Imperia Zestaw Do Ravioli Na 12 Szt. Miłakowo

Płytka z otworami do przygotowywania pierożków ravioli. Przy wykorzystaniu płytki w kilka chwil przygotujesz 12 pierożków w rozmiarze 52 mm x 52 mm wypełnione pysznym farszem. Forma wykonana została z tłoczonego aluminium oraz emaliowanej stali. Podstawa posiada antypoślizgowe, gumowe nóżki …

od 119 Najbliżej: 36 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Płytka z otworami do przygotowywania pierożków ravioli. Przy wykorzystaniu płytki w kilka chwil przygotujesz 12 pierożków w rozmiarze 52 mm x 52 mm wypełnione pysznym farszem. Forma wykonana została z tłoczonego aluminium oraz emaliowanej stali. Podstawa posiada antypoślizgowe, gumowe nóżki zapewniające stabilność podczas pracy. W komplecie z płytką znajduje się drewniany wałek o rozmiarze odpowiadającej szerokości formy. Przygotowywanie pierożków z wykorzystaniem produktów włoskiej marki Imperia to przepyszna przyjemność. Dwa świeże płaty ciasta makaronowego rozwałkuj na pożądaną grubość, do tego celu idealna będzie maszynka do makaronu. Następnie lekko posyp płytkę mąką i połóż na niej jeden płat ciasta, delikatnie wciśnij ciasto w zagłębienia formy, aby powstały dołki, które napełnij dowolnym farszem. Brzegi ciasta posmaruj wodą lub roztrzepanym jajkiem, zabieg ten sprawi, że pierożki będą szczelnie zamknięte i nie rozpadną się podczas gotowania. W kolejnym kroku ułóż drugi arkusz ciasta i zacznij dociskać całość wałkiem. Następnie odwróć formę do góry dnem, pierożki powinny swobodnie wypadać z płytki. Przed gotowaniem należy sprawdzić czy wszystkie krawędzie są dobrze sklejone. Tak przygotowane pierożki gotuj w lekko osolonej wodzie. Po użyciu płytkę wytrzeć lekko wilgotną szmatką. Wymiary płytki: 33,7 cm x 2,2 cm x 2,2 cm.

Specyfikacja

Producent
  • Imperia