Karl Hausmann Ostrzałka Diamentowa Do Ostrzenia Noży Osełka 3W1 Mogilno

OSTRZAŁKA DIAMENTOWA DO NOŻY Karl Hausmann Praktyczny i wygodny uchwyt, wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Antypoślizgowa podstawa umożliwiająca stabilność ostrzałki podczas ostrzenia. 3-stopniowy system ostrzenia, pozwalający precyzyjnie naostrzyć nawet mocno stępiony nóż. Wysokiej …

od 38,19 Najbliżej: 49 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

OSTRZAŁKA DIAMENTOWA DO NOŻY Karl Hausmann Praktyczny i wygodny uchwyt, wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Antypoślizgowa podstawa umożliwiająca stabilność ostrzałki podczas ostrzenia. 3-stopniowy system ostrzenia, pozwalający precyzyjnie naostrzyć nawet mocno stępiony nóż. Wysokiej jakości materiały zapewniają długą żywotność ostrzałki. SPOSÓB UŻYCIA Umieść ostrzałkę na płaskiej i stabilnej powierzchni, trzymając jedną ręką ostrzałkę a strugą chwytając rękojeść noża. Umieść nóż w szczelinie ostrzem do dołu. Ostrze noża powinno być położone prostopadle do powierzchni. Przy regularnym ostrzeniu 5-7 ruchów nożem powinno być wystarczające, lecz zależy to od stopnia naostrzenia oraz jakości ostrzenia. Pierwszy etap ostrzenia - DIAMOND Jest to szczelina, która nadaje ostrzu kształt oraz ostrość. Jest również odpowiednia do naprawy zniszczonego ostrza. Ten etap przeznaczony jest dla bardzo tępych oraz zniszczonych ostrzy. Na tym etapie powierzchnia noża zostaje wypoziomowana oraz przygotowana do kolejnego etapu ostrzenia. Ten powinien być powtarzany co 6 miesięcy, lub wtedy kiedy nóż jest bardzo stępiony. Drugi etap ostrzenia - TUNGSTEN Ten etap może być kontynuacją pierwszego etapu lub być niezależnym etapem ostrzenia noża. Podczas tego etapu krawędź tnąca jest formowana z pożądanym kątem ostrzenia oraz formowany jest kształt ostrza w literę V. Trzeci etap ostrzenia - TUNGSTEN Jest to ostatni etap ostrzenia noża , pozwala on na wypolerowanie krawędzi ostrza, co przyczynia się do bardziej miękkiego i gładszego cięcia. Po zakończeniu ostrzenia ostrze należy wyczyścić miękką ściereczką aby oczyścić pozostałości powstałe w wyniku ostrzenia.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Karl Hausmann