Herbata Bio Moya Matcha To Go Codzienna 7 Szt Oborniki

MOYA MATCHA TO GO! Najlepszej jakości japońska zielona herbata matcha z certyfikatem EU Organic Ma intensywnie zieloną barwę, dobrze zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak. Świetnie sprawdza się w pracy, w podróży i przed treningiem. Wystarczy wsypać do shakera lub butelki z …

od 17,20 Najbliżej: 30 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

MOYA MATCHA TO GO! Najlepszej jakości japońska zielona herbata matcha z certyfikatem EU Organic Ma intensywnie zieloną barwę, dobrze zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak. Świetnie sprawdza się w pracy, w podróży i przed treningiem. Wystarczy wsypać do shakera lub butelki z wodą i wstrząsnąć. Pochodzenie: Uji, Japonia Opakowanie: pudełko z 7 saszetkami po 1,5g Matcha to sproszkowana zielona herbata. Przy jej produkcji wykorzystuje się specjalną technikę zacieniania krzewów. Skutkuje to zwiększoną zawartością chlorofilu w liściach, a co za tym idzie zwiększoną ilością antyoksydantów. Pijąc matchę, spożywamy całe liście zielonej herbaty, dzięki czemu dostarczamy do organizmu znacznie więcej składników odżywczych niż przy piciu zwykłego naparu herbacianego. Tuż po zebraniu liście są parowane i suszone, a następnie trafiają do mielenia w tradycyjnych młynach. Te ścierają je w drobny proszek o średnicy pyłku kwiatowego. MOYA MATCHA CODZIENNA W JEDNORAZOWYCH SASZETKACH Organiczna matcha z liści drugiego i trzeciego zbioru. Ma intensywnie zieloną barwę, dobrze zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak. Polecana do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, smoothie czy koktajli. Efekt Matchy Relaksuje i poprawia koncentrację Już ponad 800 lat temu matcha była używana przez buddyjskich mnichów Zen jako środek gwarantujący utrzymanie spokoju i światłości umysł podczas długich godzin medytacji. Dzisiaj wiadomo, że za procesy te odpowiada L-teanina, aminokwas skoncentrowany w liściach używanych do produkcji matchy. L-teanina wzmaga produkcję fal alfa w mózgu, które wpływają na naszą świadomość, powodują uczucie relaksu i poprawiają nastrój. Ponadto L-teanina wspomaga naszą zdolność koncentracji i zapamiętywania Podnosi poziom energii i wzmacnia wytrzymałość Wojowniczy samuraje przed wyprawą pili matchę jako naturalny środek energetyzujący. Filiżanka matchy zawiera o połowę mniej kofeiny niż filiżanka kawy, za to efekt jej działania, dzięki L-teaninie, potrafi utrzymać się o wiele dłużej. Matcha pobudza i ułatwia koncentrację, ale nie powoduje rozedrgania, które czasem wywołuje kawa. Z kolei zawarte w herbacie katechiny mają właściwości antybiotyczne i wzmacniają układ odpornościowy. Spala tłuszcz i obniża poziom cholesterolu Herbata matcha przyspiesza metabolizm organizmu i powoduje szybsze spalanie tłuszczu. W przeciwieństwie do wielu dostępnych na rynku metod odchudzających, matcha jest naturalnym suplementem diety i nie powoduje skutków ubocznych (takich jak przyspieszone bicie serca, podniesione ciśnienie krwi). Według badań, osoby regularnie pijące matchę mają niższy poziom złego cholesterolu LDL, a wyższy dobrego cholesterolu HDL. Matcha jest również jednym z głównych produktów używanych w diecie sirt. Moya Matcha jest uprawiana w regionie Uji w prefekturze Kioto, który słynie z żyznej gleby i czystych wód. Zielona herbata ma tam idealne warunki do wzrostu dzięki dużej ilości opadów, dobrze nasłonecznionym wzgórzom i częstym mgłom, które chronią delikatne listki krzewów przed mrozem. Krzewy z których pochodzi Moya Matcha są starannie uprawiane na małych, rodzinnych polach herbacianych wolnych od pestycydów. Każda partia zebranych liści jest starannie badana i certyfikowana przez JONA, japońską jednostkę certyfikującą rolnictwo ekologiczne. Zebrane liście są suszone i starannie ścierane na drobny proszek w Japonii i wysyłane do Europy w małych partiach, aby zapewnić jej najwyższą świeżość. Pomaga to zachować wszystkie właściwości liści herbaty oraz utrzymywać wysoki poziom minerałów i przeciwutleniaczy. Spośród wszystkich przeciwutleniaczy to zawarte w matchy katechiny mają najsilniejsze działanie i posiadają wyjątkowe właściwości. Zmniejszają ryzyko miażdżycy, mają działanie przeciwbakteryjne, obniżają poziom cholesterolu we krwi, wzmacniają odporność, oraz działają przeciwwirusowo. Szczególnie silnym antyoksydantem jest obecna w matchy pochodna katechiny o nazwie EGCg. Ten organiczny związek chemiczny wykazuje szczególnie silne działanie przeciwnowotworowe i jest przeciwutleniaczem 100 razy silniejszym niż witamina C. Zaledwie jedna porcja matchy odpowiada 10 wypitym filiżankom zwykłej zielonej herbaty pod względem zawartości antyoksydantów. Dzieje się tak ze względu na to, że pijąc matchę, spożywamy całe zmielone liście. Przygotowanie Moya Matcha w tradycyjny sposób Tradycyjna metoda przygotowywania herbaty matcha pochodzi z japońskiej ceremonii herbacianej. Potrzebne są do niej czarka matchawan, bambusowa trzepaczka chasen oraz bambusowa łyżeczka chashaku. Wsyp dwie bambusowe łyżeczki matchy (1,5g) do czarki, zalej 100 ml gorącej wody (80 °C) i intensywnie mieszaj chasenem. Wykonuj ruchy przypominające literę M aż do powstania zielonej, gęstej piany. Zajmuje to niecałe 30 sekund. Następnie dolej więcej wody w zależności od tego, jak mocną lubisz pić herbatę. Przygotowanie Moya Matcha spieniaczem do mleka Do kubka lub szklanki wsyp 1 zwykłą łyżeczkę matchy (1,5g), wlej niewielką ilość (100ml) gorącej wody (80 °C) i dokładnie wymieszaj. Dolej wody według uznania. 1 łyżeczka starcza zazwyczaj na 200-250ml matchy. Z matchą jest jak z kawą: niektórzy wolą ją pić w formie mocno rozcieńczonej, inni znowu preferują mniejszą ilość wody i intensywniejszy smak. Zamiast wody do matchy możesz dodać też sok lub mleko. Przygotowanie Moya Matcha w shakerze Matcha nadaje się do przygotowania w shakerze na ciepło i na zimno. Wystarczy wsypać porcję herbaty matcha do środka, dokładnie zakręcić i kilka razy energicznie wstrząsnąć. Możesz to zrobić nawet w butelce z wodą mineralną! Dlaczego Moya Matcha to lepszy wybór? Nie zawiera pestycydów ani sztucznych dodatków. To w 100% ekologiczna zielona herbata. Smak i zapach najwyższej jakości. Jest przechowywana w chłodni aż do momentu wysyłki do klienta. Dzięki temu dłużej zachowuje świeżość, właściwości odżywcze i smak. Posiada europejski certyfikat organiczny. Oznacza to, że herbata jest regularnie badana, a jej uprawa bezpieczna dla klimatu i natury. Pochodzi z Japonii, gdzie krzewy herbaciane mają najlepsze warunki do wzrostu. Jest zamknięta w szczelnym opakowaniu, które chroni matchę przed działaniem promieni słonecznych. To polsko-japońska firma i pierwsza marka matchy w Polsce, którą cechuje najwyższa jakość. Uwielbiana i polecana przez klientów. Posiada certyfikat ekologiczny Czym jest żywność organiczna? Terminem „żywność organiczna” określa się takie produkty pochodzenia roślinnego lub zwierzęcego, które zostały wyprodukowane bez wykorzystania chemicznych wspomagaczy, takich jak pestycydy czy nawozy sztuczne – a więc w pełnej zgodzie z przyrodą i matką naturą. W żywności organicznej nie znajdziemy toksyn i środków chemicznych, a jej produkcja nie stanowi zagrożenia dla planety, ponieważ przeprowadzana jest w sposób nieinwazyjny i zrównoważony. Surowce organiczne są uwierzytelniane szeregiem certyfikatów, co oznacza, że ich produkcja kontrolowana jest na każdym etapie – od miejsca uprawy, aż po miejsce ich dystrybucji. Pozostań z nami w kontakcie w Social Media:

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Moya
Gatunek
  • Herbaty zielone
Forma
  • W proszku
Kraj pochodzenia
  • Japonia
Waga (g)
  • 90
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Nie zawiera substancji zbrylających
  • Produkt ekologiczny
  • Produkt niesiarkowany
Certyfikat
  • Ekologiczny
  • Rolnictwo Ekologiczne

Opinie Herbata Bio Moya Matcha To Go Codzienna 7 Szt Oborniki

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • p...s
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.