Horeca Bio Pozostałe Cynamon Cejloński Mielony 1kg Batom Nowogród Bobrzański

Cynamon Cejloński mielony JAKOŚĆ BIO oryginalny 1kg Batom PRAWDZIWY aromat Informacje o produkcie Składniki 100% cynamon cejloński mielony* (*certyfikowany składnik ekologiczny) Informacje dodatkowe: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Przeciwwskazania: Nietolerancja na składnik, kobiety w …

od 91,99 Najbliżej: 24 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Cynamon Cejloński mielony JAKOŚĆ BIO oryginalny 1kg Batom PRAWDZIWY aromat Informacje o produkcie Składniki 100% cynamon cejloński mielony* (*certyfikowany składnik ekologiczny) Informacje dodatkowe: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Przeciwwskazania: Nietolerancja na składnik, kobiety w ciąży, osoby ze wrzodami lub z problemami z dwunastnicą. Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy i sezam. Masa netto: 1 kg Zastosowanie cynamonu słodkie wypieki np. szarlotka, jabłecznik, keks, makowiec, ciasto czekoladowe desery i koktajle, smoothie, dodatek do nabiału pieczone mięso, sosy - szczególnie polecany do dań z drobiu i dziczyzny: gęś, kaczka sałatki, surówki doskonała kompozycja z jabłkami, śliwkami, gruszkami, dynią, marchewką składnik wielu przypraw składnik potraw kuchni orientalnych gorące napoje: czekolada, kakao, kawa, herbata, grzańce, kompoty Inne zastosowanie cynamonu W kosmetyce kąpiel z dodatkiem cynamonu maseczka na trądzik peeling do ust i pięt Gospodarstwo domowe odstraszacz mrówek, moli i innych szkodników ochrona roślin ochrona przed pleśnią i grzybami (szczególnie w roślinach doniczkowych) dla storczyków - po przesadzaniu na uszkodzone korzenie Co to jest cynamon cejloński? Cynamon cejloński to kora drzewa cynamonowego. Znajdziemy ją w proszku lub pod postacią zwiniętych w rulonik lasek. Na świecie uprawia się kilka gatunków tej przyprawy, a najbardziej znane to: cynamonowiec cejloński (Cinnamomum zeylanicum), cynamonowiec chiński lub kasja (Cinnamomum cassia), cynamonowiec kamforowy (Cinnamomum camphora). Cynamonowiec cejloński wywodzi się z Cejlonu (Sri Lanka). Obecnie występuje na wybrzeżach Indii, Mauritiusie, Madagaskarze i na Wyspach Sundajskich. Jest także szeroko uprawiany w południowo-wschodniej Azji, na Antylach, Ameryce Południowej, krajach strefy tropikalnej. Cynamonowiec chiński uprawiany jest głównie w południowych Chinach, Wietnamie i Birmie. Różnice między cynamonem cejlońskim, a cynamonem cassia Cynamon Cejloński smak: słodki, łagodny, subtelny, szlachetny, można wyczuć nuty kwiatów i cytrusów laski: cienkie z delikatnymi, widocznymi warstwami, kruche, łatwe do zmielenia i łuszczenia kolor: jasny Cynamon Cassia smak: ostry, głęboki, mocno korzenny laski: twarde, grube, mocne, trudne do zmielenia kolor: czerwonobrązowy

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Batom
Rodzaj
  • Cynamon
Waga (g)
  • 1000
Liczba sztuk w opakowaniu
  • 1
Cechy
  • Produkt ekologiczny