Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Frankfurterek 100G Niemcza

4,38
4 opinie

Mieszanka przypraw do frankfurterek 100g Przyprawa do Frankfurterek Składniki: pieprz czarny, glukoza, gałka muszkatołowa, gorczyca biała, czosnek, gałka muszkatołowa, pieprz biały, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy max 5,5% i inozyniandisodowy max 5,5%, przeciwutleniacz - askorbinian sodu, …

od 9,50 Najbliżej: 49 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Mieszanka przypraw do frankfurterek 100g Przyprawa do Frankfurterek Składniki: pieprz czarny, glukoza, gałka muszkatołowa, gorczyca biała, czosnek, gałka muszkatołowa, pieprz biały, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy max 5,5% i inozyniandisodowy max 5,5%, przeciwutleniacz - askorbinian sodu, kolendra, aromat, sól spożywcza niejodowana Kraj pochodzenia: Wyprodukowano w Polsce Stosujemy do: kiełbasek frankfurterek Masa netto: 100g Produkt może zawierać: seler i sezam. Kompletna mieszanka przypraw do wyrobu frankfurterek DAWKOWANIE: 8-10 g na 1 kg farszu lub wg uznania. Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1159 kJ/276 kcal, Tłuszcz: 5,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6g, Węglowodany 42,00g, w tym cukry 18,0g, Błonnik 13,0g, Białko 8,8g, Sól 7,2g Przyprawa do frankfurterek 100g PAKOWANIE: Przyprawy konfekcjonujemy sami dbając o zachowanie najwyższych standardów jakości. Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością. Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numeru partii oraz kraju pochodzenia danego produktu. Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy. Receptura wyrobu - Frankfurterki wędzone, surowe Przykładowa receptura na 10 kg surowca I Surowiec Wieprzowina kl. I 6,0 kg Wieprzowina kl. IIB 4,0kg II Przyprawy i materiały pomocnicze 1) Peklosól 200g 2) Przyprawa Frankfurterki 100 g lub według uznania II. Materiały pomocnicze Jelita baranie o średnicy 22 - 24 mm Sposób przygotowania 1. Peklowanie Poszczególne surowce pokrojone w kawałki mieszamy z peklosolą i zostawiamy na 1 dobę w chłodnym miejscu. 2. Rozdrabnianie wieprzowina kl. I rozdrobniona na sitko o średnicy oczek 8 mm wieprzowina kl. IIB - rozdrobniona na sitko o średnicy oczek 5-6 mm 3. Mieszanie Rozdrobnione mięso wieprzowe mieszamy dodając przyprawę. 4. Nadziewanie Nadziewać w jelita baranie o średnicy 22 - 24 mm 5. Osadzanie Odstawiamy na 3h 6. Wędzenie Wędzimy zimnym dymem (ok. 30 st.C) do momentu uzyskania odpowiedniej barwy.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Aromatyczne przyprawy
Rodzaj
  • Przyprawy do mięs
Waga (g)
  • 100

Opinie Aromatyczne Przyprawy Przyprawa Do Frankfurterek 100G Niemcza

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,38 na podstawie 4 opinie
  • Janusz
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Ok przesyłka dotarła bez problemów
  • g...k
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • p...t
    2,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Jeszcze nie używałem
  • Użytkownik Ceneo
    5