Zdjęcie Chleb piwny BBQ  Napoleon 350g - Nowy Dwór Mazowiecki

Chleb piwny BBQ Napoleon 350g Nowy Dwór Mazowiecki

Z Mieszanką do Chleba Piwnego możesz w mgnieniu oka upiec chleb pszenny w stylu rzemieślniczym z ulubionym piwem. Wystarczy dodać piwo do mąki i pozostawić do wyrośnięcia w naczyniu do pieczenia, a chleb można piec na zamkniętym grillu lub w piekarniku. Niezależnie od tego, jakie piwo wybierzesz, …

Ostatnia znana cena: 19,99 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Opis

Z Mieszanką do Chleba Piwnego możesz w mgnieniu oka upiec chleb pszenny w stylu rzemieślniczym z ulubionym piwem. Wystarczy dodać piwo do mąki i pozostawić do wyrośnięcia w naczyniu do pieczenia, a chleb można piec na zamkniętym grillu lub w piekarniku. Niezależnie od tego, jakie piwo wybierzesz, chleb będzie miał głębszy smak, który idealnie komponuje się z intensywnymi aromatami potraw z grilla. Ten smaczny chleb piwny jest również pyszny jako przekąska z wędlinami i serami. Skład MĄKA PSZENNA / sól jodowana (sól, jodek potasu) / drożdże suszone / dekstroza / cukier / emulgator: E481 / ekstrakt słodowy (JĘCZMIEŃ, ŻYTO) / środek do ulepszania mąki: kwas askorbinowy. Produkt może zawierać śladowe ilości JAJ, SOI, MLEKA, SEZAMU i ŁUBINU. Przygotowanie Usuń folię z formy. Do formy do pieczenia wypełnionej mąką wlej 250 ml letniego piwa lub wody (temp. 35°C). Mieszać łyżką przez około 2 minuty do uzyskania gładkiego ciasta. Przykryj wilgotną ściereczką i pozostaw w cieple na co najmniej 40 minut, ewentualnie wstawiając do piekarnika (na 30-50°C). Pozwól, aby ciasto wyrosło do górnej krawędzi formy do pieczenia. Pieczenie na grillu Rozgrzej grilla do 230°C. Włóż chleb do środka. Zamknij pokrywę grilla i piecz metodą pośrednią przez około 60 minut. Pozostaw chleb do ostygnięcia na 10 minut i wyjmij go z formy do pieczenia. Pieczenie w piekarniku Nagrzej piekarnik do 200°C (termo obieg) i piecz chleb w piekarniku przez około 50 minut. Pozostaw chleb do ostygnięcia na 10 minut i wyjmij go z formy do pieczenia. Warunki przechowywania Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródła ciepła. Mąki i ciasta nie są przeznaczone do spożycia na surowo i zawsze muszą być dobrze podgrzane przed spożyciem. Producent: Bickery Food Group B.V., Postbus 433, 1200 AK Hilversum – NL, BBQ@bickery.nl, +31 (0)35 656 0244. Importer: NGP Sp. z o.o. , ul. Św. Marcin 29/8, 61-806 Poznań.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • NAPOLEON
Model
  • Chleb piwny pszenny
Waga (g)
  • 350