Organiczna Herbata Moya Hojicha Powder 100g Nowogard

Moya Hojicha Powder Hojicha powder powstaje w wyniku zmielenia prażonej zielonej herbaty liściastej hojichy. Ta młoda sproszkowana kuzynka matchy cieszy się coraz większą popularnością w Japonii. Podobnie jak w liściastej wersji, aromat hojicha powder jest lekko dymny, a smak orzechowo-karmelowy. …

od 58,99 Najbliżej: 44 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Moya Hojicha Powder Hojicha powder powstaje w wyniku zmielenia prażonej zielonej herbaty liściastej hojichy. Ta młoda sproszkowana kuzynka matchy cieszy się coraz większą popularnością w Japonii. Podobnie jak w liściastej wersji, aromat hojicha powder jest lekko dymny, a smak orzechowo-karmelowy. Po zmieszaniu proszku z wodą otrzymuje się napój o barwie ciemnego brązu. Prażenie obniża poziom kofeiny w herbacie, przez co można cieszyć nią kubki smakowe bez względu na porę dnia. Hojicha jest również bogata w katechiny pomagające obniżyć ciśnienie, oraz wyregulować poziom cholesterolu i cukrów w organizmie. Sproszkowanie hojichy otworzyło wiele nowych możliwości jej przygotowania. Zaczynając od mlecznego napoju z jej użyciem, czyli hojicha latte. Proces przygotowania jest zbliżony do tego przy matcha latte i również wspaniale smakuje podawany na zimno lub na ciepło. Aby przygotować hojicha latte, porcję hojicha powder należy zmieszać z wodą za pomocą łyżeczki, spieniacza do mleka czy też chasenu – bambusowej miotełki, tradycyjnie używanej do mieszania matchy z wodą. Następnie dodać mleka krowiego lub ulubionego napoju roślinnego i posłodzić, by za chwilę cieszyć się otulającym smakiem napoju. Takie połączenie, ze względu na swój orzechowy posmak, na pewno usatysfakcjonuje fanów kawy lub kakao. Hojicha powder świetnie się sprawdza jako dodatek w kuchni przy robieniu lodów, makaroników i ciast, jak również do wytrawnych przysmaków. Będzie smakować też dzieciom. Moya Hojicha Powder pochodzi z Prefektury Kioto w Japonii. Posiada certyfikat ekologiczny Czym jest żywność organiczna? Terminem „żywność organiczna” określa się takie produkty pochodzenia roślinnego lub zwierzęcego, które zostały wyprodukowane bez wykorzystania chemicznych wspomagaczy, takich jak pestycydy czy nawozy sztuczne – a więc w pełnej zgodzie z przyrodą i matką naturą. W żywności organicznej nie znajdziemy toksyn i środków chemicznych, a jej produkcja nie stanowi zagrożenia dla planety, ponieważ przeprowadzana jest w sposób nieinwazyjny i zrównoważony. Surowce organiczne są uwierzytelniane szeregiem certyfikatów, co oznacza, że ich produkcja kontrolowana jest na każdym etapie – od miejsca uprawy, aż po miejsce ich dystrybucji. Moya hojicha latte Składniki na hojicha latte: łyżeczka Moya Hojicha Powder 50 ml ciepłej wody 200 ml wybranego mleka lub napoju roślinnego Przepis na hojicha latte: Wymieszaj Hojicha Powder z wodą za pomocą spieniacza do mleka lub bambusowej miotełki chasen. Podgrzej mleko lub napój roślinny, spień i zalej nim mieszankę hojichy z wodą. Posłódź, jeśli lubisz i rozkoszuj się orzechowo–karmelowym smakiem swojej hojicha latte

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Moya
Gatunek
  • Herbaty zielone
Forma
  • W proszku
Kraj pochodzenia
  • Japonia
Waga (g)
  • 100
Liczba sztuk w opakowaniu
  • 50
Cechy
  • Produkt ekologiczny
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański
Certyfikat
  • Ekologiczny
  • Rolnictwo Ekologiczne