Liofilizat Summit To Eat CASSOULET FASOLOWY 170g Mrocza

Cassoulet fasolowy (ponad 1000 kcal) Summit to Eat to pełnowartościowy obiad (nie tylko dla wegetarian i wegan), który zaspokoi głód w każdej podróży. Liofilizowana żywność stanowi doskonałe rozwiązanie podczas wypraw z dala od schronisk i ludzkich siedzib, zwłaszcza w trakcie wypraw w …

od 46,99 Najbliżej: 29 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Cassoulet fasolowy (ponad 1000 kcal) Summit to Eat to pełnowartościowy obiad (nie tylko dla wegetarian i wegan), który zaspokoi głód w każdej podróży. Liofilizowana żywność stanowi doskonałe rozwiązanie podczas wypraw z dala od schronisk i ludzkich siedzib, zwłaszcza w trakcie wypraw w ekstremalnych warunkach. Tego typu żywność jest niezastąpiona na szlaku: dodaje sił, zaspokaja głód, a przy tym waży niewiele i nie zajmuje w plecaku dużo miejsca. Liofilizowane dania – sprawdzone w ekstremalnych warunkach – przydadzą się też na tradycyjnych wakacjach w razie kłopotów z prowiantem. Cassoulet fasolowy to tradycyjne danie pochodzące z południowej Francji, serwowane przez firmę Summit to Eat w wersji wegańskiej. Wykonane jest z pięciu rodzajów fasoli i warzyw w smacznym sosie czosnkowo-ziołowym. Nie zawiera glutenu. Dania Summit to Eat są skondensowane, smaczne i dostosowane do różnych diet (np. wegetariańskiej). Firma oferuje duży wybór posiłków – każdy turysta znajdzie coś dla siebie. Ich zaletą jest również to, że łatwo i szybko się je przygotowuje. Aby powstał pełnowartościowy posiłek, potrzebna jest tylko gorąca woda i bogaty w odżywcze składniki liofilizat (w skrócie: liof). Dlaczego warto wybrać Summit to Eat? Summit to Eat to legendarna marka z Wielkiej Brytanii, której duma to żywność liofilizowana. Powstała w 1964 r. i obecnie jest światowym liderem w tym segmencie. Liofilizaty produkowane są w Anglii i Danii. Summit to Eat liofilizuje gotowe dania, zamiast przygotowywać je z osobno zamrożonych produktów. Dzięki temu, smak ich posiłków korzystnie wyróżnia je spośród liofów dostępnych na rynku. Długi okres przydatności do spożycia (do 7 lat) wynika z zastosowania unikalnej technologii usuwania tlenu z zapakowanej już paczki. Firma nie stosuje chemicznych konserwantów. Przygotowanie posiłku generuje minimalną ilość odpadów –zaledwie małe opakowanie liofa i torebeczka utleniacza. Dania liofilizowane Summit to Eat cechuje wyjątkowo wysoka kaloryczność (w porównaniu do innych zamienników dostępnych na rynku), która jest niezwykle istotna podczas wysiłku fizycznego. Dostępny jest bardzo szeroki wybór dań: mięsne, rybne, drobiowe, wegetariańskie oraz bezglutenowe. Posiłki smakują jak domowy obiad, dzięki należytemu procesowi przygotowania oraz dzięki lokalnym dostawcom, u których zaopatruje się firma. Summit to Eat ma w ofercie posiłki na każdą porę dnia + słodkie desery, także bez problemu każdy znajdzie pyszne danie dostosowane pod swoją dietę oraz kubki smakowe! Instrukcja przygotowania: Otwórz opakowanie, rozdzierając je w oznaczonym miejscu. Usuń i wyrzuć pochłaniacz tlenu (mała biała torebeczka). Ostrożnie nalej odpowiednią ilość wrzątku do opakowania (do właściwej linii). Dokładnie wymieszaj i zamknij strunowym zamknięciem. Odczekaj 8 minut. Wymieszaj ponownie, jeśli trzeba przypraw do smaku. Podawaj z opakowania. Ciesz się pełnowartościowym obiadem. Skład: pięć rodzajów fasoli (czerwona, biała, półksiężycowata, żurawinowa – borlotti, ciecierzyca), krojona marchewka, zielony groszek, krojona cebula, olej rzepakowy, pomidory puree, czosnek, oregano, mąka kukurydziana, sól, biały pieprz. Alergeny: brak Porcja pojedyncza 102 g Porcja duża 170 g Kaloryczność 601 kcal 1001 kcal Tłuszcz 50 g 83 g W tym nasycone 3.1 g 5.1 g Węglowodany 13 g 21 g W tym cukry 5.1 g 8.5 g Błonnik 19 g 31 g Białko 14 g 23 g Sól 2 g 3.4 g

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Summit To Eat
Model
  • Summit To Eat
Waga (g)
  • 170
Cechy
  • Nie zawiera glutenu
  • Produkt wegetariański
Typ produktu
  • Żywność liofilizowana