Global MinoSharp PLUS 3 wodna ostrzałka do noży czarno-czerwona 550/BR Nowe Warpno

4,5
2 opinie

Trójfazowa ostrzałka ceramiczna, polecana dla wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega szybciej, a fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Ponieważ rowek, w …

od 289 Najbliżej: 36 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Trójfazowa ostrzałka ceramiczna, polecana dla wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega szybciej, a fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Ponieważ rowek, w który wkłada się nóż, nie jest ustawiony równolegle do ceramicznego koła, jego kąt wypukły umożliwia nadanie nożowi pierwotnej ostrości. Gumowany uchwyt i podstawa mają właściwości przeciwpoślizgowe. Dane techniczne: - Niebieskie koło: grube ziarno - Brązowe koło: średnie ziarno - Żółte koło: drobne ziarno - Długość: 23 cm - Długość rączki: 11 cm - Wysokość: 6,5 cm - Szerokość: 5 cm Wskazówki dotyczące użytkowania Nalać wody do komory z kołami i nie wylewać jej do końca ostrzenia. Woda nawilża ceramiczne ostrzałki i zapobiega przegrzaniu ostrza. Chwycić mocno rączkę, żeby ostrzałka nie zmieniała położenia. Drugą dłonią chwycić nóż, przytrzymując palcem wskazującym grzbiet klingi. Włożyć pionowo nóż do rowka z niebieskim kołem (grube ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy lub tyle, ile potrzeba. Nie powinno się zbyt mocno przyciskać noża podczas przesuwania jego krawędzi w ostrzałce. Nadmierny nacisk może uszkodzić koła! 4. Włożyć pionowo nóż do rowka z brązowym kołem (średnie ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy lub tyle, ile potrzeba. 5. Włożyć pionowo nóż do rowka z żółtym kołem (drobne ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy. 6. Po skończonej operacji umyć ręcznie nóż w gorącej wodzie i wytrzeć go do sucha ręcznikiem lub ściereczką. Zdjąć pokrywę i wypłukać ostrzałkę w czystej wodzie. Kwestia, ile razy należy przesuwać ostrzoną krawędź, zależy od typu i kondycji noża. W przypadku noży Global zaleca się po 7-8 razy w każdym kole. Noże innych marek można przesunąć po 15 razy w każdym kole, a jeśli nóż nie jest wystarczająco ostry, powtórzyć czynność po 15 razy. Ostrzałki MinoSharp PLUS 3 zostały przetestowane i zaaprobowane przez instytut badawczy CATRA, czołowy autorytet w dziedzinie technik ostrzenia z siedzibą w brytyjskim Sheffield.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Global
Rodzaj
  • Szczelinowa
Kolor
  • Czerwone

Opinie Global MinoSharp PLUS 3 wodna ostrzałka do noży czarno-czerwona 550/BR Nowe Warpno

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,5 na podstawie 2 opinie
  • Rafal
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    To już kolejna ostrzałka do noży tej firmy, wszyscy użytkownicy, dla których taką ostrzałkę kupowałem są bardzo zadowoleni. Szczerze polecam.
  • m...j
    4
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Ciekawy, ale nie ostrzy wszystkich nozy