Riess Fresh Tomato 2,2L Pojemnik Emaliowany Pokrywką (R2175213) Mszczonów

Riess Pojemnik kuchenny z drewnianą pokrywą 2,2l Fresh Tomato Charakterystyka pojemnika: Do przechowywania żywności, przyborów kuchennych itp. Dostępne w sześciu różnych kolorach i 5 rozmiarach Wysokość 18cm Średnica 13cm Pojemność 2,250 litra Szczelnie zamykana pokrywa z drewna jesionowego …

od 299 Najbliżej: 36 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Riess Pojemnik kuchenny z drewnianą pokrywą 2,2l Fresh Tomato Charakterystyka pojemnika: Do przechowywania żywności, przyborów kuchennych itp. Dostępne w sześciu różnych kolorach i 5 rozmiarach Wysokość 18cm Średnica 13cm Pojemność 2,250 litra Szczelnie zamykana pokrywa z drewna jesionowego Możliwość układania w stosy w celu zaoszczędzenia miejsca Odporny na przecięcia i zarysowania Hamuje rozwój bakterii i jest neutralny dla smaku i zapachu Łatwe do czyszczenia Nadaje się do recyklingu Wyprodukowano w Austrii Neutralnie pod względem emisji CO2 Biuro projektowe Dottings opracowało dla nas pojemniki magazynowe w przejrzystej, ponadczasowej formie. Praktyczne organizery znajdują zastosowanie w kuchni do przechowywania herbat, przypraw, ziaren czy ciastek. Eleganckie pojemniki do przechowywania doskonale zachowują wszystkie aromaty, a ułożone na półce oszczędzają miejsce i świetnie przyciągają wzrok. Sprawdzą się również jako pojemniki do przechowywania wszelkiego rodzaju przyborów kuchennych, np. w łazience czy na biurku. Pojemniki można wielokrotnie opisywać za pomocą konwencjonalnych pisaków woskowych lub pasteli olejnych (np. zawartość, data napełnienia, data ważności itp.). Materiał emalii składa się z żelaza, które zostało stopione ze szkliwem ceramicznym w wysokich temperaturach, czyli z surowców naturalnych. Nieporowata, gładka powierzchnia szkliwa gwarantuje doskonałą higienę. Jest neutralny pod względem zapachowym oraz jest bakteriobójczy, a także łatwy do czyszczenia. Przy prawidłowym użytkowaniu i pielęgnacji emaliowana zastawa stołowa służy długo i zachowuje swój typowy połysk. Rodzaje zastosowań Korzystając z pojemników nie trzeba kierować się ściśle nazwami praktycznych pojemników do przechowywania. Nawet poza kuchnią wyobraźnia nie ma granic, pojemniki sprawdziły się już jako uchwyty na długopisy, miejsce do przechowywania wacików i płatków kosmetycznych czy spinaczy biurowych. UWAGA ! – przedmiotem oferty jest jedna sztuka pojemnika widoczna na pierwszym zdjęciu, zgodnie z opisem oferty. Dziesięć dobrych powodów przemawiających za emalią RIESS Premium materiały naturalne i ECO neutralne pod względem CO² produkowane w Austrii nadaje się do kuchni indukcyjnej i wszystkich rodzajów kuchenek odporna na przecięcia i zarysowania łatwa do czyszczenia i antybakteryjna ! zdrowsze i energooszczędne gotowanie zachowuje smak potraw powierzchnia szkliwa żaroodporna do 450 (- zalecana temperatura robocza maksymalnie 220 ° C) 8. Jeśli właściwie użytkowana, jest długowieczna. 9. duża różnorodność kolorów i wzorów 10. nadaje się do w 100% do ECO recyklingu EMALIA PORCELANOWA jest unikalnym i niezwykle cennym materiałem wykorzystywanym do produkcji przyborów kuchennych od końca XIX wieku. Wtedy dokonano przełomu technologicznego, który pozwolił na ścisłe połączenie elementów szkła i żelaza. dzięki jej całkowicie neutralnej i antyadhezyjnej powierzchniowej powłoce, neutralności dla zapachów i smaków, i niezwykłej łatwości czyszczenia. Ciekawostka: - Emalia Porcelanowa jest popularna w wielu kulturach dla biżuterii oraz w sztuce i rzemiośle. Emalia porcelanowa to starożytny materiał - pierwsze kawałki szkliwa porcelanowego zakopane w Mykenach mają 3500 lat. Carl Peter Fabergé użył emalii porcelanowej do dekoracji swoich słynnych jajek, które wykonał z drogocennych materiałów dla carów rosyjskich w latach 1885–1917. PRODUKCJA Produkcja emalii porcelanowej Premium RIESS jest procesem neutralnym pod względem emisji dwutlenku węgla, dzięki zastosowaniu zielonej energii z trzech własnych elektrowni wodnych. Naturalne materiały żelaza, kwarcu, gliny, skalenia, boraksu, sody i potażu są mieszane ze sobą i przetapiane w piecu w temperaturach od 1000 ° C do 1200 ° C. Płatki (granulki) lub fryty mogą tworzyć się z płynnej masy po zestaleniu. Są one drobno zmielone w fabryce i zmieszane razem z kolorowymi pigmentami i wodą, która jest jedynym ośrodkiem dyspersyjnym. Prawie wszystkie kolory można stworzyć dzięki indywidualnemu składowi tej porcelanowej powłoki emaliowanej. Produkowane zatem formy żelazne są ręcznie zanurzane w szkliwie porcelanowym, a następnie suszone. Następnie są one wypalane w piecu w temperaturze 850 °. Firma Riess dodatkowo wykorzystuje ciepło odpadowe z pieca do suszenia produktów i ogrzewania hali produkcyjnej. Producent RIESS Przestrzega najsurowszych kryteriów jakości Europejskiej Agencji Rozwoju. MATERIAŁ Emalia porcelanowa to nic innego jak żelazo stopione z szkłem krzemionkowym w temperaturze 850 °C. Do jego produkcji wykorzystywane są wyłącznie naturalne minerały, takie jak żelazo, kwarc, glina, skaleń, boraks, soda i potaż, a także bardzo małe ilości tlenków metali. Nie ma żadnych sztucznych elementów, co oznacza, że ​​emalia porcelanowa w 100% nadaje się do recyklingu więc jest całkowicie ECO ! Proces wypalania nadaje emalii porcelanowej jej wspaniałe, jasne kolory, a także twardą, gładką, nieporowatą i odporną na zarysowania i cięcie powierzchnię. Emalia Porcelanowa składa się z naturalnych materiałów i ma wiele wspaniałych właściwości. Unikatowy symbol produktu: >>> R2175213 | 9003064135658 GOTOWANIE INDUKCYJNE W NACZYNIACH ENAMEL Naczynia kuchenne ze szkliwa RIESS są szczególnie energooszczędne. Efektywnie korzysta bez zbędnych strat aż z ponad 97% mocy wyjściowej urządzenia. Zmniejsza to zużycie energii nawet o 30%. Naczynia RIESS charakteryzują się wysokim współczynnikiem ferromagnetycznym. Dlatego kuchenki indukcyjne bardzo szybko nagrzewają emaliowane naczynia kuchenne. W przypadku szkliwa (materiału wykonanego ze szkła i żelaza) szkło i żelazo rozszerzają się inaczej po podgrzaniu. Dlatego ważne jest, aby nie rozpoczynać od najwyższego ciepła, aby oba materiały nagrzały się równomiernie. Naczynie nadal nagrzewa się szybciej niż w przypadku zwykłych kuchenek, co zapobiega wypaczaniu się podstaw garnka i patelni. Dział testowy RIESS zebrał dla Pańśtwa najważniejsze informacje dotyczące gotowania indukcyjnego, aby długo i bezawaryjnie cieszyć się naczyniami Riess. OTO ONE Przestrzegaj instrukcji użytkowania kuchenki dotyczących mocy wyjściowej stopni przełączania. Oto niektóre wartości orientacyjne: Wrząca woda o temperaturze 100 ° C = 500Wat Smażenie w temperaturze 180 ° C = ok. 1.700Wat Nigdy nie podgrzewaj pustych naczyń. Upewnij się, że średnica garnka i płyty kuchennej jest jak najbardziej zgodna. Zawsze zaczynaj od małej mocy wyjściowej i zwiększaj ją stopniowo do pożądanej mocy wyjściowej. NIGDY nie używaj funkcji doładowania (z wyjątkiem dużych ilości płynu z 6 litrów) Stale obserwuj proces gotowania. Automatyczne wyłączanie czujników temperatury często nie reaguje wystarczająco szybko w przypadku zbyt szybkiego nagrzewania. Nie nalezy dotykać szklanej ceramiki strefy grzejnej. Może być bardzo gorąca ze względu na rozgrzaną podstawę Naczynia.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Kolor
  • Czerwone
Producent
  • Riess
Rodzaj
  • Pojemniki
Materiał
  • Metalowe
Pojemność (l)
  • 2,2
Model
  • RIESS Fresh Tomato