Biowin Zestaw serowarski młody serowar 411000 Oława

4,55
10 opinii

ZESTAW SEROWARSKI BROWIN MŁODY SEROWAR 411000 Renomowanej marki BROWIN Model 411000 Rozpocznij z nami swoją przygodę! Zacznijmy razem robić domowy ser! Zestaw serowarski zawiera wszystkie niezbędne narzędzia do wykonania własnego sera - zarówno białego jak i żółtego. Wystarczy jedynie posiadać …

od 55,99 Najbliżej: 0,4 km

Liczba ofert: 19

Oferta sklepu

Opis

ZESTAW SEROWARSKI BROWIN MŁODY SEROWAR 411000 Renomowanej marki BROWIN Model 411000 Rozpocznij z nami swoją przygodę! Zacznijmy razem robić domowy ser! Zestaw serowarski zawiera wszystkie niezbędne narzędzia do wykonania własnego sera - zarówno białego jak i żółtego. Wystarczy jedynie posiadać podstawowe wyposażenie kuchni oraz mleko z lokalnego sklepu. W mniej niż godzinę Twój dom wypełni się zapachem aromatycznego sera własnej roboty. Zestaw zawiera podpuszczkę do sera chlorek wapnia chustę serowarską klinek serowarski mieszanka ziół termometr przepisy formę serowarską Teraz czas jedynie na Twoją wyobraźnię! Dopraw ser ulubionymi przyprawami. Zestaw jest też idealnym pomysłem na prezent PAMIĘTAJ! KUPUJESZ U OFICJALNEGO DYSTRYBUTORA! Jak zrobić domowy ser typu mozzarella? Przygotowanie Mleko wlej do garnka. Nie podgrzewaj. Kwasomix rozpuść w szklance zimnej wody, a następnie cały czas mieszając, dodaj powoli do mleka. Podgrzej mleko do 32°C, nie przestając mieszać. W miarę zbliżania się do tej temperatury, w mleku zaczną się wytrącać „nitki” i "kłaczki" masy serowej. Uwaga Jeśli nie udało Ci się uzyskać tego efektu w temperaturze 32°C, podgrzej mleko do temperatury 38°C. W międzyczasie odmierzoną ilość podpuszczki rozpuść w 50 ml przegotowanej wody o temperaturze 38°C. Dodaj ją do garnka i całość zamieszaj kilkoma zdecydowanymi ruchami. Nie mieszaj zbyt długo, gdyż już po minucie zaczyna się proces tworzenia skrzepu. Pozostaw na 15 minut. Skrzep przełóż na durszlak, lekko odciskając, dzięki czemu pozbędziesz się nadmiaru serwatki. Podziel masę na mniejsze kawałki. Każdy sparz w temperaturze 75-80°C, a następnie wygniataj w rękach, sprawdzając konsystencję. Powtarzaj ten proces do uzyskania gładkiej i zwartej konsystencji. Następnie uformuj w kształt kuli. Każdą z uformowanych kul zahartuj w bardzo zimnej wodzie. Ser należy przechowywać w solance i spożyć przed upływem 3 dni. Składniki na 0,4 kg sera typu mozarella: 4 L mleka niskopasteryzowanego w temperaturze 74°C, najbardziej polecane jest mleko świeże, prosto od krowy, 2 łyżeczki Mieszanki kwasów do sera 0,5 g suszonej podpuszczki mikrobiologicznej sól W skład zestawu wchodzą następujące produkty Jak zrobić ser a’la koryciński z pomidorami? Przygotowanie Podgrzej mleko do 37-40°C. Dodaj 0,5 g chlorku wapnia rozpuszczonego wcześniej w 50 ml letniej, przegotowanej wody. Dodaj zioła oraz 3 łyżki jogurtu naturalnego. Wymieszaj i pozostaw na 10 minut. Następnie podgrzej mleko do temperatury 37-38°C i dodaj odpowiednią ilość podpuszczki, wcześniej rozpuszczonej w 50 ml wody. Dokładnie wymieszaj. Zatrzymaj mieszanie i odczekaj 30 minut w celu wytworzenia zwartego skrzepu. Powstały skrzep pokrój w kostkę o boku ok. 1-1,5 cm. Wytworzone ziarno delikatnie wymieszaj i po 30 minutach przełóż łyżką cedzakową do foremki wyłożonej chustą serowarską. Odsącz serwatkę. Następnie odciskaj przez 1 godzinę w prasie do sera. Włóż ser do solanki na 24 godziny i umieść w lodówce. Po tym czasie dodaj suszone pomidory i pozostałe składniki wedle uznania. Gotowe! Składniki 5 L mleka niskopasteryzowanego w temperaturze 74°C 0,5 g chlorku wapnia 3 łyżki (duże) jogurtu naturalnego 0,5 g podpuszczki do serów zioła: suszona cebula, czosnek granulowany, rozmaryn, bazylia, płatki pomidorów, suszone pomidory mielone (w sumie 20 g) Składniki na solankę: 40 g soli 2 L wody 1 L serwatki (pozostała ciecz po odciśnięciu sera) Zapraszamy na pozostałe aukcje gdzie mogą Państwo kupić produkty w kategoriach w których się specjalizujemy a całość wyślemy razem WINIARSTWO PIWOWARSTWO DESTYLATY WĘDLINIARSTWO SEROWARSTWO PIEKARNICTWO SZKŁO KUCHENNE I OZDOBNE STACJE POGODY AKCESORIA KUCHENNE OGRÓD BROWIN - bo domowe jest lepsze - BIOWIN

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Kolor
  • Białe
Producent
  • Biowin
Model
  • Młody serowar 411000

Opinie Biowin Zestaw serowarski młody serowar 411000 Oława

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,55 na podstawie 10 opinii
  • Kasia
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Produkt został kupiony jako prezent, osoba obdarowana jest z niego bardzo zadowolona :) Osobiście bardzo podobało mi się opakowanie w formie walizeczki :) polecam dla osób lubiących eksperymentować z domowymi przetworami!
    • jakość
    • łatwość używania
    • wytrzymałość
  • l...a
    4
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Produkt zgadza sie z opisem, choc wolalabym naturalne chusty i klinki do sera.
  • Kela
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo fajna rzecz
    • jakość
    • łatwość używania
    • wytrzymałość
  • Adam
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Super dla początkujących 😀
  • p...t
    4
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    nie sprawdzony jeszcze