Pro Natura Makaron Gryczany Bio Nitki 400G Mielec

Makaron gryczany jest bardzo dobrą alternatywą dla makaronu z mąki pszennej. Makaron jest lekkostrawny. Tradycyjny składnik w kuchni japońskiej i włoskiej. Jak gotować makaron? Wodę należy zagotować, dodać szczyptę soli, wrzucić makaron i gotować 3-5 minut. Makaron nie rozgotowuje się. Jak spożywać …

od 13,65 Najbliżej: 49 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Makaron gryczany jest bardzo dobrą alternatywą dla makaronu z mąki pszennej. Makaron jest lekkostrawny. Tradycyjny składnik w kuchni japońskiej i włoskiej. Jak gotować makaron? Wodę należy zagotować, dodać szczyptę soli, wrzucić makaron i gotować 3-5 minut. Makaron nie rozgotowuje się. Jak spożywać makaron? potrawy japońskie: po japońsku makaron znany jest jako "soba" (w Polsce soba gryczana), ciepła zupa "kake soba" (rosół na bulionie z glonu kombu); spaghetti bolognese (ciepły makaron pokryty różnymi dodatkami typu smażony serek tofu -kitsune soba, wodorosty -wakame soba); makaron na zimno (zaru soba)często jada się w porze letniej, składnikami tego dania są również wodorosty i sos tsuyu (bulion z glonu kombu, sos sojowy, mirin). potrawy włoskie: po włosku makaron gryczany to " pasta di grano saraceno ". Makaron znany jest jako tagliatelle (pizzoccheri). Podawany z ziemniakami pokrojonymi w kostkę, warzywami (kapusta włoska, botwinka) i serem. Składniki mąka gryczana, woda Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna: 348 kcal Tłuszcz: 3,0 g Węglowodany: 66,1 g Białko: 14,4 g Błonnik: 3,0 g Informacje dodatkowe Produkt może zawierać alergeny tj. gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję. Masa netto 400 g

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Typ
  • Gryczany
Rodzaj
  • Nitki
Waga (g)
  • 400
Cechy
  • Produkt ekologiczny
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański
Typ produktu
  • Makaron
Certyfikat
  • Ekologiczny