B2, PP oraz wielu niezbędnych składników jak wapń, fosfor, żelazo, karoten koniecznych do właściwego funkcjonowania układu nerwowego, kostnego i naczyniowego. Błonnik pomaga usuwać z organizmu toksyny. Kiełki są bogate w kwas foliowy o działaniu krwiotwórczym. Mogą jeść je osoby, które nie tolerują preparatów żelaza. To doskonały element diety dla kobiet w ciąży. Można dodawać je do sałatek, kanapek, dań głównych, past twarogowych. PRZYGOTOWANIE KIEŁKÓW: Nasiona wypłukać, następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia (słoik) i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18oC), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2-3 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1cm, po 3-6 dniach.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Toraf
Rodzaj
  • Kiełki

Opinie Nasiona na kiełki soczewica 20g toraf Oława

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4 na podstawie 1 opinia