Yango Annato 150g Nowogard

SPICES by YANGO Annato (150 g) Spices by Yango Producent: Yango Rodzaj opakowania: Szkło Produkt wolny od laktozy?: Tak Produkt wolny od glutenu?: Tak Produkt zawiera cukier?: Nie Produkt wolny od konserwantów?: Tak Marka: Yango Dane producenta: YANGO Sp. z o.o., Polska, ul. Granitowa 3/14, 02-681, …

od 45,08 Najbliżej: 49 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

SPICES by YANGO Annato (150 g) Spices by Yango Producent: Yango Rodzaj opakowania: Szkło Produkt wolny od laktozy?: Tak Produkt wolny od glutenu?: Tak Produkt zawiera cukier?: Nie Produkt wolny od konserwantów?: Tak Marka: Yango Dane producenta: YANGO Sp. z o.o., Polska, ul. Granitowa 3/14, 02-681, Warszawa, bok@yango.pl Osoba odpowiedzialna: YANGO Sp. z o.o., Polska, ul. Granitowa 3/14, 02-681, Warszawa, bok@yango.pl ⦿ do przyprawiania ryb, mięs i warzyw ⦿ eksponuje słodki i pikantny smak dań ⦿ podkreśla kolor potraw ⦿ cechuje ją łagodny smak z nutą pieprzu i orzecha ⦿ ma charakterystyczny lekko słodkawy aromat ⦿ łac. nazwa Bixa orellana Poznaj Annato W sercu bujnych lasów Gwatemali, gdzie nieskażona przyroda i starożytne tradycje żyją ze sobą w harmonii, rośnie arnota właściwa – niewielkie drzewo, z którego owoców powstaje przyprawa ceniona w Ameryce Łacińskiej za swój intensywny, pomarańczowo-czerwony kolor oraz delikatny, ziemisty smak - Annato. Ta tradycyjna przyprawa jest nieodłącznym elementem kuchni regionalnych, dodającym potrawom wyrazisty kolor oraz subtelne nuty smakowe. Historia annato w Gwatemali sięga daleko wstecz, gdzie od wieków jest wykorzystywana nie tylko jako przyprawa, ale również jako naturalny barwnik. W Spices by YANGO® chcemy przybliżyć Ci ten kulinarny klejnot, oferując annato z Gwatemali w postaci całych nasion, które są starannie zbierane, aby zachować ich unikatowy kolor i aromat. Annato marki Spices by YANGO® Annato z Gwatemali od Spices by YANGO® to więcej niż przyprawa – to zaproszenie do odkrywania bogatej tradycji kulinarnych Ameryki Łacińskiej. Jego subtelny, lekko słodkawy smak jest doskonały do sosów, ryżu, mięs i ryb, a także jako naturalny barwnik do ciast i deserów. Annato dodaje nie tylko smaku, ale i koloru potrawom, stanowiąc niezastąpiony element w przygotowaniu zarówno tradycyjnych dań, jak mole czy arroz con pollo, jak i nowoczesnych kreacji kulinarnych. Jest to przyprawa, która odgrywała ważną rolę w kulturach Majów i Azteków, nie tylko jako składnik kulinarny, ale także jako barwnik i element rytuałów.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Yango
Waga (g)
  • 150