Liofilizowane Kultury Bakteryjne Do Jogurtu 411240 Milicz

4,83
3 opinie

Domowy jogurt na wyciągnięcie ręki — idealnie dobrane kultury bakterii fermentacji mlekowej, umożliwią Ci szybkie zrobienie pysznego, domowego jogurtu! Bakterie mogą być również użyte do zakwaszenia śmietany oraz produkcji serków jogurtowych i parzonych serków podpuszczkowych. Wysoka jakość — …

od 17,75 Najbliżej: 46 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Domowy jogurt na wyciągnięcie ręki — idealnie dobrane kultury bakterii fermentacji mlekowej, umożliwią Ci szybkie zrobienie pysznego, domowego jogurtu! Bakterie mogą być również użyte do zakwaszenia śmietany oraz produkcji serków jogurtowych i parzonych serków podpuszczkowych. Wysoka jakość — dzięki zastosowaniu liofilizacji — specjalnej metody suszenia, będącej jedną z najdoskonalszych metod utrwalania żywności, kultury te na długo zachowują pełnię swojego potencjału. Na 25 L mleka — jedno opakowanie kultur bakterii do jogurtu o masie ok. 2,5 g pozwoli Ci na wykonanie tej świetnej bazy do zdrowej, także bezglutenowej diety z aż 25 L mleka! Nie tylko do jogurtownicy — jeśli jeszcze nie posiadasz jogurtownicy z powodzeniem możesz przelać mleko z bakteriami do naczynia typu termos, słoika z pokrywką i pozostawić w ciepłym miejscu. Zobacz jakie to proste! Prosty skład — niezwykle prosty i jasny skład, sprawia, że dokonując wyboru naszych bakterii masz wpływ na kaloryczność, gwarantujesz sobie zdrowe produkty bez grama chemii i substancji szkodliwych dla zdrowia! Składniki: Streptococcus thermophilus, laktoza. Chcesz cieszyć się zdrowym jogurtem bez substancji słodzących i chemicznych dodatków? Przygotuj pyszny domowy jogurt, we własnej kuchni! Pomogą Ci w tym idealnie dobrane kultury bakterii fermentacji mlekowej, umożliwiające szybką i łatwą produkcję jogurtu, a także zakwaszanie śmietany! Dzięki nim z łatwością przygotujesz gęsty jogurt, który może być bazą do stworzenia własnego domowego serka jogurtowego. Ponieważ bakterie te nalezą do bakterii termofilnych (czyli odpornych na wysokie temperatury) z ich użyciem przygotujesz także parzone serki podpuszczkowe!Dzięki zastosowaniu liofilizacji — specjalnej metody suszenia, będącej jedną z najdoskonalszych metod utrwalania żywności, kultury te na długo zachowują pełnię swojego potencjału. Jedno opakowanie kultur bakterii pozwoli Ci na przygotowanie jogurtu z aż 25 L mleka! Ich użycie jest dziecinnie proste, a stosować możesz je zarówno z wykorzystaniem jogurtownicy, jak i bez! Sposób użycia: W przypadku mleka świeżego "od krowy" zaleca się wykonanie pasteryzacji w temperaturze ok. 65°C przez 30 minut. 3 L mleka niskopasteryzowanego lub świeżego podgrzej do temperatury 43-44°C. Jego niewielką ilość wlej do kieliszka i rozpuść w nim ok. 0,3 g bakterii jogurtowych. Dawkę tę wlej do ciepłego mleka i całość dokładnie wymieszaj. Odczekaj ok. 20 minut, utrzymując temperaturę na poziomie 43-44°C (by nastąpiła wstępna aktywacja bakterii). Czyste, wyparzone pojemniczki napełnij mlekiem zaszczepionym bakteriami do 3/4 objętości i szczelnie zamknij. Pozostaw w ciepłym miejscu, np. przy kaloryferze, na kilkanaście godzin (najlepiej na noc). Jeśli stosujesz jogurtownicę, zaszczepione bakteriami mleko wlej do pojemnika urządzenia ustaw temperaturę na 45°C i zostaw na 6-8 godz., by jogurt dojrzał. Jeśli po upływie tego czasu nadal jest zbyt płynny, wydłuż okres dojrzewania. Im dłuższy czas dojrzewania, tym intensywniejszy smak jogurtu. Po zakończeniu procesu dojrzewania jogurt przełóż do lodówki i tam przechowuj do spożycia — maksymalnie 3-5 dni. Optymalne pH dla prawidłowego rozwoju kultur bakteryjnych do jogurtu mieści się w zakresie 6-7. Dodatki takie jak orzechy, musli czy owoce dodaje się do gotowego jogurtu, tuż przed spożyciem. Składniki: Streptococcus thermophilus, laktoza Masa netto: ok. 2,5 g Masa kultur bakteryjnych może się różnić w zależności od ich aktywności.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Rodzaj
  • Jogurty probiotyczne
Cechy
  • Produkt wegetariański
Typ produktu
  • Żywność liofilizowana

Opinie Liofilizowane Kultury Bakteryjne Do Jogurtu 411240 Milicz

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,83 na podstawie 3 opinie
  • S...2
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Świetny jogurt zrobiłam z wykorzystaniem kultur bakterii. Szczęśliwa 😊
  • a...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • e...2
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Ok
    • aromat
    • jakość
    • smak