Weck Tulip Słoik 6szt. (We74680) Nowe Brzesko

Słoik Tulip bez pokrywki 370 ml WECK op. 6 szt. Oferowany produkt to wyłącznie słoik. Pokrywki, uszczelki i zapinki można dokupić na innych naszych aukcjach. Kod produktu: WE-746-80 Marka: Weck Wysokość: 86.000000 Wyprodukowano w: Niemcy Średnica: 80.000000 Kolor: przezroczysty Pojemność: …

od 45,59 Najbliżej: 19 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Słoik Tulip bez pokrywki 370 ml WECK op. 6 szt. Oferowany produkt to wyłącznie słoik. Pokrywki, uszczelki i zapinki można dokupić na innych naszych aukcjach. Kod produktu: WE-746-80 Marka: Weck Wysokość: 86.000000 Wyprodukowano w: Niemcy Średnica: 80.000000 Kolor: przezroczysty Pojemność: 370.000000 Pojemność (ml) : 370.000000 Średnica (mm): 80.000000 Wysokość (mm): 86.000000 Materiał: szkło Wysoka jakość produktów marki WECK Wszystkie szklane elementy naszych słoików sygnowane logiem firmy WECK produkowane są w Niemczech. Wysoką jakość produktów szklanych oraz wszystkich elementów mających bezpośrednią styczność z żywnością, potwierdzają stosowne certyfikaty wydane przez niezależne instytucje badawcze w Niemczech i Unii Europejskiej. Ekologiczne i trwałe szkło WECK Wybierając produkty firmy WECK unikasz pułapki "jednorazowości". Nasze szkło jest grube i trwałe, posiada doskonałe cechy fizyczne. Kupując produkty wielorazowego użytku w sumie płacisz mniej i wspierasz oszczędne gospodarowanie zasobami naturalnymi naszej planety. Słoiki i butelki produkujemy ze szkła sodowo-wapniowego. Spinki WECK, służące w procesie konserwacji przetworów, są wykonane z najwyższej jakości, nierdzewnej stali INOX. Uszczelki WECK są wolne od fenoli i wykonane są z naturalnego kauczuku pozyskiwanego z kontrolowanych, legalnych plantacji. Poradnik wekowania Przed użyciem sprawdź, czy brzegi kołnierza słoja i wieczka nie są wyszczerbione lub uszkodzone. Uszczelka nie powinna być popękana. Czystość jest podstawowym warunkiem dobrej konserwacji. Dlatego przed użyciem umyj słoiki i wieczka w ciepłej czystej wodzie i wyparz je wrzątkiem. Sterylizacja słoików i wieczek nie jest konieczna, chyba że czas procesu wekowania jest krótszy niż 10 min (np. soki owocowe potrzebują tylko 5 min). Wtedy wykonaj sterylizację gotując słoiki i pokrywki przez 10 min. Uszczelki ułóż w czystej, zimnej wodzie. Słoiki napełniaj do wysokości 1 cm od górnego brzegu. Produktami o konsystencji purée i płynami do 2 cm od brzegu Takimi, które pęcznieją, tak jak kiełbasa do ¾ wysokości słoika. Po napełnieniu, przed zamknięciem, krawędzie słoika muszą być czyste. Jeśli ubrudziły się w trakcie napełniania możesz wytrzeć je czystą szmatką nasączoną spirytusem. Załóż uszczelkę na wieczko i zamknij wypełniony słoik przy użyciu spinek. Dwie spinki umieść przeciwlegle w wyżłobieniach wieczka i przyciśnij do dołu tak, by ślizgając się po bocznej krawędzi wieczka zatrzasnęły się na wystającej części brzegu słoika. Podczas pasteryzacji przestrzegaj temperatury i czasu zalecanych w przepisie. Zbyt wysoka temperatura pasteryzacji lub zbyt gwałtowne podgrzanie zawartości słoika mogą spowodować wypchnięcie uszczelki lub dostanie się części produktu między uszczelkę a wieczko. Czas potrzebny do prawidłowej pasteryzacji liczy się od momentu osiągnięcia wrzenia wody, w której słoiki są pasteryzowane. Polecamy pasteryzację w wodzie. Początkowa temperatura wody powinna mieć temperaturę zbliżoną do temperatury zawartości słoika. Dlatego słoiki z surową żywnością należy włożyć do letniej wody, a słoiki z gorącą zawartością do gorącej wody. Jeśli pasteryzujesz „na sucho" w piekarniku - pamiętaj - uszczelka topi się w temperaturze wyższej niż 130 st. C. Zachowaj niewielką przestrzeń między słoikami podczas pasteryzacji. Po zakończeniu pasteryzacji, postaw słoiki w temperaturze pokojowej do całkowitego wystygnięcia przez ok. 24 godziny. Po tym czasie należy zdjąć spinki. Sprawdź, czy słoik jest szczelnie zamknięty, próbując lekko podnieść pokrywkę. Taki test należy przeprowadzić w ciągu kilku pierwszych dni po pasteryzacji i zawsze przed otwarciem słoika. Uwaga! Nigdy nie odwracaj słoików WECK® do góry dniem w trakcie pasteryzacji, stygnięcia i przechowywania! Słoiki przechowuj w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu z dala od miejsc narażonych na nagłe wahania temperatury. Krótka historia firmy WECK Johann Weck zaproponował wzór szkalnych słoików i butelek ze szklanym wieczkiem i kauczukową uszczelką już w 1900 roku. Wkrótce potem w Oflingen (Niemcy) powstała spółka produkująca szklany asortyment pod znaną na całym świecie marką WECK. Firma WECK stale udoskonala swoje produkty. Oprócz słoików i butelek, WECK GmBH produkuje również cenione przez architektów i klientów "szklane cegły" używane w budownictwie i do dekoracji wnętrz. Słoje i urządzenia do konserwowania żywności firmy WECK są obecne w Polsce od czasów II Rzeczypospolitej. Od kilku lat staramy się popularyzować w Polsce wekowanie w oryginalnych słoikach Weck.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Kolor
  • Przezroczyste
Producent
  • Weck
Rodzaj
  • Słoiki
Przeznaczenie
  • Na przetwory
Materiał
  • Szklane
Informacje dodatkowe
  • Możliwość mycia w zmywarce