Technologia żywności. Część 2. Technologie kierunkowe. Tom 1 Mońki

4,88
4 opinie

Podręcznik został dopuszczony do użytku szkolnego w 2011 roku. Spis treści: I. PRZETWÓRSTWO ZBOŻOWE Asortyment przetwórstwa zbożowego Surowce podstawowe stosowane w przetwórstwie zbożowym Właściwości zbóż i ich znaczenie technologiczne Dodatki i materiały pomocnicze stosowane w przetwórstwie …

od 57,56 Najbliżej: 36 km

Liczba ofert: 3

Oferta sklepu

Opis

Podręcznik został dopuszczony do użytku szkolnego w 2011 roku. Spis treści: I. PRZETWÓRSTWO ZBOŻOWE Asortyment przetwórstwa zbożowego Surowce podstawowe stosowane w przetwórstwie zbożowym Właściwości zbóż i ich znaczenie technologiczne Dodatki i materiały pomocnicze stosowane w przetwórstwie zbożowym Podstawowe operacje i procesy technologiczne oraz maszyny i urządzenia stosowane w przetwórstwie zbożowym Produkcja mąki pszennej Wytwarzanie produktów łuskanych (kasza jęczmienna) Wytwarzanie płatków owsianych Wytwarzanie produktów modyfikowanych (preparowane przetwory śniadaniowe) Wytwarzanie makaronów Produkcja pasz (mieszanek paszowych) 1 Systemy kontroli jakości stosowane w przetwórstwie zbóż Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa zbożowego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa zbóż II. PRZETWÓRSTWO SUROWCÓW OLEJARSKICH Zakres przetwórstwa surowców olejarskich Surowce stosowane w przetwórstwie olejarskim Dodatki i materiały pomocnicze stosowane w przetwórstwie surowców olejarskich Produkcja surowych olejów roślinnych Rafinacja oleju surowego Modyfikacja tłuszczów roślinnych Produkcja margaryny Maszyny i urządzenia stosowane w przetwórstwie surowców olejarskich Produkty uboczne przetwórstwa surowców olejarskich Systemy kontroli jakości stosowane w przetwórstwie surowców olejarskich Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa surowców olejarskich Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa surowców olejarskich III. PRZETWÓRSTWO ZIEMNIAKÓW Zakres przetwórstwa ziemniaków Surowce stosowane w przetwórstwie ziemniaków Dodatki i materiały pomocnicze w przetwórstwie ziemniaków Etapy procesu technologicznego w przetwórstwie ziemniaków Produkcja skrobi ziemniaczanej (krochmalu ziemniaczanego) Produkcja hydrolizatów skrobiowych Produkcja karmelu Produkcja suszy ziemniaczanych Produkcja chipsów ziemniaczanych Produkcja frytek ziemniaczanych Produkcja skrobi modyfikowanej Produkty uboczne przemysłu ziemniaczanego Systemy kontroli jakości stosowane w przetwórstwie ziemniaków Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa ziemniaków Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowejw zakładach przetwórstwa ziemniaków IV. PRZETWÓRSTWO BURAKÓW CUKROWYCH Zakres przetwórstwa buraków cukrowych Budowa i skład chemiczny buraka cukrowego Jakość technologiczna buraka cukrowego Materiały pomocnicze stosowane w przetwórstwie buraków cukrowych Produkcja cukru z buraka cukrowego Produkty uboczne przemysłu cukrowniczego Systemy kontroli jakości stosowane w przemyśle cukrowniczym Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przemysłu cukrowniczego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w cukrowni V. PRZETWORY OWOCOWE I WARZYWNE Zakres przetwórstwa owoców i warzyw Surowce dla przetwórstwa owocowo-warzywnego Jakość surowców owocowych i warzywnych Dodatki i materiały pomocnicze stosowane w przetwórstwie owocowo-warzywnym Produkcja półproduktów owocowych i warzywnych Produkcja przetworów owocowych i warzywnych Inne produkty przetwórstwa owoców i warzyw Systemy kontroli jakości stosowane w przetwórstwie owocowo-warzywnym Odpady poprodukcyjne Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa owocowo-warzywnego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa owocowo-warzywnego VI. PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY Zakres produkcji przemysłu fermentacyjnego Surowce, dodatki i materiały pomocnicze stosowane w przemyśle fermentacyjnym Produkcja słodu i piwa Produkcja wina Produkcja surówki, spirytusu i wódek Produkcja drożdży piekarskich i prasowanych Produkcja kwasów spożywczych Systemy kontroli stosowane w przemyśle fermentacyjnym Zagrożenia środowiska naturalnego spowodowane działalnością przemysłu fermentacyjnego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w browarach, winiarniach, gorzelniach i innych zakładach przemysłu fermentacyjnego VII. PRODUKCJA PIEKARSKO-CIASTKARSKA Zakres produkcji piekarsko-ciastkarskiej Surowce, dodatki i materiały pomocnicze stosowane do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich Produkcja pieczywa 7 Produkcja półproduktów i wyrobów ciastkarskich Konfekcjonowanie oraz pakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich Maszyny i urządzenia stosowane w produkcji piekarsko-ciastkarskiej Linie produkcyjne do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich Systemy kontroli jakości w produkcji piekarsko-ciastkarskiej Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów produkcji piekarsko-ciastkarskiej Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w produkcji piekarsko-ciastkarskiej VIII. PRODUKCJA CUKIERNICZA Zakres produkcji cukierniczej Surowce, dodatki i materiały pomocnicze stosowane do produkcji cukierniczej Półprodukty cukiernicze Produkcja cukierków Produkcja czekolady i wyrobów czekoladowych Produkcja kakao i wyrobów w polewie kakaowej Trwałe pieczywo cukiernicze Wyroby cukiernicze trwałe pozostałe Produkcja wschodnich wyrobów cukierniczych Konfekcjonowanie i pakowanie produktów cukierniczych Maszyny i urządzenia stosowane w produkcji cukierniczej Linie produkcyjne w produkcji cukierniczej Systemy kontroli jakości stosowane podczas produkcji cukierniczej Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów produkcji cukierniczej Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w produkcji cukierniczej ISBN: 9788389184368 EAN: 9788389184368 Wydawnictwo: Format AB Autorzy: Ewa Czarbniecka-Skubina Rok wydania: 2011 Ilość stron: 336 Oprawa: oprawa: broszurowa Format: 17.0 x 24.0 cm

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Ewa Czarbniecka-Skubina
Wybrani autorzy
  • Praca zbiorowa
Wybrane wydawnictwa
  • RM
Okładka
  • Miękka
Format
  • 17.0 x 24.0 cm
Rok wydania
  • 2011
Ilość stron
  • 336
Szkoła
  • Szkoła średnia
Klasa
  • 2
Przedmiot
  • Przedmioty zawodowe
Rodzaj
  • Tradycyjne podręczniki
ISBN
  • 9788389184368

Opinie Technologia żywności. Część 2. Technologie kierunkowe. Tom 1 Mońki

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,88 na podstawie 4 opinie
  • h...6
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Książka nowa w miękkiej oprawie. Jest to podręcznik do szkoły średniej
  • użytkownik_anonimowy
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Miękka oprawa .Ładnie wydana.
  • w...e
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Przyszła ładnie zapakowana
    • jakość wydania
  • Użytkownik Ceneo
    5