Girmi VT75 Mrocza

Zgrzewarka próżniowa Girmi VT75 Moc 130 W 3 funkcje: zgrzewanie, próżnia, wilgotna żywność Do wyboru: sucha lub wilgotna Siła ssania: -750 mBar (75 kPa) Miękki dotykowy panel sterowania z działającymi światłami Maksymalna szerokość: 30 cm Może być używany z workami, rolkami, a także pojemnikami …

od 349 Najbliżej: 33 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Zgrzewarka próżniowa Girmi VT75 Moc 130 W 3 funkcje: zgrzewanie, próżnia, wilgotna żywność Do wyboru: sucha lub wilgotna Siła ssania: -750 mBar (75 kPa) Miękki dotykowy panel sterowania z działającymi światłami Maksymalna szerokość: 30 cm Może być używany z workami, rolkami, a także pojemnikami próżniowymi Zintegrowana komora rolki z nożem Zawiera 1 rolkę 28x300 cm i 1 tubę do wilgotnej żywności Wymiary (mm): 390 x 85 x 150 Zasilanie: AC 230V ~ 50Hz Waga 1,55 kg Zgrzewarka próżniowa to urządzenie, dzięki któremu: ✅przechowywana żywność zachowa na dłużej świeżość, aromat oraz właściwości odżywcze ✅ograniczenie marnowania żywności ✅zachowanie porządku w lodówce czy zamrażarce ✅zabezpieczenie przed bakteriami ✅oszczędność czasu i pieniędzy Zgrzewarka próżniowa odznacza się dwiema podstawowymi funkcjami - zasysa powietrze z torebki lub worka foliowego w którym umieszczone zostało pożywienie, w ten sposób tworzy się próżnia. Następnie opakowanie jest hermetycznie zamykane poprzez zgrzewanie, tak aby nie dostawało się do niego powietrze. Jakie są zalety pakowania próżniowego? Pakowanie próżniowe znacząco wydłuża czas przydatności jedzenia do spożycia, ponieważ żywność nie ma dostępu do powietrza i bakterii w nim zawartym. Próżnia potrafi zachować nie tylko świeżość, ale również walory smakowe oraz właściwości odżywcze. W ten sposób można przechowywać zarówno pokarmy suche jak i mokre – ich przydatność do spożycia, w zależności od otoczenia, może wydłużyć się nawet ośmiokrotnie. Kolejną zaletą jest zminimalizowanie strat w postaci marnowanej żywości – zamiast wyrzucić resztki, możemy je po prostu zachować i wykorzystać przy następnej okazji. Oszczędzamy w ten sposób pieniądze oraz środowisko. Ostatnią, równie ważną funkcją, jest zachowanie porządku w lodówce oraz zamrażarce. Żywność pakowana próżniowo ma zazwyczaj mniejszą objętość, dzięki czemu jej ułożenie jest łatwiejsze i przede wszystkim zajmuje mniej miejsca. Sous Vide Jest to metoda gotowania potraw, w której żywność umieszczana jest w kąpieli wodnej lub parowej. Temperatura wody jest precyzyjnie kontrolowana i nigdy nie przekracza 100°C. Czas gotowania wynosi od kilku do nawet kilkudziesięciu godzin, więc produkty gotują się równomiernie – nie ma mowy o przegotowanym brzegu i surowym środku. Potrawy gotowane w ten sposób odznaczają się wyjątkowym smakiem. Żywność, którą chcemy przygotować w ten sposób musimy uprzednio zapakować próżniowo w plastikowe worki – niezbędna w takim wypadku okazuje się właśnie zgrzewarka próżniowa.

Specyfikacja

Informacje podstawowe

Marka
  • Girmi
Model
  • VT75
Moc
  • 130 W
Kolor
  • Czarne
Szerokość listwy zgrzewającej
  • 300 mm
Waga
  • 1,55 kg