Global Japoński Nóż Do Pieczywa 22 Cm G-9 Myszków

Szpatuła 15cm | Global GS-426 Szpatuła 15 cm | Global GS-426 Wąska, elastyczna szpatuła kątowa przeznaczona do dekorowania, przekładania i smarowania różnego rodzaju wypieków. Idealnie wygładza lukier, krem, czekoladę czy masę cukrową na babeczkach i tortach. Końcówka jest cienka i lekko …

od 289 Najbliżej: 48 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Szpatuła 15cm | Global GS-426 Szpatuła 15 cm | Global GS-426 Wąska, elastyczna szpatuła kątowa przeznaczona do dekorowania, przekładania i smarowania różnego rodzaju wypieków. Idealnie wygładza lukier, krem, czekoladę czy masę cukrową na babeczkach i tortach. Końcówka jest cienka i lekko zaostrzona, więc łatwo ją wsunąć pod najdelikatniejsze elementy dekoracji i w całości je przenieść. Została wyprofilowana w taki sposób, żeby kucharz nie dotykał palcami ciast ani blatu. Fakturowana rękojeść nie wyślizguje się z rąk. Dane techniczne: Materiał – Najwyższej jakości stal nierdzewna w wykończeniu satynowym Długość ostrza – 15,0 cm Szerokość ostrza - 2,5 cm Długość całkowita - 28,7 cm Waga - 75 g Specyfikacja Producent: Global EAN: 4943691743008 Model: GS-426 Marka GLOBAL Historia noży marki Global rozpoczęła się w 1978 roku w Japonii. To wtedy firma Yoshida Metal Industry Co.,LTD. (Yoshikin) wraz ze światowej sławy projektantem Kominem Yamadą, rozpoczęła prace nad ponadczasowymi, w całości wykonanymi ze stali nożami kuchennymi. Podczas prac dysponowano niemal nieograniczonym budżetem i najlepszymi materiałami - wszystko, aby ich efekt zrewolucjonizował rynek kulinariów na całym świecie. W założeniu miały powstać noże, które łączyć w sobie będą piękno Włoskiego wzornictwa, Niemiecką wytrzymałość (ówczesną) oraz Japońską precyzję. Noże zostały zaprojektowane przez Komina Yamadę, wizjonerskiego projektanta przemysłowego. Miał on za zadanie zaprojektować nowoczesne noże kuchenne, idealne zarówno dla szefów kuchni, jak i domowych kucharzy. Początkowo noże Global trafiły do sprzedaży na rynek Japoński w 1985 roku, następnie za sprawą Mino Tsuchida noże Global zaczeły zdobywać rozgłos poza granicami Japonii ich debiut miał miejsce w Europie w 1988 roku podczas targów Ambiente, była to swoista rewolucja w dziedzinie noży kuchennych, jako że w tamtym okresie były to pierwsze noże kuchenne w całości wyprodukowane ze stali nierdzewnej. Stal CROMOVA 18 Opracowana i stosowana tylko przez firmę Global. Stworzyli stal, która zarówno nie sprawi trudności z ostrzeniem. Utrzyma ostrość bardzo długo jak na swoją twardość 56-58 HRC. Jest też odporna na złamania czy wykruszenia. Jej mocną stroną jest odporność na rdzę. Jest odporna nie tylko na wilgoć, ale i kwasy. Nie bez powodu była jedną z pierwszych, która udowodniła użytkownikom, że stale nierdzewne też mogą być świetnym materiałem na noże, choć stosowana jest również w bogatej kolekcji akcesoriów takich jak szpatuły, pęsety czy nawet sztućce. Mimo to na tą stal trzeba spojrzeć jednak szerzej, nie jest ona stosowana jedynie na ostrza i przybory, ale również na rękojeści, a to zmienia bardzo wiele. Nóż o takiej konstrukcji jest niezwykle trwały i wytrzymały, a także bardzo higieniczny. Rękojeść taka nie wchłania wilgoci czy bakterii, dlatego Globale spotkamy bardzo często w profesjonalnej gastronomii. Skład stali: Węgiel: 0.75 – 1.05% Chrom: 17.30% Molibden: 1.12% Wolfram: 0.14% Wanad: 0.14% Nikiel: 0.18% Mangan: 0.40% Krzem: 0.48% Miedź: 0.0235% Fosfor: 0.026 - 0.040% Siarka: 0.004 – 0.035 % Konserwacja noży kuchennych Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są łatwiejsze w pielęgnacji w porównaniu do noży ze stali rdzewnej (węglowej). W składzie chemicznym, oprócz żelaza i węgla, występują również inne pierwiastki (Chrom i Wanad), które są bardziej odporne na korozję i ścieranie. Należy jednak pamiętać, że żaden nóż nie jest w 100% nierdzewny, dlatego nie należy zupełnie ich zaniedbywać. Po skończonej czynności należy je umyć, a następnie wytrzeć do sucha. Przechowując noże ze stali nierdzewnej w bloku, należy pamiętać, aby wcześniej dokładnie je wysuszyć, ponieważ zamknięta konstrukcja bloku nie służy dobrej wentylacji noży. W najgorszym wypadku doprowadzi to do pojawienia się rdzy na ostrzu. Długo nieużywane noże kuchenne możemy nasmarować olejkiem kameliowym, dzięki czemu nasz nóż będzie zawsze w dobrej kondycji. Niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Środki chemiczne używane w zmywarkach mogą doprowadzić do przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeść bądź samą klingę. Wysoka temperatura może doprowadzić do rozhartowanie krawędzi tnącej, dlatego nie należy mieszkać gotujących się wyrobów kuchennych.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Global
Rodzaj
  • Noże do chleba
Kolor
  • Srebrne
Długość ostrza
  • 15 cm
  • 22 cm
Liczba noży w zestawie
  • 1

Opinie Global Japoński Nóż Do Pieczywa 22 Cm G-9 Myszków

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • m...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.