Zdjęcie Browin Kultury Bakterii Do Mięs Dojrzewających 2g - Mordy

Browin Kultury Bakterii Do Mięs Dojrzewających 2g Mordy

Mięsa dojrzewające na wyciągnięcie ręki - już od dziś możesz cieszyć się własnymi, przygotowanymi w domu mięsami dojrzewającymi. Kultury bakterii umożliwią Ci przygotowanie m.in. schabu, polędwiczki, szynki lub karczku. Mięsa dojrzewające już w 10-dni - idealnie dobrane kultury bakterii pozwalają …

Ostatnia znana cena: 8,95 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Podobne produkty nowe i używane

Opis

Mięsa dojrzewające na wyciągnięcie ręki - już od dziś możesz cieszyć się własnymi, przygotowanymi w domu mięsami dojrzewającymi. Kultury bakterii umożliwią Ci przygotowanie m.in. schabu, polędwiczki, szynki lub karczku. Mięsa dojrzewające już w 10-dni - idealnie dobrane kultury bakterii pozwalają na przeprowadzenie szybkiego, a co najważniejsze bezpiecznego dojrzewania mięs w domowych warunkach! Dodatkowe bezpieczeństwo - przy wykorzystaniu naszych kultur bakterii do mięs dojrzewających masz pewność, że Twoje swojskie wyroby są chronione i zabezpieczone przed rozwojem szkodliwych drobnoustrojów. Charakterystyczny smak i aromat - produkt nie tylko przyśpiesza dojrzewanie mięs, ale nadaje im również szczególny i niepowtarzalny zapach oraz walory smakowe, które zachwycą wszystkich Twoich bliskich. Na 10 kg mięsa - fiolka kultur bakterii do mięs dojrzewających pozwoli Ci na przygotowanie, aż ok. 7 kg ulubionych, gotowych wyrobów dojrzewających! Idealnie dobrane kultury bakterii umożliwiające szybkie i bezpieczne dojrzewanie mięs w kawałku np.:schabu, polędwiczki, szynki lub karczku. Kultury bakterii: przyspieszają dojrzewanie, zabezpieczają przed rozwojem szkodliwych drobnoustrojów, nadają charakterystyczny smak i aromat dojrzewających mięs. Fiolka wystaracza na 10 kg mięsa. Przepis na schab dojrzewający: Składniki: 1 kg schabu (2 kawałki po 0,5 kg), 2 g saletry potasowej (1/3 łyżeczki), 75 g soli niejodowanej (3,5 łyżki), 0,2 g kultur bakterii (1/10 fiolki), 1 łyżeczka cukru, 1 L wody. Aby przygotować zalewę peklującą, do 1 L wody dodaj saletrę potasową, sól i cukier. W 100 ml zalewy rozpuść kultury bakterii i dodaj do zalewy peklującej. Użyj ok. 50 ml zalewy peklującej z kulturami bakterii do nastrzyku mięsa. Następnie umieść mięso w zalewie na 36 godzin w temperaturze pokojowej, aby aktywować dodane bakterie. Po tym czasie mięso obsusz ręcznikiem papierowym i pozostaw do dalszego obsuszania przez 48 godzin w lodówce (+7 °C). W piątym dniu procesu całkiem suche mięso wędź w temperaturze do 35°C przez 4 godziny do zmiany barwy na jasnopomarańczową. Do wędzenia użyj owocowych zrębków (czereśni lub śliwy). Po wędzeniu trzymaj mięso w temperaturze do 22°C przez 2 doby. Następnie dla uzyskania najlepszego efektu schab zapakuj próżniowo i przechowuj w lodówce przez minimum 4 dni. Zamiast pakowania próżniowego, schab można również przechowywać w temp. +7°C i wilgotności ok. 80 % np.: w naczyniu z ociekaczem oraz z dostępem powietrza. Schab dojrzewający jest gotowy w 10 dni (kawałki 0,5 kg) lub 20 dni (kawałek 1 kg). Dla uzyskania jeszcze bardziej wyrazistego smaku wydłuż proces dojrzewania. Składniki: Staphylococcus carnosus, Staphylococcus xylosus, Lactobacillus sakei, Pediococcus pentosaceus.

Opinie Browin Kultury Bakterii Do Mięs Dojrzewających 2g

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 4 opinie
  • k...1
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    bardzo przydatne
  • t...s
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Dobre
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • o...k
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • G...6
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.