Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku. Le Cordon Bleu. Nowy Sącz

4,81
16 opinii

Szkoła cukiernictwa 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku JEDNOŚĆ Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków …

od 98 Najbliżej: 22 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Szkoła cukiernictwa 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku JEDNOŚĆ Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, placek z truskawkami, makaroniki z malinami itd.); poprzez łatwe, rodzinne przepisy (czekoladowe micuits, muffiny z mango i z czekoladą, gorące suflety waniliowe, tartę Tatin z jabłkami itd.); po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i z czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i z poziomkami itd.). Pod koniec książki znajduje się opis przyborów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast. Wszystkie przepisy są zilustrowane, często towarzyszy im porada szefa kuchni. Szkoła Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi i Czytelnik naprawdę może zostać prawdziwym cukiernikiem. Szkoła Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów gotowania. Nauczycielami są tam laureaci wielkich, francuskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych. Są pasjonatami gotowania i z chęcią przekazują swoją wiedzę i doświadczenie studentom z całego świata. Autorzy: Platon Dolivier EAN: 9788381440400 Głębokość: 35.000000 ISBN: 978-83-8144-040-0 Liczba stron: 512 Oprawa: Twarda Rodzaj: Książki Rok wydania: 2019 Szerokość: 235 Tłumaczenie: Zofia Pająk Wydanie: 1 Wydawnictwo: Jedność Wysokość: 286 Autorzy: Platon Dolivier Tłumaczenie: Zofia Pająk Wydanie: 1 Rok wydania: 2019 Oprawa: Twarda ISBN: 978-83-8144-040-0 Wysokość: 286 EAN: 9788381440400 Szerokość: 235 Głębokość: 35.000000 Rodzaj: Książki Wydawnictwo: Jedność Liczba stron: 512 Szkoła cukiernictwa 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku JEDNOŚĆ 9788381440400 PLA-9788381440400

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Wybrani autorzy
  • Praca zbiorowa
Wybrane wydawnictwa
  • Jedność
Okładka
  • Twarda
Rok wydania
  • 2019
Ilość stron
  • 512
Tematyka
  • Desery
ISBN
  • 9788381440400
Model
  • twarda

Opinie Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku. Le Cordon Bleu. Nowy Sącz

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,81 na podstawie 16 opinii
  • a...1
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Fascynujący
  • Użytkownik Ceneo
    4
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    przydatny
  • l...2
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • k...1
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • Użytkownik Ceneo
    3
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.