Twój domowy włoski chleb - Alessandro Valli Nowa Ruda

Sądzę, że największą pochwałą, jaką można otrzymać w trakcie przygotowywania posiłku, jest usłyszenie od Babci: „ja nie potrafię zrobić czegoś tak dobrego”. I właśnie to mnie spotkało. I zdarzyło mi się, że Babcia poprosiła mnie, abym ją – skarbonkę wiedzy kulinarnej – nauczył pieczenia chleba i …

od 49 Najbliżej: 29 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Sądzę, że największą pochwałą, jaką można otrzymać w trakcie przygotowywania posiłku, jest usłyszenie od Babci: „ja nie potrafię zrobić czegoś tak dobrego”. I właśnie to mnie spotkało. I zdarzyło mi się, że Babcia poprosiła mnie, abym ją – skarbonkę wiedzy kulinarnej – nauczył pieczenia chleba i focacci. Przepojony tym sukcesem, bardziej niż powodzeniem pierwszego wydania tej książki, podjąłem się zadania uczynienia z tego drugiego wydania czegoś wyjątkowego. Zasadnicza część pozostała taka sama – zawiera przepisy jak produkować chleb w domu i jak dbać o jego stałą doskonałość. Do tych przepisów dodałem wiele innych, także najnowszych – jak focaccia z Recco, chleb cafone, pizza (jej brak w poprzednim wydaniu jest niewybaczalny). W ten sposób powstał poradnik oparty na praktycznym doświadczeniu, znacznie bogatszy od poprzedniego, za którego pomocą możemy naprawdę nauczyć się pieczenia chleba – ale nie tylko: można lepiej jeść, zaoszczędzić pieniądze, a także i czas, gdyż sami się przekonamy, że wyprodukowanie chleba wymaga mniej czasu niż kupienie go! Omówione tematy: Dlaczego warto piec chleb w domu – czas i koszty, Podstawy pieczenia chleba, Ciasto i jego rośnięcie, Receptura podstawowa, Dobór mąki, Triki, aby ciasto lepiej rosło, Przepisy regionalne i specjalne: chleb arabski, chleb apulijski (czyli z Altamury), chleb toskański, chleb przaśny (maca), pan brioche, babka, focaccia, pizza, chleb cafone, chapati, plecionka żytnia, Porady praktyczne jak piec chleb w domu, Receptury potraw z chleba. Powyższy opis pochodzi od wydawcy. Autorskie książki kucharskie, przepisy na wyśmienite ciasta, dania wegetariańskie czy kuchnia z niemal całego świata - to wszystko znajdziesz na molemole.com. A jeśli chcesz zadbać o swoje ciało, zdrowo się odżywiać albo poświęcić kuchni zero waste - to w naszej bogatej ofercie na pewno znajdziesz coś dla siebie! Mole Mole to nowe, wyjątkowe miejsce na księgarskiej mapie Polski. To nowoczesne, przytulne małe księgarnie oraz sklep internetowy, przyjazne pasjonatom czytania, wielbicielom dobrej książki i literatury, ceniącym sobie wybór i przyjazne, nieśpieszne zakupy. W naszych księgarniach znajdziecie wyselekcjonowaną ofertę tytułów a na molemole.com możecie buszować wśród dziesiątek tysięcy pozycji książkowych. Nasz bogaty księgozbiór to moc inspiracji i publikacje z niemalże wszystkich dziedzin!

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Alessandro Valli
Wybrane wydawnictwa
  • CeDeWu
Okładka
  • Miękka
Format
  • 16.5x23.5cm
Rok wydania
  • 2017
Ilość stron
  • 224
Tematyka
  • Chleb
ISBN
  • 9788375569988
Model
  • miękka

Opinie Twój domowy włoski chleb - Alessandro Valli Nowa Ruda

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 2 opinie
  • k...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Książka nie jest gruba, zdjęcia sa kolorowe, jest produkcja chleba, rodzaje mąki, sa przepisy na chleb z automatu jak i z piecyka, a także na potrawy z chleba.
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania
  • m...k
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.