Babka jajowata łuska 1kg Mszczonów

4,55
22 opinie

Babka jajowata to roślina, która ceniona jest głównie za wysoką zawartość błonnika i wytwarzany śluz. Wspomaga procesy: trawienne, łagodzi wzdęcia i biegunki, a także działa osłonowo na przewód pokarmowy. Nasiona i łupiny babki jajowatej zawierają mnóstwo substancji czynnych, do których należą: …

od 46,90 Najbliżej: 38 km

Liczba ofert: 3

Oferta sklepu

Opis

Babka jajowata to roślina, która ceniona jest głównie za wysoką zawartość błonnika i wytwarzany śluz. Wspomaga procesy: trawienne, łagodzi wzdęcia i biegunki, a także działa osłonowo na przewód pokarmowy. Nasiona i łupiny babki jajowatej zawierają mnóstwo substancji czynnych, do których należą: cukry, olejki, śluzy, fitosterole, aukubina, alkaloidy monoterpenowe i triterpenowe, hemiceluloza. Babka jajowata źródłem błonnika Działanie babki jajowatej jest cenione między innymi za wysoką zawartość błonnika – składnika pokarmowego niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Błonnik (zawarty również w łupinach babki jajowatej) ma następujące właściwości: spowalnia wchłanianie węglowodanów, zapobiega wahaniom cukru oczyszcza organizm, przyspiesza wydalanie z organizmu toksyn i niestrawionych resztek pokarmowych, wspomaga działanie układu trawiennego, pomaga kontrolować łaknienie (pęcznieje, zwiększając uczucie sytości). Babka jajowata – przygotowanie, spożywanie i przeciwwskazania Łupiny babki jajowatej należy namoczyć w wodzie, aby uzyskać lepki, śluzowaty napar. W tym celu 1-2 łyżeczki łupin należy rozpuścić w szklance wody lub soku. Taką mieszankę należy pić raz dziennie, popijając dodatkową szklanką wody. Ponieważ produkty zawierające błonnik pochłaniają wodę w organizmie, podczas ich stosowania zaleca się picie większej ilości płynów, niż zwykle. Wartości energetyczne 749kJ/178kcal Tłuszcz 0g - w tym kwast nasycone 0g Węglowodory 11g - w tym cukry 0g Błonnik 66,4g Białko 0,4g Sól 1,67g ***RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/200kcal) **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. Łuski babki jajowatej można również dodawać do posiłków i napojów. Ponieważ w kontakcie z wodą pęcznieją, mają właściwości zagęszczające i są polecane do zup i sosów. Łupiny babki jajowatej nadają się również jako dodatek do jogurtów, mleka i koktajli owocowo-warzywnych. Pochodzenie: Indie Masa netto: 1kg Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Planteon
Waga (g)
  • 1000
Liczba sztuk w opakowaniu
  • 1

Opinie Babka jajowata łuska 1kg Mszczonów

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,55 na podstawie 22 opinie
  • v...3
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobry,
  • b...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobre
  • r...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • a...k
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • a...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.