Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Kiełbasy Bydgoskiej 100g Oława

Przyprawa do Kiełbasy Bydgoskiej 100g Przyprawa do Kiełbasy Bydgoskiej Skład: pieprz czarny, cukier, gorczyca biała, czosnek, gałka muszkatołowa,wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, białko wieprzowe, przeciw utleniacz: askorbinian sodu, maltodekstryna, papryka ostra, sól spożywcza niejodowana, …

od 9,50 Najbliżej: 25 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Przyprawa do Kiełbasy Bydgoskiej 100g Przyprawa do Kiełbasy Bydgoskiej Skład: pieprz czarny, cukier, gorczyca biała, czosnek, gałka muszkatołowa,wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, białko wieprzowe, przeciw utleniacz: askorbinian sodu, maltodekstryna, papryka ostra, sól spożywcza niejodowana, aromat. Kraj pochodzenia: Wyprodukowano w Polsce Stosujemy do: wyrobu kiełbasy bydgoskiej Masa netto: 100g Produkt może zawierać: gorczycę, seler i sezam. Gotowa mieszanka przypraw naturalnych i dodatków funkcjonalnych do kiełbasy bydgoskiej. Wiodącymi składnikami przyprawy są pieprz czarny oraz gorczyca. Zastosowanie Naszej mieszanki znacząco ułatwia etap przygotowania surowców poprzez eliminację kłopotliwego odważania wielu przypraw w małych ilościach. DAWKOWANIE: 8 g na 1 kg farszu lub wg uznania. Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1257 kJ/ 298 kcal, Tłuszcz: 4,40 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,41g, Węglowodany 47,48g, w tym cukry 25,81g, Błonnik 8,88g, Białko 12,70g, Sól 4,85g Receptura wyrobu - Kiełbasa Bydgoska Przykładowa receptura na 10 kg surowca I Surowiec Mięso z szynki wieprzowej 6,0 kg Boczek (chudy/ bez skóry) 4,0 kg II Przyprawy i materiały pomocnicze Peklosól 18-19 g/ kg mięsa KIEŁBASA BYDGOSKA 8 g/kg farszu Pieprz czarny mielony 1g/kg farszu Czosnek granulowany 2g/kg farszu Zimna woda 0,6 l. II. Materiały pomocnicze Jelita wieprzowe 28-30 1. Peklowanie Mięso kroimy na mniejsze kawałki, mieszamy z peklosolą i odstawiamy do lodówki na minimum 12h. 2. Rozdrabnianie - mięso z szynki mielimy na sitku o otworach oczek 10- 13 mm boczek mielimy na sitku o otworach oczek 5 mm 4. Mieszanie Rozdrobnione mięso wieprzowe mieszamy dodając stopniowo przyprawy i wodę. 5. Nadziewanie Nadziewamy w jelita wieprzowe. 6. Osadzanie Osadzanie 12 h w chłodnym przewiewnym pomieszczeniu 7. Wędzenie Wędzimy zimnym dymem do momentu uzyskania odpowiedniej barwy. WSKAZÓWKA KIEŁBASĘ BYDGOSKĄ możemy wykonać w wersji surowej oraz pieczonej. Przyprawa do kiełbasy bydgoskiej 100g PAKOWANIE: Przyprawy konfekcjonujemy sami dbając o zachowanie najwyższych standardów jakości. Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością. Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numeru partii oraz kraju pochodzenia danego produktu. Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Aromatyczne przyprawy
Rodzaj
  • Przyprawy do mięs
Waga (g)
  • 100