Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Białej Kiełbasy 1Kg Oława

4,95
10 opinii

Mieszanka przypraw do białej kiełbasy 1 kg Przyprawa do Białej Kiełbasy Skład: czosnek, pieprz czarny mielony, majeranek, gorczyca, kolendra, kminek, glukoza, sól spożywcza niejodowana, glutaminian sodu, aromaty Kraj pochodzenia: Wyprodukowano w Polsce Stosujemy do: wyrobu białej kiełbasy Masa …

od 49,25 Najbliżej: 25 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Mieszanka przypraw do białej kiełbasy 1 kg Przyprawa do Białej Kiełbasy Skład: czosnek, pieprz czarny mielony, majeranek, gorczyca, kolendra, kminek, glukoza, sól spożywcza niejodowana, glutaminian sodu, aromaty Kraj pochodzenia: Wyprodukowano w Polsce Stosujemy do: wyrobu białej kiełbasy Masa netto: 1 kg Produkt może zawierać: seler i sezam. Mieszanka smakowa na bazie przypraw naturalnych z dużym udziałem polskiego majeranku. Odpowiednio dobrane proporcje pozostałych składników m. in. pieprzu czarnego oraz czosnku pozwolą na przygotowanie smacznej kiełbasy białej. DAWKOWANIE: 12 g na 1 kg farszu lub wg uznania. Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1228 kJ/292 kcal, Tłuszcz: 3,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,53g, Węglowodany 42,43g, w tym cukry 8,48g, Błonnik 17,12g, Białko 13,94g, Sól 0,3g Przyprawa do białej kiełbasy 1 kg PAKOWANIE: Przyprawy konfekcjonujemy sami dbając o zachowanie najwyższych standardów jakości. Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością. Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numeru partii oraz kraju pochodzenia danego produktu. Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy. Receptura wyrobu - Kiełbasa biała parzona Przykładowa receptura na 10 kg surowca I Surowiec Wieprzowina kl. II A 4,0 kg Wieprzowina kl. II B 5,0 kg Wieprzowina kl. III 1,0 kg II Przyprawy i materiały pomocnicze 1) Sól 200g 2) Przyprawa Kiełbasa biała z majerankiem 100g lub według uznania 3) Zimna woda 0,25 l. 4) Jelita wieprzowe kaliber 26 - 28 mm Sposób przygotowania 1. Rozdrabnianie: wieprzowina kl. II A rozdrobniona sitkiem o otworach 10 mm wieprzowina kl. II B rozdrobniona sitkiem o otworach 5-6 mm wieprzowina kl. III rozdrobniona sitkiem o otworach 2- 3 mm 2. Mieszanie Mięso wieprzowe kl. III wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę dodając stopniowo wodę. Następnie wszystko razem mieszamy dodając sól oraz przyprawę kiełbasa biała z majerankiem. 3. Nadziewanie Nadziewać w jelita wieprzowe 26 - 28 mm 4. Parzenie W temp. 75 st.C do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temp. 70-72 st.C. 5. Studzenie Studzenie zimną wodą.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Aromatyczne przyprawy
Rodzaj
  • Przyprawy do mięs
Waga (g)
  • 1000

Opinie Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Białej Kiełbasy 1Kg Oława

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,95 na podstawie 10 opinii
  • j...i
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobry produkt
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    bardzo dobra jakosc
  • k...r
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo smaczna
  • k...r
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo Dobra
  • Piotr
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.