Kurkuma Mielona 50G / Dary Natury Mońki

Kurkuma - przyprawa bez chemii Dary Natury - przyprawa do mięs, musztard i sosów Kłącza rośliny po wysuszeniu mieli się na proszek, tak powstaje kurkuma w proszku. Dodaje się ją do wieprzowiny, wołowiny, cielęciny, baraniny, drobiu, musztard, sosów, zup, potraw z jajek, fasoli, ryżu, makaronu, …

od 7,90 Najbliżej: 37 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Kurkuma - przyprawa bez chemii Dary Natury - przyprawa do mięs, musztard i sosów Kłącza rośliny po wysuszeniu mieli się na proszek, tak powstaje kurkuma w proszku. Dodaje się ją do wieprzowiny, wołowiny, cielęciny, baraniny, drobiu, musztard, sosów, zup, potraw z jajek, fasoli, ryżu, makaronu, omletów, naleśników dań wegetariańskich i wegańskich, serów. Kurkuma Dary Natury nie zawiera chemii ani konserwantów. Do czego możesz dodać kurkumę? może być składnikiem mieszanek przypraw doprawisz nią wszelkiego rodzaju mięsa: wieprzowinę, wołowinę, cielęcinę, baraninę bardzo dobrze komponuje się z mięsem drobiowym kurkuma to znakomita przyprawa do ryżu i dań z ryżem świetnie poprawia smak warzyw duszonych pasuje znakomicie do dań z makaronem, także do jajek, fasoli Kurkuma - właściwości stosuje się ją w terapiach mózgu - np. chorobie Alzheimera polecana jest w leczeniu nowotworów np. płuc, jamy ustnej, przełyku działa antybakteryjnie i rozkurczająco pozytywnie wpływa na chorujących na trzustkę badania wskazują, że kurkuma obniża poziom cukru i cholesterolu wspiera leczenie infekcji wirusowych, ograniczając namnażanie się wirusów* Kurkuma przyprawa bez chemii - więcej informacji Składniki: kurkuma 100%. Zawartość: 50 gramów. Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk Przepis na Złote Mleko– tradycyjny ajurwedyjski napój rozgrzewający To napój, który podnosi odporność, zwalcza infekcje, usuwa śluz, smaruje stawy, ułatwia zasypianie i jest skuteczny przy leczeniu depresji. Składniki: 1/4 szklanki świeżej kurkumy (nowe opakowanie, aby nie była zwietrzała) 1/2 szklanki wody Prawdziwe mleko (nie UHT) od krowy, kozy lub roślinne (np. kokosowe, migdałowe, daktylowe, owsiane) Przygotowanie: Krok 1 – pasta. Kurkumę i wodę podgrzewać 5-8 minut na średnim ogniu mieszając drewniana łyżką (nie doprowadzić do zagotowania), Kiedy przybierze konsystencje pasty, przełożyć do słoiczka. Przechowywać w lodówce. Krok 2 – złote mleko – napój. W szklance ciepłego mleka rozpuścić 1 łyżeczkę pasty (najlepiej zacząć od ½ łyżeczki), można dosłodzić miodem. Opcjonalnie można dodać odrobinę czarnego pieprzu (ze względu na piperynę) oraz/lub szczyptę imbiru. Dawkowanie: W celach profilaktycznych, a także przy depresji, stresie, kłopotach ze snem pić przed snem. W czasie infekcji można pić co 3-4 godziny. *Sylwia Przybylska, Kurkumina – prozdrowotny barwnik kurkumy , Katedra Technologii Żywności, Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Dary Natury
Rodzaj
  • Kurkuma
Cechy
  • Nie zawiera glutenu